Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Beizadelele la Bruxelles (Adevărul)

646x404.jpg

Odrasle de foşti miniştri, şefi SIE şi judecători CCR sunt „experţii“ pentru preşedinţia UE, scrie "Adevărul". În imagine: Minodora Cliveti, Irina Tănase, Constantin Niţă, Aspazia Cojocaru, Vasilică Sarcă şi Gheorghe Pogea
Image source: 
site-ul ziarului "Adevărul"

100.000 de tineri din cei 368.000 care lucrează în România se află în risc de sărăcie pentru că au salarii mici (Ziarul Financiar) - Gabriela Firea a inaugurat o nouă Eră Glaciară în şcolile şi apartamentele din Bucureşti (Evenimentul Zilei) - Interviu EXPLOZIV cu Anamaria Prodan: „De când am plecat eu și Reghe s-a ales praful de Steaua. Au venit antrenori fără minte, zero barat!” (Gazeta Sporturilor)

Beizadelele la Bruxelles. Odrasle de foşti miniştri, şefi SIE şi judecători CCR sunt „experţii“ pentru preşedinţia UE (Adevărul)

 
Aflată pentru şase luni la conducerea UE, România livrează la Bruxelles un val consistent de nepotism. Surse din Ministerul Afacerilor Externe au explicat pentru „Adevărul“ că Reprezentanţa României pe lângă UE numără două tipuri de diplomaţi. „Specialiştii, care ţin în spate şefia Consiliului UE, astfel încât să nu ne facem de râs, şi pilele, copii de politicieni, ajunşi la Bruxelles cu ordin de la partid“, explică sursele citate. Cei din urmă sunt diplomaţii-fantomă. Nu au fost supuşi la niciun test transparent de selecţie, ci au obţinut funcţia doar pe baza unor recomandări de la ministere. Nu au CV-uri publicate pe site-ul ambasadei, nu au poze, nu au conturi de Facebook. Nu ştim data la care au fost trimişi la post. Nu ştim când le expiră mandatul. Singura dovadă care atestă existenţa lor diplomatică: figurează pe lista online de experţi angajaţi la Reprezentanţa României de pe lângă UE.
Iată câteva nume: Ramona Niță, Alexandru Pogea, Diana Cliveti, Iulian Tănase. Cel din urmă se ocupă la Reprezentanţă de „Relaţii Comericale Externe“. Este fratele Irinei Tănase, iubita lui Liviu Dragnea. Potrivit surselor diplomatice, Iulian Tănase a fost trimis la Bruxeles în urmă cu cinci ani, când relaţia dintre sora sa şi liderul PSD era la început. 
 

100.000 de tineri din cei 368.000 care lucrează în România se află în risc de sărăcie pentru că au salarii mici (Ziarul Financiar)

 
Mulți angajatori oferă tinerilor salarii apropiate de nivelul salariului minim pe economie (de 1.263 de lei net pe lună), pe motiv că nu au experiență în muncă.
Datele Eurostat mai arată că ponderea salariaților tineri aflați în risc de sărăcie din România a crescut cu peste șase puncte procentuale în ultimii 10 ani.
 

Gabriela Firea a inaugurat o nouă Eră Glaciară în şcolile şi apartamentele din Bucureşti (Evenimentul Zilei)

 
Capitala a avut parte de una dintre cele mai reci ierni din ultimii ani, spre ghinionul edilului-şef, Gabriela Firea, şi a planurilor dumisale de preamărire politică, iar bucureştenii au fost nevoiţi să se încălzească la flacăra mică şi rece a promisiunilor electorale. Pentru că de altă sursă de încălzire n-au avut parte. Avariile din reţeaua de termoficare s-au ţinut lanţ, iar locatarii apartamentelor s-au întors la pulovere şi paltoane, exact ca pe vremea lui Ceauşescu. 
EVZ a tras nenumărate semnale de alarmă, însă degringolada din ograda doamnei primar pare scăpată de sub control. Ieri, situaţia a depăşit orice limită: mai multe şcoli din Capitală au fost închise din cauza lipsei de energie termică. Mai mult decât atât, o secţie de poliţie a căzut, şi ea, „victimă” a nepăsării Primăriei Bucureşti.
Înainte de a deveni primar general al Capitalei, în campania electorală, Gabriela Firea a promis că va moderniza reţeaua de energie termică din Capitală şi că va înlocui actualele conducte îmbătrânite cu unele noi, „preizolate şi la dimensiuni adecvate traficului de agent termic”. S-a făcut? Nu, nici măcar nu s-a început.
După ce a preluat conducerea Capitalei, Firea a demarat procedurile de intrare în insolvenţă a Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti, care acumulase datorii totale către furnizorii de utilităţi de aproape patru miliarde de lei. Ca parte a procesului de insolvenţă, conducerea Regiei a demarat un program de disponibilizări voluntare şi se preconizează că urmează o a doua etapă de concedieri, pe care le va decide administratorul judiciar.
 

Interviu EXPLOZIV cu Anamaria Prodan: „De când am plecat eu și Reghe s-a ales praful de Steaua. Au venit antrenori fără minte, zero barat!” (Gazeta Sporturilor)

 
Impresarul Anamaria Prodan vorbește într-un interviu exploziv pentru ediția tipărită de miercuri a Gazetei Sporturilor despre "antrenorii fără minte care i-au urmat lui Reghe", despre relația cu "misoginul Gigi Becali" și despre "viermișorii de la club care au împiedicat venirea lui Alexa la roș-albaștri". 
Anamaria îi atacă, fără să le pronunțe numele, pe Mirel Rădoi, Costel Gâlcă și pe Nicolae Dică, antrenori care au lucrat la FCSB după plecările soțului ei de la roș-albaștri. 
Revista presei românești - 23 ianuarie 2019