Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Augustin Zegrean: Referendumul din 26 mai nu va avea rezultat prin felul în care a fost conceput (Hotnews.ro)

referendum.png

Ambele teme propuse de președinte implică modificarea Constituției, a declarat fostul președinte CCR Augustin Zegrean
Sursa imaginii: 
pixabay.com

Culisele ordonanţei pe Justiţie: cum a încercat Dragnea să păcălească UE, dar s-a păcălit singur (Adevărul) - Gazprom va începe extracția de gaze în România (România Liberă) - Peste 18.500 de fermieri vor subvenții de la stat pentru cultivarea roșiilor în sere și solarii: valoarea subvenției este de 3.000 de euro pentru 1.000 mp (Ziarul Financiar)

Augustin Zegrean: Referendumul din 26 mai nu va avea rezultat prin felul în care a fost conceput / Ambele teme propuse de președinte implică modificarea Constituției (Hotnews.ro)

Referendumul din 26 mai are rost, dar nu va avea rezultat prin felul în care a fost conceput, pentru că ambele teme propuse de președintele Klaus Iohannis implică modificarea Constituției, procedură foarte complicată, a declarat pentru HotNews.ro fostul președinte al Curții Constituționale Augustin Zegrean.
Potrivit acestuia, dacă cele două teme anunțate astăzi de președinte vor fi supuse referendumului, iar oamenii vor spune "Da", se va impune modificarea Constituției, procedură extrem de dificlă. Fără modificarea Constituției, lucrurile rămân în această fază - se face referendum, poporul spune "Da" și atâta tot.

Răbufnirea lui Iohannis, fitil la răbufnirea tuturor (Cotidianul)

Pentru Cornel Nistorescu „E clar. Președintele vrea să se convingă că toată lumea  gîndește ca el și îi dă un vot ca să omoare PSD-ul. Voința președintelui este să arate lumii că principala problemă a țării sale este corupția. Ori Europa și planeta înțeleg că PSD-ul este corupt și cînd respiră, ori demolăm toată țara! Klaus Iohannis s-a străduit să ne mai explice o  dată  că el vrea să  vindece țara și adversarii săi  de  un fenomen care este în parte adevărat, în parte și  în capul său.
Ce președinte este acela care face din bănuielile sale o problemă internațională?
Atmosfera din România devine din ce în ce mai încărcată și nimeni, nici fitilul numit Klaus Iohannis, nu știe care sunt consecințele! O ură oarbă împinge lucrurile spre un deznodămînt necunoscut și periculos”.

Culisele ordonanţei pe Justiţie: cum a încercat Dragnea să păcălească UE, dar s-a păcălit singur (Adevărul)

Fostul ministru PSD al Afacerilor Europene, Victor Negrescu, s-a lăudat la partid că relaţiile sale apropiate cu Frans Timmermans vor convinge Comisia Europeană să accepte ordonanţa de urgenţă pe Justiţie pregătită de Guvernul Dăncilă, susţin surse politice pentru Adevărul. Dragnea l-a trimis în echipa de negociere de la Bruxelles, ba chiar i-a oferit lui Negrescu şi un loc eligibil la europarlamentare. Degeaba.

Premieră absolută în istoria industriei petroliere. Gazprom va începe extracția de gaze în România (România Liberă)

Gigantul rusescGazprom, prin subsidiarasa din Serbia – NIS Petrol, a primit, prin decizie ANRE, autorizația finală prin care poate începe producția de gaze în România.Exploatarea se va face începând cu o dată încă neanunțată, dar obținerea licenței de la ANRE înseamnă că acest lucru se va face destul de repede, poate chiar în acest an.

Peste 18.500 de fermieri vor subvenții de la stat pentru cultivarea roșiilor în sere și solarii: valoarea subvenției este de 3.000 de euro pentru 1.000 mp (Ziarul Financiar)

Cu toate subvențiile, importul de roșii a crescut de la 27 mil. euro la 37 mil. euro, pentru că fermierii nu au putut intraîn marile lanțuri de magazine cu produsele și nici nu au procesat materia primă, pentru a-i lungi durata de viață.

 
Revista presei românești - 5 aprilie 2019