Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Magistrații protestează în toată țara. Toader se face că nu vede (Adevărul)

justitie.jpg

Image source: 
pixabay.com

Cum i-a tras Orban lui Crin lista pentru PE de sub tălpi! (Evenimentul Zilei) - Christophe Dridi, CEO Dacia, avertizează: Avem un plan de investiţii de 800 mil. euro în România, dar vrem infrastructură şi program Rabla (Ziarul Financiar) - Splendoare în iarbă (Gazeta Sporturilor)

Magistrații protestează în toată țara. Toader se face că nu vede (Adevărul)

 
Proteste fără precedent în Justiție. 
După ce la sfârșitul săptămânii trecute magistrații din mai multe orașe ale țării au ieșit în stradă revoltați de adoptarea OUG care a modificat, din nou, Legile justiției, săptămâna aceasta procurorii și judecătorii își vor pune robele în cui cel puțin până miercuri.
Protestele magistraților români au fost tratate de presa internațională, de la The New York Times până la Le Figaro, Tiroler Tageszeitung (Germania) și TVN 24 (Polonia). Chiar și presa din Filipine sau Nigeria a transmis despre subiect.
 

Cum i-a tras Orban lui Crin lista pentru PE de sub tălpi! Va candida Antonescu la Bruxelles din partea PER? (Evenimentul Zilei)

 
E bătut în cuie: potrivit surselor „Evenimentului zilei”, președintele PNL – l-am numit pe Ludovic Orban – a reușit să-l debarce pe Crin Antonescu, definitiv, de pe lista partidului pentru Parlamentul European.
Dacă pentru el nu este loc, soția lui Antonescu, Adina Vălean, a reintrat în gra ți ile lui Orban, care este dispus să-i îngăduie să candideze pentru un nou mandat de eurodeputat.
Potrivit surselor EVZ, jurnalistul Rareș Bogdan va deschide lista liberalilor (negocierile sunt pe ultima sută de metri), aceștia fiind urmați de Siegfried Mureșan, Mircea Hava, Adina Vălean, Daniel Buda, Vasile Blaga, Dan Motreanu, Cristian Bușoi, Gheorghe Falcă și Marian Jean Marinescu. Liberalii speră la un scor de aproximativ 25%, care le-ar aduce 8 poziții de eurodeputați.
Sursele citate au precizat pentru evz că Antonescu este foc și pară pe Ludovic Orban după ce acesta i-a tras lista pentru Bruxelles de sub tălpi. Motiv pentru care a negociat, de-a lungul ultimelor două săptămâni, cu reprezentanții Partidului Ecologist (PER), care îi propun să le deschidă lista pentru Parlamentul European. 
 

Christophe Dridi, CEO Dacia, avertizează: Avem un plan de investiţii de 800 mil. euro în România, dar vrem infrastructură şi program Rabla (Ziarul Financiar)

 
Grupul Renault are în plan investiţii totale de 800 mil. euro în România în următorii trei ani, însă francezii condiţionează suma totală de măsurile concrete pe care Executivul de la Bucureşti le va implementa în ceea ce priveşte infrastructura şi programul Rabla.
„Guvernul trebuie să se concentreze pe soluţii concrete. Dincolo de autostrada Piteşti-Sibiu (care este la stadiul de proiect de cel puţin zece ani - n. red.), avem nevoie de investiţii concrete în drumurile şi podurile actuale, sunt poduri cu probleme în Argeş spre exemplu, dincolo de drumul dintre Piteşti şi Câmpulung Muscel. Avem nevoie de măsuri concrete în jurul uzinei, vorbim de eficienţa măsurilor concrete implementate rapid“, a spus Christophe Dridi.
„Condiţia ca România să rămână centru de gravitaţie al Dacia este ca Renault să realizeze această investiţie de 800 mil. euro. Renault poate decide să reducă investiţia dacă lucrările de infrastructură sau programul Rabla nu vor continua“.
 

Splendoare în iarbă (Gazeta Sporturilor)

 
Ziarul sportiv face cronica partidei FCSB Craiova, încheiată cu 3 la 2 în favoarea rosș-albaștrilor. 
Unmeci deosebit, jucat într-o atmosferă deosebită, a produs fotbal mult peste media Ligii 1,, iar FCSB a câștigat dintr-un penalty, care a transformat finalul într-un mix de box și K1.
 
Revista presei românești - 25 februarie 2019