Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ce va discuta Liviu Dragnea cu Timmermans la Madrid?

unteanu.png

Cristian Unteanu este corespondentul la Bruxelles al ziarului Adevărul.
Cristian Unteanu este corespondentul la Bruxelles al ziarului Adevărul.
Image source: 
adevarul.ro

Pe cine pregătește Toader pentru șefia Parchetului General (România Liberă) - S-au scumpit vacanțele românilor (Evenimentul Zilei) - Cât „cântăresc“ salariile în businessurile celor mai mari companii din România (Ziarul Financiar)

Pe cine pregătește Toader pentru șefia Parchetului General (România Liberă)

 
Judecătoarea Corina Mândrilă, de la Curtea de Apel București, ar fi în cărți pentru șefia Parchetului General. Pe 27 aprilie expiră mandatul actualului procuror general Augustin Lazăr. Președintele Klaus Iohannis poate respinge o singură propunere.

 

Ce va discuta Liviu Dragnea cu Timmermans la Madrid?

 
„Dacă se va confirma, informaţia prezentată acum de colegii de la EURACTIV este extrem de interesantă: Liviu Dragnea va merge la Congresul socialiştilor europeni care se va desfăşura la Madrid. Un congres care, până în acest moment, are un program înconjurat de o discreţie completă, pe situl lor oficial neapărând acum numele vreunui invitat, cu excepţia lui Frans Timmermans. 
În principiu, sursele care anunţă prezenţa domnului Dragnea (alături de Viorica Dăncilă, Rovana Plumb şi Victor Negrescu) sunt credibile şi trebuie să aşteptăm acum să vedem dacă preşedintele PSD va ţinte totuşi un discurs, chiar în română, alături de omologii săi din PSE sau cinstea îi va reveni doamnei Prim Ministru.
Este foarte bine că, în final, domnul Dragnea s-a hotărât să facă un gest de normalitate
Relaţia proastă a guvernului PSD-ALDE cu instanţele europene şi mai ales cu Frans Timmermans nu s-a schimbat în bine în ultima perioadă.. Dimpotrivă. A devenit din ce în ce mai tensionată, mesajele şi avertismentele curgând în ritmul de unul pe zi în ultimele săptămâni. Este posibil ca dl. Dragnea să fi decis că a venit momentul marii împăcări? Posibil, dar relativ puţin credibil”, scrie Cristian Unteanu, corespondent la Bruxelles al ziarului Adevărul. 

 

S-au scumpit vacanțele românilor (Evenimentul Zilei)

 
Târgul Național de Turism și-a deschis porțile joi, la Romexpo. Doritorii de vacanțe în străinătate, croaziere, dar și cei care vor să redescopere România, sunt așteptați până duminică, pentru a profita de reducerile oferite în cadrul târgului.
Chiar dacă prețurile vacanțelor au crescut aproximativ cu 10-20% comparativ cu anul precedent, atât din cauza inflației cât și a vouchere-lor de vacanță, foarte mulți vizitatori, încă din prima zi, au luat cu asalt ofertanții planificându-și vacanța ideală. Sunt firme care, pentru a veni în ajutorul oamenilor, au instaurat sistemul de plăți în rate fixe. Pe lângă reducerile oferite în cadrul Târgului de Tursim, mulți pot câștiga și sejururi în mod gratuit sau excursii de 1-2 zile în România sau Bulgaria.

 

Cât „cântăresc“ salariile în businessurile celor mai mari companii din România (Ziarul Financiar)

 
Cele mai mari 10 companii din economie după va­loa­rea cifrei de afaceri în 2017 alocă cheltuielilor de personal sume cu­prinse între 1% şi 11% din cifra de afa­ceri, arată datele centralizate de ZF pe baza informaţiilor de la Registrul Co­merţului şi de la Ministerul de Finanţe.
Cel mai mult con­sumă pe salarii producătorul de petrol şi gaze OMV Petrom. Cu afaceri de 14,7 mld. de lei în 2017, compania a avut cheltuieli de personal în valoare de peste 1,6 mld. lei, adică 11,2% din cifra de afaceri. Astfel, salariul mediu net în ca­drul companiei a fost de peste 6.000 de lei net pe lună în 2017, com­pa­nia fiind şi unul dintre marii angajatori din economie, cu peste 13.300 de salariaţi.
Producătorul de autovehicule Automobile Dacia are cheltuieli cu salariile de 5.9% din cifra de afaceri.
Ponderea salariilor în veniturile celor mai mari companii reflectă structura economiei, care produce bunuri şi servicii cu valoare adăugată mică.
 

Craiova anti-Avram (Gazeta Sporturilor)

 
Oltenii consideră că „centralul” derby-ului de duminică e un apropiat al steliștilor. 
Oficialii Univeristății cred că delegarea lui Marius Avram e una intenționată, acesta fiind considerat un arbitru de casă al vicecampioanei, prieten de familie cu Gigi Becali. 
Avram a condus alte 4 întâlniri între cele două echipe: un egal și 3 victorii ale FCSB.
Revista presei românești - 22 februarie 2019
450