Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Reportaj înainte de alegeri, la Gratia, comuna șefului PSD: Toți sunt corupți și Dragnea e cel mai al dracu', dar a făcut și bune. Tot l-aș vota (Hotnews.ro)

gratia.jpg

VIDEOREPORTAJ înainte de alegeri, la Gratia, comuna șefului PSD
Sursa imaginii: 
hotnews.ro

De ce ”i-a crescut capul” lui Dăncilă? A treia emancipare în PSD în era Dragnea (G4media.ro) - Augustin Zegrean, fost preşedinte CCR: Iohannis nu e obligat să accepte restructurarea Guvernului (Adevărul) - România are o datorie publică mică, dar plăteşte cele mai mari dobânzi din UE ca procent din această datorie (Ziarul Financiar)

Este Dragnea om cinstit sau a luat și el ceva? VIDEOREPORTAJ înainte de alegeri, la Gratia, comuna șefului PSD: Toți sunt corupți și Dragnea e cel mai al dracu`, dar a făcut și bune. Acu` să nu fi mâncat și el?! Tot l-aș vota (Hotnews.ro)

Teleormanul în care s-a născut Liviu Dragnea este la vreo 50 de kilometri de București. La Gratia se face politică. Pe drum, la poartă și mai mult generația 70 plus. Tinerii sunt plecați la muncă în altă parte a țării sau a lumii. 
Apa, canalul, asfaltul și pensia mărită sunt suficiente pentru majoritatea care a rămas să voteze partidul lui Dragnea așa cum este el „corupt și penal” cu șeful său cu tot. Că nu-i om să aibă în mână borcanul cu miere și să nu bage degetul, nu?
Cei mai tineri nu văd decât sărăcie, nimic de muncă. Unul, fost militant al PSD-ului, spune că s-a săturat de cât îl înjura lumea pe stradă, așteaptă alegerile astea europarlamentare „ca niciodată” și speră să iasă mai mulți la votare. Până una-alta, sigur e că se duce singurul „liberal curat” pe care l-am întâlnit la Gratia și care bate suta peste doi ani, cu singurul regret că nu vine și partidul său la conducere. Urmăriți videoreportajul AICI.

De ce ”i-a crescut capul” lui Dăncilă? A treia emancipare în PSD în era Dragnea (G4media.ro)

Lui Dăncilă chiar ”i-a crescut capul”, așa cum plastic spune Dragnea. E expresia lui favorită față de PSD-iștii care își umflă mușchii odată ce ajung într-un post de putere. Doamna timidă din Videle e sprijinită puternic de Paul Stănescu, baronul dizident pe care Dragnea a ezitat să-l excludă din PSD. Odată cu înșurubarea lentă, dar plăcută în scaunul de premier, Dăncilă simte că a venit momentul să se distanțeze de Dragnea și să pregătească atacul decisiv dacă șeful direct va înregistra fie o condamnare, fie un scor prost la alegeri.
Răceala lui Dăncilă față de Dragnea e evidentă. Premierul își contrazice șeful de partid pe toate temele mari: OUG pe justiție, remanierea, referendumul, ba chiar și candidatura la prezidențiale. Toate în câteva zile.
Dar ruperea lui Dăncilă de Dragnea a început demult (...), după cum reamintește Cristian Pantazi.
Integral pe g4media.ro.

Augustin Zegrean, fost preşedinte CCR: Iohannis nu e obligat să accepte restructurarea Guvernului (Adevărul)

Într-un interviu pentru „Adevărul“, Augustin Zegrean, fost preşedinte al Curţii Constituţionale (CCR), susţine că preşedintele Klaus Iohannis nu poate fi obligat de PSD să accepte restructurarea  Executivului, varianta pentru care insistă Liviu Dragnea. Miza e numirea lui Eugen Nicolicea, unul dintre oamenii fideli liderului PSD, la Ministerul Justiţiei. Zegrean susţine că un dialog între Iohannis şi Dăncilă ar debloca situaţia.

România are o datorie publică mică, dar plăteşte cele mai mari dobânzi din UE ca procent din această datorie (Ziarul Financiar)

România a plătit anul trecut cele mai mari dobânzi din UE ca procent din totalul datoria ei publică: 3,8% faţă de o media în UE de 2,3%.
Îndeobşte, econo­miş­tii admit că datoria publică a României raportată la PIB este mică - 35% din PIB - iar guvernul face de câţiva ani datorii ega­le cu 3% din PIB justi­ficând cheltuila chiar cu această datorie mică. Doar că există un revers: pe măsură ce datoria creşte, volumul dobânzilor cresc şi ele.
România a plătit anul trecut dobânzi echivalente cu 3,8% din dato­ria ei – cel mai mare procent din UE. Deşi au datorii uriaşe, Germania a plă­tit anul trecut dobânzi echivalente cu 1,5% din datoria ei, iar Italia, cu o dato­rie de 130% din PIB, a plătit dobânzi la această datorie echivalente cu 2,8% din totalul datoriei.
Datoria publică a României a crescut cu 29 mld. lei în 2018, ajungând la 330 mld. lei (70 mld. euro). Iar dobânzile plătite anul trecut au sărit de la 10 mld. lei în 2017 la 13 mld. lei.