Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Adio, PSD! Moartea unui partid care trebuia să se întâmple acum 30 de ani (Adevărul)

Jurnalistul Ion M. Ioniță semnează editorialul ziarului "Adevărul" de astăzi.

Miza de neuitat: cine sunt copiii de la care Liviu Dragnea a furat? Statul român are 57.000 de fete și băieți în îngrijire, orfani sau părăsiți (Libertatea) - Campioana la primul obstacol (Gazeta Sporturilor)

Adio, PSD! Moartea unui partid care trebuia să se întâmple acum 30 de ani (Adevărul)

„Trei lovituri în 24 de ore pun capăt parcursului PSD în istoria României de după 1989. Moştenitor direct al PCR, PSD a dovedit o rezistenţă remarcabilă şi o capacitate extraordinară de a reveni după momente grele, dar toate astea s-au sfârşit”, scrie în editorial jurnalistl Ion M. Ioniță.
„Votul la europarlamentare a fost devastator. Românii vor să fie europeni. Românii nu au căzut în propaganda naţional-comunistă a PSD. Românii vor dreptate, românii s-au săturat să fie furaţi de cei care îi conduc. 
Votul la referendum a fost un tsunami pentru PSD. Liviu Dragnea nu a crezut că un referendum pe teme de justiţie poate aduce 40% dintre români la vot, dar s-a întâmplat. 
Luni, 27 mai, justiţia s-a pronunţat. 
În urma lui Liviu Dragnea rămâne ceea ce cu mare plăcere spunea: nimic. PSD a ajuns doar un grup de oameni care a plecat la furat şi a rămas fără şeful pe care a pus mâna potera. 
Dar PSD nu e o victimă! PSD a fost complice! PSD nu a zis nimic când Liviu Dragnea le-a arătat calea. Când premierii partidului au fost executaţi unul după altul pentru că nu îi mai plăcea şeful, nu a existat opoziţe. Puţinii cârcotaşi au fost eliminaţi rapid cu votul colegilor lor. 
PSD a participat cu voluptate la spectacolul violenţelor din 10 august... PSD a intoxicat nu numai cu gaze de luptă, dar şi printr-o odioasă reţea de dezinformare şi mistificare a realităţii. Oamenii din stradă nu erau nişte protestatari, ziceau propagandiştii partidului, ci un grup constituit în afara ţării care urma să dea o lovitură de stat. 
PSD a vrut să pună justiţia în slujba partidului. Şi a fost foarte aproape să reuşească...
PSD a urât inteligenţa şi valoarea umană. PSD a guvernat cu analfabeţii şi a crezut că merge. 
Dancilă şi restul n-au decât să se bată pentru succesiune cât vor. PSD e rece”.
Integral în „Adevărul”.

Miza de neuitat: cine sunt copiii de la care Liviu Dragnea a furat? Statul român are 57.000 de fete și băieți în îngrijire, orfani sau părăsiți (Libertatea)

Liviu Dragnea a primit 3 ani și jumătate de închisoare cu executare pentru că a furat de la copiii nevoiași. Așa sintetizează adversarii șefului PSD condamnarea definitivă a acestuia în dosarul angajărilor fictive la Direcția Copilului Teleorman. Partizanii liderului PSD spun că e o exagerare. Dar ce reprezintă, de fapt, sistemul de protecția copilului din România? 57.000 de copii se aflau în sistemul de protecție a copilului în 2017, potrivit datelor de la Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului. Anual, aproximativ 3.000 de copii ies din sistem și tot atâți intră în acesta, arată un alt studiu recent. 
Ei sunt zecile de mii de orfani sau copiii care au fost separați de familiile abuzive sau extrem de sărace de către Protecția Copilului. După ce împlinesc vârsta de 18 ani, ei trebuie să părăsească centrele de plasament sau pe asistenții maternali și să învețe a supraviețui într-o lume în care nu vor mai fi protejați. Asta, deși, potrivit legii, au dreptul să rămână sub protecția statului până la 26 de ani, dacă își continuă studiile sau sunt angajați. Numai că mulți dintre acești tineri nu-și cunosc drepturile sau n-au putere să lupte împotriva unui sistem indiferent. 

Campioana la primul obstacol (Gazeta Sporturilor)

Simona Halep își începe azi campania 2019 pe zgura pariziană contra Ajlei Tomljanovic. Și ca una dintre marile favorite.
Simona are de apărat 2.000 de puncte pe zgura pariziană.
Fosta mare jucătoare belgiană Kim Cljsters spune că „va fi interesant de văzut cum va gestiona Simona situația în care trebuie pentru prima dată să apere un titlu de Mare Șlem și cum o va face fără Darren Cahill. Legătura pe care o avea cu el era foarte puternică. Să vedem dacă Simona este pregătită să câștige șapte partide la rând”.

 
Revista presei românești - 28 mai 2019