Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Războaiele lui Eugen Teodorovici (România Liberă)

teodorovici_2.jpg

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice
Image source: 
site-ul Guvernului României

PSD ia în calcul să-l declare pe Klaus Iohannis în „incapacitate temporară” (Evenimentul Zilei) - Firmele care au legături cu Dragnea – profit deloc, mic sau din subvenţii (G4media.ro) -  Ecaterina Andronescu, la al IV-lea mandat de ministru al Educaţiei: „Am puterea de la Dumnezeu pentru a aduce ceva în plus în învăţământ“ (Adevărul) - Supliment special de 16 pagini despre fantasticul 2018 al Simonei (Gazeta Sporturilor)

Războaiele lui Eugen Teodorovici. Mihaela Triculescu a devenit șefa ANAF în locul lui Ionuț Mișa (România Liberă)

 
Bugetul pe anul 2019 nu a fost, încă, aprobat de Guvern iar ministrul Finanțelor caută vinovați. Șeful Fiscului, Ionuț Mișa, a fost înlocuit cu Mihaela Triculescu. Teodorovici se ceartă și cu PNL, care pune la îndoială cifrele bugetare, și vrea să amendeze presa.
 

Deși Stănescu și Șova au fost eliberați din funcții PSD ia în calcul să-l declare pe Klaus Iohannis în „incapacitate temporară” (Evenimentul Zilei)

 
Disputele dintre președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă îi fac pe social-democrați să caute soluții pentru implementarea deciziilor luate de coaliția de guvernare. Dacă la finalul anului se vorbea despre suspendarea președintelui, după ce a refuzat să-l numească la șefia Armatei pe generalul Dumitru Scarlat la propunerea Guvernului, zilele trecute, în spațiul public a apărut o altă variantă, pentru o neînțelegere mai veche: președintele să fie declarat în incapacitate temporară.
Șeful statului i-a eliberat ieri seară din funcții pe remaniații și demisionarii Paul Stănescu și Lucian Șova. Iohannis nu a motivat încă refuzul de numire a celor doi nominalizați de premier, deși o decizie a CCR din decembrie a stabilit că există un conflict instituțional între președinte și Guvern și că Iohannis trebuie „să emită de îndată decretele de constatare a vacantării celor două funcții de ministru, să răspundă, de îndată, în scris și motivat, propunerilor înaintate de prim-ministrul României”.
Avocatul Adrian Toni Neacșu, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii, susține că Iohannis refuză să-și îndeplinească obligațiile constituționale și că poate fi declarat în incapacitate temporară de a-și exercita atribuțiile.
Neacșu spune că Republica Moldova este un exemplu în această privință.
Fostul președinte al Curții Cons tituționale din România, Augustin Zegrean, a declarat, ieri, pentru Evenimentul Zilei, că șeful statului poate intra în „incapacitatea temporară” doar din motive de sănătate. 

 

Firmele care au legături cu Dragnea – profit deloc, mic sau din subvenţii (G4media.ro)

 
În timp ce liderul PSD, Liviu Dragnea, se plânge că multinaţionalele declară profit prea mic şi scot banii din ţară, firmele asociate cu familia sau cu numele său nu sunt nici ele mai profitabile.
Conform datelor de la Registrul Comerţului, Ştefan Valentin Dragnea, fiul preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, a fost acţionar în  șapte firme, în ultimul an fiscal încheiat şi evidenţiat la Ministerul de Finanţe – 2017. În cinci societăți comerciale în mod direct, iar în alte două indirect, prin intermediul societăţilor la care era acţionar. Dintre acestea, doar trei au înregistrat profit, la una dintre ele profitul fiind mai mic decat subvenția primită de la stat.
Nici Teldrum, societatea despre care procurorii DNA spun că ar fi controlată de Liviu Dragnea, nu se poate lăuda cu un profit fabulos în 2017. Mai mult, TELDRUM a intrat în insolvenţă la finalul anului trecut.
 

Ecaterina Andronescu, la al IV-lea mandat de ministru al Educaţiei: „Am puterea de la Dumnezeu pentru a aduce ceva în plus în învăţământ“ (Adevărul)

 
Containere cu facilităţi de grup sanitar pentru elevii care învaţă în şcoli fără toalete, resuscitarea liceelor tehnologice într-o formă de învăţământ dual, BAC diferenţiat, ore remediale pentru şcolarii care nu fac faţă programei chiar din acest semestru şi creşterea bugetului la Educaţie. Acestea sunt câteva dintre promisiunile anunţate de Ecaterina Andronescu pentru cel de al IV-lea mandat ca ministru al Educaţiei.
 

Halep dă drumul la treabă în 2019! Simona vrea să inaugureze la Sydney un nou sezon fantastic! (Gazeta Sporturilor)

 
Liderul WTA a anunțat că debutează în 2019 la Sydney, turneu care va începe pe 6 ianuarie. Ce urmează pentru Simona Halep după un 2018 aproape perfect? Gazeta publică azi un supliment special de 16 pagini despre fantasticul 2018 al Simonei. Găsiți în articol 20 de cifre care radiografiază cel mai bine dominația liderului mondial în sezonul trecut, întâmplări memorabile care au marcat anul Simonei dar și portretul pe care i-l fac Simonei specialiști și legende ale tenisului.