
Presa românească
La Aprozar nu avem cartofi, la Alimentara nu avem carne! (Adevărul)
alimentara.jpg

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans: Dacă NU era membră UE, România risca INGERINŢE RUSE precum cele din Ucraina (Gândul)
România ar fi fost vizată de ingerinţe ale Administraţiei Vladimir Putin similare cu cele din Ucraina dacă nu ar fi devenit membră a Uniunii Europene, a afirmat luni, la SNSPA, Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene. Timmermans a mai declarat că de când Comisia Europeană a publicat raportul MCV nu a văzut niciun progres, acesta fiind unul dintre subiectele pe care le-a abordat la întâlnirea de aseară cu premierul Viorica Dăncilă.
La Aprozar nu avem cartofi, la Alimentara nu avem carne! (Adevărul)
"Tipul din spatele tejghelei te priveşte doar o clipă şi nu te vede. Nu consideră important să aibă vreo interacţiune cu omul care a intrat în magazin. Înăuntru e frig şi întuneric. Un bec slab, pătat de muşte, atârnă din tavan, dar fără prea mare folos. Bărbatul e îmbrăcat într-un halat care odinioară avea o culoare definită, cel mai probabil, albastru închis...
Pe lângă el se zăresc, în semiobscuritate, câteva lăzi de lemn rupte. Unele au pe fund un strat de foi de ceapă. În altele, au mai rămas câţiva cartofi putreziţi, morcovi din toamna trecută şi nişte ridichi de iarnă cu aspect de coajă de copac...
Se uită cu milă la tine evaluând ce e de capul tău. Muncitor în vreo uzină? Ar fi ceva interesant, ai putea avea în sacoşă ceva rulmenţi, sau o piesă de maşină, plăcuţe de frână, segmenţi, discuri de ambreiaj. Şi dacă ai fi de la fabrica de încălţăminte ai prezenta interes, poate o pereche de adidaşi, chiar şi nişte tenişi ar fi buni. Nu ar strica dacă ai fi funcţionar la primărie, ai putea face rost de hârtii şi autorizaţii. Sau instalator. Da, ce bun ar fi un istalator să repare ţeava spartă de la bucătărie, că a mucegăit tot peretele şi tot fac reclamaţii vecinii de dedesubt! Dar nu e cazul. Experienţa îndelungată îi spune că eşti un amărât, probabil profesor sau economist la cooperativa meşteşugărească. Fără resurse. Fără nimic de oferit la schimb. Aşa că nu se osteneşte. Face un semn cu mâna, adică a venit ora închiderii şi trebuie să pună lacătul pe uşă. Şi îl cam enervezi, nu în mod personal, ci aşa în general, că trebuie să-ţi explice că nu are altă marfă, decât ce se vede, dar poţi să mai treci pe acolo săptămâna viitoare, că poate vine camionul de aprovizionare.
Te retragi încet spre ieşire, fără să mai aştepţi şi alte lămuriri. Ştii prea bine. Înainte să vii la Aprozar, ai trecut pe la Alimentara".
Textul este semnat de jurnalistul Ion M. Ioniță, senior editor Adevărul.
Efectul „revoluţiei fiscale“ a guvernului PSD: deficitul de pensii s-a redus cu 8,8 mld. lei, dar pierderea de încasări la impozitul pe venit a fost de 7,5 mld. Lei (Ziarul Financiar)
Subvenția de la bugetul de stat către bugetul de pensii publice s-a redus de la 13,5 miliarde RON în 2017 la 4,7 miliarde RON în 2018 ca urmare a mutării contribuțiilor de la angajator la angajat, fapt ce a determinat, în mod real, majorare a contribuțiilor de la 39,25 % la 44,7% și nu scăderea lor de la 39,25 % la 37 25%, cum scrie în Codul Fiscal.
Volumul pensiilor speciale este de aproximativ 9 miliarde de lei. Acești bani sunt plătiți din bugetul de stat, nu din bugetul asigurărilor.
O nouă promisiune (Gazeta Sporturilor)
Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a anunțat, ieri, că în București ar urma să fie construită o sală polivalentă ultramodernă, cu capacitatea de 20.000 de locuri. Investiția ar urma să coste 138 de milioane de euro și ar putea fi gata peste aproximativ trei ani.
Noua sală polivalentă ar urma să fie amplasată în complexul sportiv Lia Manoliu, în apropierea pistei de atletism. Mai exact pe terenul unde se află turnul de parașutism.
Primăria a mai anunțat și în urmă cu șase ani că va construi o sală multifuncțională în capitală. Proiectul de atunci era pentru o arenă de 12.000 de locuri și ar fi costat aproximativ 80 milioane de euro. Sala trebuia să fie gata în 2015.
Dintre toate țările Europei de Est, România a rămas singura țară care nu are în prezent o sală polivalentă la standardele cerute de sportul mondial actual. Bulgarii au, ungurii au, sârbii au...