Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Zi de foc în Parlament. Toader și Teodorovici rămân fără ministere? (Evenimentul Zilei)

parlament.jpg

Moțiunile simple pe Justiţie şi Finanţe vor fi supuse astăzi votului plenului Camerei Deputaţilor.

Gazele din Marea Neagră, ţinta ascunsă a ameninţării nucleare a Rusiei (Adevărul) - „Preţul“ unui angajat român este de 1.008 de euro pe lună, de patru ori mai mic decât în restul statelor UE (Ziarul Financiar)

Zi de foc în Parlament. Toader și Teodorovici rămân fără ministere? (Evenimentul Zilei)

 
Miercuri, moțiunile simple pe Justiţie şi Finanţe vor fi supuse votului plenului Camerei Deputaţilor. Moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, intitulată „Tudorel Toader şi PSD - ALDE, luaţi mâinile murdare de pe Justiţie”, iniţiată de 91 de deputaţi de la PNL şi USR, a fost dezbătută în Camera Deputaţilor în urmă cu două săptămâni, dar, la vot, şedinţa a fost suspendată din lipsă de cvorum, după ce deputaţii PSD au decis să nu participe.
Moţiunea simplă pe Finanţe este intitulată „Lăcomia pesedistă subminează economia naţională” şi a fost iniţiată de USR, PNL şi PMP. Dezbaterile în plen au avut loc la începutul acestei săptămâni.
"Grupul PSD din Camera Deputaţilor va vota împotriva ambelor moţiuni simple împotriva celor doi miniştri din Guvernul PSD-ALDE", a precizat Alfred Simonis, liderul deputaților social-democrați.

 

Gazele din Marea Neagră, ţinta ascunsă a ameninţării nucleare a Rusiei (Adevărul)

 
La aproape trei ani de la inaugurare, ruşii au realizat brusc că sunt extrem de şicanaţi de scutul instalat de Pentagon la Deveselu şi, pe un ton agresiv, au anunţat că mobilizează bombardiere strategice Tu-22M3 cu muniţie nucleară în Crimeea. Mai mult, Moscova anunţă şi amplasarea în Marea Neagră a 13 noi nave militare, unele dintre ele dotate cu rachete de croazieră.
NATO a denunţat întărirea capacităţii armatei ruse în Crimeea şi în regiunea Mării Negre. Totodată, a cerut Moscovei să pună capăt tuturor abuzurilor comise pe acest teritoriu anexat ilegal de la Ucraina.  Nici reacţia SUA nu s-a lăsat aşteptată. Reprezentantul special american pentru Ucraina, Kurt Volker, a spus luni că ţara sa este pregătită să livreze sisteme de apărare antiaeriană Ucrainei.
Analiştii militari consideră că România este acum luată în vizor de Rusia din cauza gazelor pe care le-am descoperit în Marea Neagră şi că responsabilii de la Bucureşti au o lipsă de reacţie cel puţin suspectă. 
 

„Preţul“ unui angajat român este de 1.008 de euro pe lună, de patru ori mai mic decât în restul statelor UE (Ziarul Financiar)

 
România a înregistrat în ultimii ani cele mai mari creşteri ale costului cu forţa de muncă din UE, dar cu toate acestea, pentru un angajat român compania plăteşte 1.000 de euro pe lună, faţă de 4.000 de euro media UE.
Cele mai mari creşteri ale costului orar cu forţa de muncă din ultimul trimestru al anului trecut au fost înregistrate în România (+13,1% faţă de perioada similară din 2017), Letonia (+11,8%), Portugalia (+10,3%) şi Lituania (+10,2%), arată datele publicate ieri de Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene.