Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Reperele morale ale PSD (contributors.ro)

sigla PSD

Image source: 
Site-ul Partidului Social Democrat

Teama investitorilor de taxarea trimestrială a băncilor șterge 4,3 miliarde de lei din capitalizarea Bursei românești (Ziarul Financiar) - Iohannis VA REFUZA DIN NOU propunerile de miniştri la Dezvoltare şi Transporturi. Guvernul sesizează CCR (gandul.info) - Lovitura nopții: Carlos Fortes (Gazeta Sporturilor)

Reperele morale ale PSD (contributors.ro)

Mircea Morariu, critic de teatru, scrie că „una dintre marile și deloc inocentele aberații legislative comise de majoritatea parlamentară PSD-ALDE se cheamă Legea recursului compensatoriu. Inventată sub pretextul că astfel s-ar pune în practică solicitări exprese ale Uniunii Europene și s-ar evita sancțiuni financiare considerabile.
Grație respectivei legi pare-se că au fost deja puși în libertate peste 10.880 de pușcăriași dintre care deja s-au întors la închisoare fiindcă au comis infracțiuni extrem de grave 188 de indivizi.
Parlamentarii majorității și guvernanții vor merge cu absurdul, dar și cu ofensa adusă oamenilor cinstiți din România încă și mai departe căci marele profesor universitar și rector suspendat al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, tot mai ridicolul personaj Tudorel Toader, dă semne că ar vrea ca celor care sunt puși în libertate să li se acorde și despăgubiri bănești pentru condițiile mizere din penitenciare.
Toate acestea se petrec în condițiile în care se înmulțesc informațiile referitoare la precaritatea asistenței medicale, la lipsa acută de medicamente, la incidența în creștere a infecțiilor intraspitalicești, la lipsa aparaturii medicale, la alocațiile de hrană zilnice tot mai insuficiente.
Din câte se pare, guvernanții vor avea bani pentru hoți, violatori, bandiți și criminali la drumul mare, însă nici în anul 2019 nu își va îndeplini obligațiile legale prevăzute de Legea 85/2016. Aceea dată în ultimele luni de funcționare a guvernului condus de dl. Dacian Cioloș, lege printre ai cărei inițiatori se află și actualul ministru al Educației, d-na Ecaterina Andronescu. Un act normativ care prevede plata în tranșe anuale a banilor de care au fost privați, în urma tăierilor salariale din anul 2010, angajații din învățământul de toate gradele.
Dovadă că pentru dl. prof.univ. dr. Tudorel Toader și pentru guvernul din care domnia sa se zbate cu toate forțele să facă parte și pe mai departe, un pușcăriaș este mai important decât „un dascăl”.
Fapt semnificativ pentru reperele morale ale PSD”.

Guvernul PSD a ajuns inamicul public numărul 1 pentru piaţa bursieră. Teama investitorilor de taxarea trimestrială a băncilor șterge 4,3 miliarde de lei din capitalizarea Bursei românești (Ziarul Financiar)

Companiile listate la Bursa de la Bucureşti au pierdut luni 4,3 mi­liarde de lei din capita­lizare, la 139 mld. lei, în con­diţiile în care pră­buşirile acţiunilor ban­ca­re au determinat scă­derea indicelui principal BET la minimul din 2016 încoace, potrivit cal­cu­lelor ZF făcute pe baza datelor BVB.
Banca Transilvania, prăbuşire de până la 10%, la minimul din vara anului 2016 încoace. BRD, prăbuşire de până la 8%.
Declinul a venit în contextul în care Guvernul a oferit investitorilor o primă in­di­caţie cu privire la modalitatea de taxare a băn­cilor, printre cele mai tranzacţionate acţiuni de la Bucureşti.
Darius Vâlcov, con­silierul premierului Viorica Dăncilă şi con­si­derat ar­hitectul Ordonanţei 114, a afir­mat după-amia­ză pentru ZF că Guvernul PSD va ta­xa de patru ori băncile din Româ­nia în func­ţie de dobânda Robor, şi nu doar o da­tă pe an aşa cum sperau participanţii la pia­ţă. În varianta OUG pu­blicată în Mo­ni­to­rul Oficial nu se men­ţiona clar dacă este vorba de taxare tri­mestrială şi nu anuală.

Iohannis VA REFUZA DIN NOU propunerile de miniştri la Dezvoltare şi Transporturi. Guvernul sesizează CCR (gandul.info)

Preşedintele Klaus Iohannis va respinge din nou propunerile ca Lia Olguţa Vasilescu să ocupe portofoliul Ministerului Dezvoltării, iar Mircea Drăghici cel de la Ministerul Transporturilor. Secretarul general al Guvernului a anunţat că, dacă şeful statului va relua aceleaşi motive în refuzul său, Executivul ”nu poate decât să sesizeze CCR” pentru a constata existenţa unui conflict juridic de natură constituţională.

Lovitura nopții: Carlos Fortes (Gazeta Sporturilor)

Becali a anunțat aseară târziu că l-a împrumutat pe atacantul portughez, cu opțiune de cumpărare din vară. Steliștii l-au înregimentat ieri și pe Adrian Stoian, mijlocașul cu mai multe meciuri în Serie A decât Tătărușanu!