Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Liviu Dragnea, într-o situație vulnerabilă (g4media.ro)

liviu_dragnea.jpg

Procesul lui Liviu Dragnea, amanat pana pe 20 mai
Sentința în procesul lui Liviu Dragnea, anunțată pe 27 mai
Image source: 
site-ul Partidului Social Democrat

Procesul lui Dragnea. Avocat: O eventuală decizie favorabilă a CCR, ulterioară unei sentinţe definitive a Înaltei Curţi, nu îl mai ajută pe liderul PSD, scrie g4media.ro:

Liderul PSD, Liviu Dragnea, este într-o situaţie vulnerabilă luni, la posibil ultimul termen din procesul angajărilor fictive. Teoretic, există posibilitatea ca sentinţa să fie dată tot luni, înainte de decizia CCR de pe 19 aprilie, prin care Florin Iordache a cerut constatarea ca nelegală a constituirii completurilor de 3 judecători de la ÎCCJ, inclusiv a celui care l-a condamnat pe Dragnea în primă instanță la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare, a explicat pentru G4Media.ro, Adrian Toni Neacşu, unul dintre avocaţii din procesul liderului PSD.

 

Cerberul lui Dragnea din Guvern, îndepărtat de Dăncilă (Adevărul)

Viorica Dăncilă încearcă să iasă de sub tutela Ancăi Alexandrescu, cerberul trimis de Liviu Dragnea la Palatul Victoria pentru a sufoca, din faşă, orice gând de răzvrătire al premierului, susţin surse politice pentru „Adevărul“. Tensiunile dintre Dăncilă şi garda sa impusă de Dragnea vin în contextul în care premierul refuză să adopte ordonanţa de urgenţă care l-ar salva pe liderul PSD de emoţiile unei noi condamnări.

Premierul Viorica Dăncilă dă semne că şi-ar putea câştiga independenţa politică, după 14 luni în care activitatea sa a fost controlată total de Anca Alexandrescu, „gardianul“ instalat de Liviu Dragnea la Guvern, cu un mandat clar: să împiedice orice încercare de revoltă a premierului, ca urmare a disputelor provocate de Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose.

 

Efectele coplăţii în sistemul privat pentru pacienţii români  (Adevărul)

E forfotă în Sănătate după ce coplata pentru pacienţii care vor să îşi facă investigaţii în clinicile private e la un pas de a fi implementată. Deşi Ministerul Sănătăţii atrage atenţia că proiectul de ordonanţă, retras săptămâna trecută de pe ordinea şedinţei de guvern, are caracter de urgenţă, reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi, dar şi medicii avertizează că singurii care vor avea de suferit sunt pacienţii.

Spre exemplu, românii vor fi nevoiţi să achite din buzunar diferenţa pentru analizele de înaltă performanţă, respectiv RMN (rezonanţă magnetică) sau CT (computer tomograf), după cum a declarat chiar Cristian Hotoboc, preşedintele Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private (PALMED). Asta chiar dacă pacienţii vor avea trimitere de la medicul de familie.

 

Sorina Pintea: Trebuie să organizăm sistemul medical, pentru că aşa nu se mai poate! (România Liberă)

Într-un interviu în exclusivitate pentru „România liberă“, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că în România va fi funcţională piaţa asigurărilor private de sănătate, după model occidental, care ar putea salva situaţia dezastruoasă din acest sector vital.

 

Europene de gimnastică. Coșmar complet » După 46 de ani, România termină fără medalie Campionatele Europene de gimnastică (Gazeta Sporturilor)

Denisa Golgotă s-a clasat pe locul al cincilea la bârnă și pe al patrulea la sol, punând punct unei perioade de 46 de ani în care gimnastele din România s-au întors cu medalii de la Campionatele Europene.

 
Revista presei românești din 15 aprilie 2019