Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Tudorel Toader vine cu o nouă Ordonanţă care aruncă în aer Justiţia (Adevărul)

tudorel.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/Tudorel Toader

Guvernul vrea să aprobe săptămâna aceasta noua variantă a taxei bancare, dar nu este clar când intră în vigoare (Ziarul Financiar) - După 20 de ani, un nou Suveran Pontif vine în România. Tainele vizitei Papei Francisc (Evenimentul Zilei) - Dureri de cap (Gazeta Sporturilor)

Tudorel Toader vine cu o nouă Ordonanţă care aruncă în aer Justiţia (Adevărul)

 
Ameninţat cu remanierea, Tudorel Toader a trimis la CSM pentru avizare Ordonanţele de Urgenţă cerute de partid care trebuie să modifice Codul Penal şi de Procedură Penală. Dacă propunerile vor primi „verde” de la guvern, toate sentinţele definitive ale completurilor de 5 judecători vor putea fi contestate, iar inculpaţii acuzaţi că în urma unui abuz în serviciu au obţinut pentru ei un folos necuvenit vor scăpa.
Înainte de a pleca intempestiv în concediu, ministrul Tudorel Toader a trimis spre avizare la Consiliul Superior al Magistraturii două proiecte de ordonanţă de urgenţă. Una dă posibilitatea redeschiderii tuturor proceselor, în cazul completuri de 5 judecători nelegal constituite, iar alta modifică substanţial zeci de articole din Codul Penal şi din cel de Procedură Penală.
Dosarele de terorism, trafic de persoane sau de droguri, dinamitate.
 

Guvernul vrea să aprobe săptămâna aceasta noua variantă a taxei bancare, dar nu este clar când intră în vigoare (Ziarul Financiar)

 
Proiectul de ordonanţă prin care se va modifica OUG 114/2018, care include taxa bancară, nu a fost publicat deocamdată de Ministerul Finanţelor în dezbatere publică. Bancherii au negociat miercuri şi vineri cu ministrul finanţelor şi au transmis ulterior propunerile. Noua ordonanţă care modifică taxa bancară ar urma să fie aprobată de guvern în această săptămână, dar nu este clar când va intra în vigoare şi dacă bancherii vor plăti pentru primul trimestru taxa în varianta iniţială sau în varianta modificată. Ministrul finanţelor a susţinut că modificările la taxa bancară au fost agreate cu BNR şi că a trimis o informare şi la BCE.
 

După 20 de ani, un nou Suveran Pontif vine în România. Tainele vizitei Papei Francisc (Evenimentul Zilei)

 
După 20 de ani de la ultima vizită papală în România, în perioada 31 mai - 02 iunie, Papa Francisc - capul Bisericii Catolice, va vizita țara noastră. Acest eveniment de o anvergură deosebită, aduce un nou suflu României și comunității catolice din țară. În exclusivitate pentru EVZ, părintele Wilhem Dancă - responsabilul mass-media al evenimentului și Decanul Facultății de Teologie Catolică din București, explică care este stadiul pregătirii vizitei Papale, dar și însemnătate istorică a acestui moment.
 

Dureri de cap (Gazeta Sporturilor)

 
După ce a greșit echipa de start la meciul cu Suedia, Cosmin Contra vrea să schimbe cel puțin 4 jucători pentru partida de mâine cu Feroe. Principalii vizați sunt Manea, Dragoș Grigore, Băluță sau Mitriță.
 
Revista presei românești - 25 martie 2019