Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Numirea lui Nicolicea în Guvern atârnă de 7 voturi (Adevărul)

nicolicea.jpg

Numirea lui Nicolicea în Guvern atârnă de 7 voturi, scrie astăzi ziarul "Adevărul".
Numirea lui Nicolicea în Guvern atârnă de 7 voturi, scrie astăzi ziarul "Adevărul"
Sursa imaginii: 
Facebook/Eugen Nicolicea

700.000 de români locuiesc în Germania, de patru ori mai mulţi decât acum opt ani (Ziarul Financiar) - VAR ar fi schimbat complet ierarhia în Liga 1 (Gazeta Sporturilor)

Numirea lui Nicolicea în Guvern atârnă de 7 voturi (Adevărul)

Liviu Dragnea ia în calcul să treacă Guvernul din nou prin votul Parlamentului, cu scopul de a-l obliga pe Klaus Iohannis să-l numească pe Eugen Nicolicea la Justiţie, susţin surse social-democrate. Însă coaliţia PSD-ALDE are o majoritate pe muchie de cuţit. Voturile UDMR ar fi din nou decisive.
Liderul PSD Liviu Dragnea le-a tranmis colegilor de partid că va aştepta câteva zile ca preşedintele Klaus Iohannis să-l accepte pe Eugen Nicolicea ca ministru al Justiţiei, în caz contrar va trece la planul de rezervă: schimbarea structurii Guvernului, o procedură pe cât de avantajoasă pentru Dragnea, pe atât de riscantă. Avantajoasă, pentru că preşedintele ar fi obligat să accepte noul „buchet“ de miniştri PSD. Spre deosebire de procedura remanierii guvernamentale, când şeful şeful statului poate refuza un ministru, schimbarea structurii guvernului îl transformă pe Iohannis într-un simplu notar care semnează decretele de învestire în funcţie pentru noii demnitari. Însă măsură e foarte riscantă, ţinând cont de actuala aritmetică parlamentară. Coaliţia nu mai are majoritate la Camera Deputaţior, dar compensează cu garnitura de senatori. După plecările masive dinspre Putere la ProRomânia, PSD şi ALDE mai au în total 240 de deputaţi şi senatori, doar cu 7 mai mulţi peste limita majorităţii. „Nu riscă nimeni să meragă la vot în Parlament când situaţia e atât de strânsă. Nu pierde Dragnea puterea cu mâna lui“, susţin surse din PSD pentru „Adevărul“.  Pentru a risipi emoţiile, Liviu Dragnea ar putea apela la voturile minorităţilor naţionale. Din cei 17 aleşi minoritari, jumătate votează de fiecare dată cu PSD, indiferent de proiectul legislativ. Însă ceilalţi sunt mai degrabă de partea Opoziţiei. Dacă tragem linie, liderul PSD , cu tot cu susţinătorii din grupul minorităţilor, ar număra cam 15 voturi în plus, deci tot ar fi pe muchie. Potrivit unor surse politice, Victor Ponta s-a mobilizat şi încearcă să mai rupă câţiva parlamentari de la PSD în aceste zile. 

700.000 de români locuiesc în Germania, de patru ori mai mulţi decât acum opt ani (Ziarul Financiar)

Aproximativ 700.000 de români locuiau la finalul anului 2018 în Germania, numărul acestora fiind de peste 4 ori mai mare decât în anul 2011, arată un raport al Institutului Naţional de Statistică din Germania.
Creşterea numărului de români din Germania s-a întâmplat în ansamblul migraţiei româneşti în străinătate din perioada de după criză.
În ceea ce priveşte structura pe vârste a românilor care locuiesc în Germania, statisticile arată că 27% dintre cei aproape 700.000 de români din Germania au între 30 şi 40 de ani, 23% au între 20 şi 30 de ani, iar peste 19% au vârste mai mici de 20 de ani.
Românii au devenit astfel, în 2018, a patra cea mai numeroasă comunitate de locuitori străini din Germania, după turci, polonezi şi sirieni.

FCSB ar fi luat fața CFR-ului: VAR ar fi schimbat complet ierarhia în Liga 1 (Gazeta Sporturilor)

GSP a simulat cum ar fi arătat clasamentul sezonului regulat, dar și actualul play-off, dacă în România ar fi fost activ arbitrajul video: FCSB ar fi terminat pe primul loc primele 26 de etape și ar fi fost și acum tot lider, în timp ce Craiova ar fi 4-5.

 
Revista presei românești - 19 aprilie 2019