Tudorel Toader a creat justiția paralelă. Activați articolul 7! (Ziare.com)

dogioiu.jpg

Ioana Ene Dogioiu este senior editor ziare.com
Sursa imaginii: 
ziare.com

Răzvan Cuc şi Daniel Suciu, propuşi de PSD pentru portofoliile de la Transporturi şi Dezvoltare (Gândul) - Tăriceanu își lansează campania prezidențială pe spatele taxei pe lăcomie (Adevărul)

Răzvan Cuc şi Daniel Suciu, propuşi de PSD pentru portofoliile de la Transporturi şi Dezvoltare (Gândul)

Daniel Suciu vicepremier şi ministru al Dezvoltării şi Răzvan Cuc ministrul Transporturilor sunt cele două nume pe care premierul Viorica Dăncilă le va înainta spre aprobare astăzi preşedintelui Klaus Iohannis. Cele două propuneri au fost făcute de Liviu Dragnea şi au provocat certuri în partid.
În vârstă de 35 de ani, deputatul PSD Răzvan Cuc a mai ocupat funcţia la ministru al Transporturilor în Guvernul lui  Mihai Tudose, în perioada iunie-octombrie 2017. El şi-a anunţat demisia într-o şedinţă CEx al PSD, după ce Liviu Dragnea i-a reproşat abilităţile reduse de comunicare. Totuşi, preşedintele PSD îl caracterizase drept ”un tânăr bun, capabil”. Potrivit CV-ului, Alexandru Răzvan Cuc are licenţă în Drept şi Economie. 
Liderul deputaţilor PSD, Daniel Suciu, propus de partid ca vicepremier şi ministru al Dezvoltării, a acordat PSD un împrumut în valoarea de 37.000 lei, potrivit declaraţiei de avere. El a profesat câţiva ani ca jurnalist, la cotidianul ”Mesagerul” din Bistriţa-Năsăud, până să se îndrepte spre o carieră politică. Suciu (39 de ani) a absolvit în 2003 Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, fiind licenţiat în Ştiinţe Politice şi are un master în Management Public, obţinut în 2011, la Şcoala de Studii Academice Post Universitare ”Ovidiu Şincai” Bucureşti.
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea avertizează că, dacă preşedintele Klaus Iohannis va refuza şi aceste două propuneri de miniştri, PSD va lua o "decizie mai apăsată".

Tudorel Toader a creat justiția paralelă. Activați articolul 7! (Ziare.com)

„Ordonanta lui Tudorel Toader de modificare a Legilor Justitiei este o oroare neconstitutionala care are ca unic scop legitimarea, cu acte in regula de acum, a justitiei paralele. Acea justitie pe care sa o lase in urma ca garantie a imunitatii si care sa ii rezolve in primul rand lui Liviu Dragnea, dar nu numai, problemele penale”, notează Ioana Ene Dogioiu, senior-editor ziare.com.
„Din start trebuie spus ca pentru adoptarea acestei OUG nu exista nicio urgenta. Absolut niciuna justificabila in mod legitim. Si, totusi, urgenta a fost atat de mare incat ministrul nu a asteptat avizul de la CSM.
Si nu numai ca nu a asteptat cele 30 de zile in care CSM are termen legal sa-l dea conform art 32 al Legii 317/2004, dar nu a asteptat nici macar 24 de ore. L-a cerut luni la ora 17:00 si OUG a fost adoptata marti, in sedinta de la ora 13:00.
Sunt membri CSM, cei care nu fac parte din conclavul dnei Savonea, care nici macar nu citisera proiectul de OUG.
Din motivul urgentei nejustificate, dar si pentru sfidarea CSM, ordonanta de modificare a Legilor Justitiei este in mod vadit neconstitutionala, doar ca nu are cine sa o atace. Avocatul Poporului se ocupa acum cu dinamitarea completurilor de 3 judecatori, nu cu asaltul asupra sistemului judiciar.
Pe fondul prevederilor, oroarea este si mai mare si reprezinta o autentica flegma in obrazul Justitiei, al Comisiei Europene, al Comisiei de la Venetia si, in general, in obrazul lumii civilizate...
Ce se intampla acum in Romania e mai grav decat in Polonia si Ungaria si, daca UE nu va reactiona urgent, daca CJUE nu se va pronunta rapid pe intrebarile puse cu disperare de judecatori, care simt cizma politica pe grumaz, nu cred ca va mai ramane piatra pe piatra in aceasta tara ajunsa la cheremul infractorilor.”
Integral pe ziare.com

Tăriceanu își lansează campania prezidențială pe spatele "taxei pe lăcomie" (Adevărul)

Jurnalistul Gabriel Gorgonaru întreabă în editorial: „Mai țineți minte celebra poze în care Dragnea, Tăriceanu, Vâlcov, Teodorovici, Chițoiu și Bădălău stăteau la masă și lucrau la bugetul pe 2019? „Cu cifrele pe masă. Viitorul arată bine”, anunța atunci plin de el Dragnea. „Taxa pe lăcomie” este partea viitorului bun pe care ni-l promite sultanul din Teleorman, iar colegul lui de coaliție, Tăriceanu, nu părea deranjat de birurile noi impuse. A trecut o lună, iar Tăriceanu-Răzgândeanu a întors foaia în ceea ce privește „taxa pe lăcomie”. Nimic nou sub soare! Interesant este motivul. Liderul ALDE și-a dat seama că nu o să fie candidatul unic al Coaliției PSD-ALDE la prezidențiale. Prin urmare a trecut la planul B, desprinderea imaginii sale de PSD și de activitatea Guvernului Dăncilă. „Taxa pe lăcomie” este pretextul de care se folosește pentru a intra puternic în campania prezidențială. A început să-l pună la colț pe Orlando Teodorovici, se întâlnește cu patronatele din Energie și discută cu șefii băncilor comerciale pentru a le asculta solicitările referitoare la Ordonanța 114. Tăriceanu și-a găsit nișa, aceea de liant între Putere și mediul de afaceri. O nișă în care Dragnea și PSD-ul și-au blocat accesul prin discursul anti-multinaționale”. Continuarea în Adevărul.

 
Revista presei românești - 20 februarie 2019