Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Un amplu studiu confirmă: Nu există nicio legătură între vaccinuri și autism (Ziare.com)

vaccin.jpg

Un amplu studiu confirmă: Nu există nicio legătură între vaccinuri și autism.
Un amplu studiu confirmă: Nu există nicio legătură între vaccinuri și autism
Sursa imaginii: 
pixabay.com

UDMR susţine moţiunea împotriva lui Tudorel Toader. PSD: Nu vă bazaţi pe noi! (Gândul) - Chirurgul Radu Zamfir, noul șef al ANT: „Prin donarea de organe, o parte din persoana dragă trăiește prin altă persoană” (Evenimentul Zilei) - Către ce merg banii românilor: vânzările de bunuri nealimentare cresc de două ori mai repede decât cele ale alimentelor (Ziarul Financiar) - Războiul anonimilor (Gazeta Sporturilor)

UDMR susţine moţiunea împotriva lui Tudorel Toader. PSD: Nu vă bazaţi pe noi! (Gândul)

 
Soarta moţiunii simple depusă de Partidul Naţional Liberal împotriva ministrului Justiţiei va fi decisă în plenul Camerei Deputaţilor, de la ora 12:00. ”Dragi colegi, nu vă bazaţi pe noi,” anunţă liderii PSD, însă UDMR va vota împotriva lui Tudorel Toader, apreciind că ordonanţa de urgenţă pe justiţie nu este raţională. Liberalii o consideră picătura care a umplut paharul şi avertizează că ar fi nesănătos pentru democraţia din România ca Toader să mai rămână ministru. În textul moţiunii, liberalii critică ultimele modificări din Justiţie şi înfiinţarea Secţiei pentru anchetarea magistraţilor.
 

Chirurgul Radu Zamfir, noul șef al ANT: „Prin donarea de organe, o parte din persoana dragă trăiește prin altă persoană” (Evenimentul Zilei)

 
Medicul Radu Zamfir de la Institutul Clinic Fundeni, specialist în prelevări de organe, chirurgie hepato-bilio-pancreatică și oncologică, a fost numit director al Agenției Naționale de Transplant (ANT), în locul doctorului Anca Baculea, după ce EVZ a dezvăluit modul defectuos în care aceasta a condus Agenția.
„Eu sunt un om care se uită spre viitor, nu spre trecut. Voi începe o campanie privind donarea de organe, pentru că acesta este un gest profund umanitar. Aici nu este vorba despre mentalitatea românului, sună tendențios. Omului trebuie să-i explici ce înseamnă moartea cerebrală, că este echivalentul morții, pentru că este sub efectul pierderii unei ființe dragi. Trebuie să ajuți familia unui pacient aflat în moarte cerebrală să treacă peste traumă, tebuie să ai răbdare și să o faci să înțeleagă că o parte din persoana dragă trăiește prin altă persoană care este ajutată să-și ducă viața mai departe”, a declarat, pentru EVZ, medicul Radu Zamfir, care a mai adăugat că, pentru început, va discuta cu toți coordonatorii centrelor de donare din țară, apoi va încerca să ia măsurile cele mai bune pentru reorganizarea ANT.
Absolvent al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” în 1998, dr. Radu Zamfir a devenit medic specialist în chirurgie generală în 2006, Institutul Clinic Fundeni fiind locul în care și-a construit cariera, mentorul său fiind profesorul Irinel Popescu.

 

Un amplu studiu confirmă: Nu există nicio legătură între vaccinuri și autism (Ziare.com)

 
Un nou studiu amplu, realizat in Danemarca, dovedeste ca nu exista nicio legatura intre vaccinarea impotriva rujeolei, oreionului si rubeolei si dezvoltarea autismului.
Studiul a fost facut pe un esantion de 650.000 de copii, nascuti in perioada 1999 - 2010, scrie Business Insider.
Acest studiu ar putea pune capat, odata pentru totdeauna, teoriei ca exista o legatura intre vaccinuri si autism, considera autorii.
Un cercetator care a contribuit la studiu a afirmat ca accentul trebuie pus asupra studiilor care arata cum pot fi convinsi parintii ezitanti ca vaccinurile sunt sigure si in interesul copiilor lor.
 

Către ce merg banii românilor: vânzările de bunuri nealimentare cresc de două ori mai repede decât cele ale alimentelor (Ziarul Financiar)

 
Consumul a crescut în ianuarie cu 6,6% comparativ cu aceeaşi lună din 2018, avansul fiind susţinut de toate cele trei segmente principale - bunuri alimentare, carburanţi şi bunuri nealimentare, dar cu precădere de acesta din urmă. Vânzările de mobilă, haine, electrocasnice și medicamente au avansat cu aproape 10% în prima lună din 2019.
 

Războiul anonimilor (Gazeta Sporturilor)

 
Favoritele la titlu, CFR și FCSB, au pe banca tehnică doi antrenori cu CV-uri inexistente. Minteuan și Teja sunt și cei mai tineri, dar și cei mai neexperimentați principali din play-off. Vârful carierei de până acum al acestora este un loc 8 în Liga 1.
 
Revista presei românești - 6 martie 2019