Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dragnea a capturat în interes personal avocatul României la CEDO (Adevărul)

dragnea.jpg

Liviu Dragnea
Sursa imaginii: 
Site-ul Partidului Social Democrat

Liberalii au deschis mai multe fronturi (Evenimentul Zilei) - „Made in Romania“ devine „Made in Vietnam“. România a devenit prea scumpă pentru producătorii de haine şi pantofi (Ziarul Financiar) - Out!Out!Out!(Gazeta Sporturilor)

Dragnea a capturat în interes personal avocatul României la CEDO (Adevărul)

Guvernul Dăncilă susţine că fostul avocat al României la CEDO, Catrinel Brumar, a fost numită nelegal de Victor Ponta în 2012, deci toate pledoariile sale din ultimii 7 ani sunt nule, inclusiv punctul de vedere suţinut în procesul „Liviu Dragnea contra României“. De altfel, Catrinel Brumar a fost schimbată din funcţie pentru că, la CEDO, a apărat sistemul de Justiţie din România, nu cauza liderului PSD, susţin surse din MAE pentru „Adevărul“.
„Sunt sute de procese în care Catrinel Brumar a apărat interesele României în ultimii 7 ani, printre care şi procesul intentat de Liviu Dragnea în 2017“, susţin surse diplomatice pentru „Adevărul“. Logica Guvernului Dăncilă e următoarea: dacă Brumar a fost trimisă nelegal la CEDO, automat şi toate pledoariile sale sunt nelegale, printre care şi punctul de vedere susţinut în procesul Dragnea contra României. Aşadar, Executivul ar vrea să trimită o nouă poziţie oficială a României la CEDO în cazul Dragnea, punct de vedere susţinut de această dată de noul agent guvernamental, Viorel Mocanu, unul dintre oamenii de încredere ai PSD.
Liviu Dragnea s-a plâns la CEDO că sentinţa de doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumul nu a fost legală pentru că motivarea condamnării nu a fost semnată de toţi cei cinci judecători din complet, ci doar de trei. Doi judecători s-au pensionat între momentul sentinţei şi momentul motivării, iar în locul lor a semnat şefa Înaltei Curţi, aşa cum impune legea.
Guvernul Dăncilă susţine că, în 2012, fostul agent guvernamental Catrinel Brumar nu a fost numită în baza unei decizii de prim-ministru publicate în Monitorul Oficial, aşa cum cere legea, ci doar în baza unui Memorandum semnat de premierul Victor Ponta, la propunerea ministrului de Externe Andrei Marga, cu avizul ministrului Justiţiei de la acea vreme, Titus Corlăţean.

Liberalii au deschis mai multe fronturi (Evenimentul Zilei)

PNL, considerat cel mai puternic partid de opoziție, are de gestionat, în perioada care urmează, patru fronturi pe care le-a deschis: o criză internă provocată de scandalul listei pentru alegerile europarlamentare, încercarea de a-l da jos pe președintele Camerei, Liviu Dragnea, fricțiunile cu USR și încercarea de eliminare a OUG 114, care cuprinde și taxa pe lăcomie. Astăzi au loc reuniunile Biroului politic național și Biroului Executiv ale PNL.

„Made in Romania“ devine „Made in Vietnam“. România a devenit prea scumpă pentru producătorii de haine şi pantofi (Ziarul Financiar)

Trei fabrici cu sute de angajaţi fiecare au fost închise, iar producţia de îmbrăcăminte şi încălţăminte se mută pe pieţe mai ieftine precum cele din Asia.O croitoreasă câştigă în medie 1.600 de lei net lunar, cu 40% mai puţin decât salariul mediu pe economie.
"Creşterea salariului minim de la 540 de lei în 2012, la 1.200 de lei net acum, a fost cea mai bună decizie economică luată de PSD de când a revenit la guvernare.
Creşterea salariului minim a forţat economia, a forţat companiile să găsească soluţii interne pentru a acoperi aceste majorări, iar rezultatul nu a fost prost deloc, aşa cum estimau analiştii, ci dimpotrivă: s-au creat 500.000 de locuri de muncă în plus, iar comenzile actuale ale companiilor ar mai putea înghiţi încă 500.000 de oameni, dacă ar avea de unde să-i găsească.
În mod cert, creşterea salariilor şi presiunea de pe piaţa forţei de muncă va scoate de pe piaţă fabrici şi businessuri care se bazează pe salarii mici, ca principal atu al afacerii.
Însă acest lucru va elibera o forţă de muncă care ar putea fi absorbită în alte domenii, unde salariile sunt mai mari şi unde există o valoare adăugată mai mare", comentează jurnalistul Cristian Hostiuc.
"Pentru România ar fi o problemă dacă Renault, care plăteşte 4.700 de lei salariul mediu net la Dacia, ar da jumătate din oameni afară, din cei 14.000 de angajaţi, sau dacă grupul Continental, cu peste 10.000 de angajaţi şi un salariu mediu net cuprins între 4.000 şi 4.700 de lei net, ar închide operaţiunile din România", mai notează directorul editorial al Ziarului Financiar.

Out! Out! Out!(Gazeta Sporturilor)

Dinamo e în play-out și nu e o noutate. Învinsă de FC Botoșani, 1-2, Dinamo se bate în a doua parte a clasamentului pentru al doilea an consecutiv. Ce urmează pentru Mircea Rednic și compania? 
Mircea Rednic a schimbat toate liniile în colecția toamnă-iarnă, a adus 14 jucători, dar rezultatele nu au venit. Deci, care vor fi evoluțiile lor în perioada următoare, mai ales că nu vor mai beneficia de niciun fel de prime, iar motivația va fi aproape de zero? 
„Nu vom mai plăti niciodată contraperformanța”, au spus oficialii în ultimele săptămâni.

 
Revista presei românești - 18 februarie 2019