Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ordonanţele lui Tudorel Toader omoară dosarele „Mineriada“ şi „Revoluţia“ (Adevărul)

tudorel.jpg

Interviurile pentru desemnarea candidaţilor României la postul de procuror european au fost reprogramate după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a intrat în concediu până marți, 26 martie 2019.
Image source: 
Facebook/Tudorel Toader

Afacerile uriașe construite pe seama birocrației din România (România liberă) - Aceeași gară, dar peroane diferite: pe OLX se vând proiecte Start Up Nation, pe Facebook se cumpără (Ziarul Financiar) - Chin spre vârf (Gazeta Sporturilor)

Ordonanţele lui Tudorel Toader omoară dosarele „Mineriada“ şi „Revoluţia“. Zegrean: „Se amână tragerea la răspundere a vinovaţilor“ (Adevărul)

Dosarul „Mineriada din 13-15 iunie 1990” ar putea sta ani buni în instanţă. Astfel, după ce au aşteptat mai bine de 29 de ani ca să îi vadă în boxa acuzaţilor pe foştii lideri politici suspectaţi de infracţiuni contra umanităţii, victimele evenimentelor din 1990 trebuie să se înarmeze, din nou, cu răbdare. „Totul se face cu scopul de a amâna tragerea la răspundere a acelor vinovaţi”, atrage atenţia judecătorul Augustin Zegrean.
Asta pentru că schimbările repetate ale Legilor justiţiei vor afecta şi marile dosare, precum Mineriada din iunie 90. Semnalul de alarmă a fost tras chiar de către procurorul general al României, Augustin Lazăr care la sfârşitul săptămânii trecute a cerut Consiliului Superior al Magistraturii să sesizeze Curtea Constituţională a României cu un posibil conflict constituţional legat de modul în care Guvernul a adoptat mai multe ordonanţe de urgenţă care modifică Legile Justiţiei. 

Afacerile uriașe construite pe seama birocrației din România (România liberă)

În 2019, societățile la care statul este proprietar cheltuiesc sume importante pentru hârtie, copii xerox ori documente imprimate. Milioane și milioane de hârtii, în plină epocă a digitalului. Doar din două astfel de achiziții monitorizate până acum rezultă o cheltuială de peste 1 milion de euro, bani ce vor fi plătiți de Romgaz și ROMATSA pentru 15 milioane de hârtii.

Aceeași gară, dar peroane diferite: pe OLX se vând proiecte Start Up Nation, pe Facebook se cumpără (Ziarul Financiar)

La nici o lună după închiderea sesiunii de înscrieri în programul Start-Up Nation, pe grupurile de Facebook se cumpără proiectele aflate în top 10.000, selectate ca eligibile pentru finanțare, potențialii cumpărători luptând pentru statutul de antreprenor până la capăt. Antreprenorii care nu și-au regăsit proiectul pe lista celor admiși au inițiat, tot pe Facebook, o petiție prin care cer mărirea bugetului pentru Start-Up Nation. Finanțarea maximă acordată unui proiect este de 200 de mii de lei. 

Chin spre vârf (Gazeta Sporturilor)

Simona Halep a ajuns în „optimi” la Indian Wells după o victorie grea, în două seturi, 7-6, 7-5, în fața Ketrinei Kozlova.
Pentru a-și recăpăta primul loc în clasamentul WTA, Halep trebuie să câștige trofeul, iar Osaka să nu ajungă în finală.

Revista presei românești - 11 martie 2019