Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Viaţa de după gratii a lui Liviu Dragnea (Adevărul)

rahova.jpg

Viaţa de după gratii a lui Liviu Dragnea.
Viaţa de după gratii a lui Liviu Dragnea
Sursa imaginii: 
site-ul Ministerului Justiției

PSD intră în era post-Dragnea (România Liberă) - Curiosul caz al rezultatelor UDMR la alegeri (Hotnews.ro) - Elevii de clasa a VIII-a află cu o săptămână înainte de sfârșitul școlii pe ce locuri dau admitere (edupedu.ro)

Viaţa de după gratii a lui Liviu Dragnea (Adevărul)

Aflat încă în perioada de 21 de zile de carantină prin care trece fiecare deţinut, Liviu Dragnea va beneficia de un regim de detenţie special care să-i asigure executarea pedepsei în siguranţă.
Regimul de detenţie special este destinat în special oamenilor de afaceri, foştilor magistraţi, politicienilor. Este vorba în esenţă de camere mai bune, colegi de celulă mai liniştiţi, locuri de muncă mai călduţe. 
În acest moment la Rahova, Liviu Dragnea are la dispoziţie pentru activităţile recreaţionale unul dintre cele trei terenuri de sport ale penitenciarului, sau dacă doreşte să opteze pentru activităţile de muncă are la dispoziţie unul dintre cele patru ateliere, tâmplărie sau reparat maşini pe care instituţia le pune la dispoziţia condamnaţilor. Partea neplăcută este poate deşteptarea care se dă la ora 5.00 şi apelul de seară care se face la ora 19.00, imediat după servirea cinei la ora 18.00.

PSD intră în era post-Dragnea (România Liberă)

Premierul Viorica Dăncilă promite să nu mai emită ordonanțe de urgență în domeniul justiției, respectând dorința exprimată de alegători la referendum.
În încercarea de a-și păstra majoritatea parlamentară, social-democrații îi invită înapoi în partid pe liderii care au fost excluși sau au demisionat în urma unor conflicte cu Liviu Dragnea. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a lansat, ieri, o invitație către foștii membri ai PSD care au trecut la Pro România de a reveni în PSD. Printre social-democrații trecuți la partidul lui Ponta se numără Adrian Țuțuianu, Marian Neacșu, Mihai Tudose, Ioan Mocioalcă și Nicolae Bănicioiu. Ei au fost excluși din PSD după ce în septembrie 2018 au semnat o scrisoare prin care cereau demisia lui Liviu Dragnea de la șefia partidului, după care au trecut la Pro România.

Curiosul caz al rezultatelor UDMR la alegeri: Zeci de mii de voturi și scoruri de până la 6-7 ori mai mari decât la alegerile din 2016 în județe fără comunități maghiare. În Botoșani sunt 18 maghiari înregistrați oficial, dar UDMR a obținut 926 de voturi (Hotnews.ro)

În toate județele ”roșii” (unde PSD a câștigat cele mai multe voturi la europarlamentare), dar și în alte patru, UDMR a obținut zeci de mii de voturi în plus și scoruri de câteva ori mai mari decât la ultimul scrutin care a implicat competiția între partide, parlamentarele din 2016. Rezultatele UDMR au fost chiar spectaculoase în Neamț și Dâmbovița, unde procentele au crescut chiar de 6-7 ori. 
În total discutăm de circa 27 de județe fără comunități cunoscute de maghiari, dar unde UDMR la alegerile de duminică a obținut peste 21.000 de voturi în plus față de parlamentarele din 2016. În termeni procentuali, discutăm totuși de circa 0,3% din total, deci puțin probabil că aceste scoruri „umflate” ar fi ținut UDMR departe de realizarea pragului electoral având în vedere scorul final al partidului - circa 5,7%.
Despre situația curioasă a voturilor primite de UDMR din sudul și estul țării a scris până și presa maghiară, care s-a întrebat dacă „A fost un miracol? Zeci de mii de români au votat pentru UDMR”.

Locurile la liceu alocate pe București, identice cu cele de anul trecut, anunță Inspectoratul. Elevii de clasa a VIII-a află cu o săptămână înainte de sfârșitul școlii pe ce locuri dau admitere (edupedu.ro)

Elevii de clasa a VIII-a află cu doar o săptămână înainte de a termina școala câte locuri disponibile sunt la liceu și școala profesională. Cu întârziere, Ministerul Educației a trimis către Inspectoratul Școlar planul de școlarizare detaliat, cu cifrele de școlarizare repartizate pe licee și școli profesionale. Pe București, cifrele nu sunt schimbate față de anul trecut, a declarat pentru Edupedu.ro purtătorul de cuvânt al inspectoratului, Ștefania Manea.
Aceasta a precizat pentru Edupedu.ro că “ISMB a cerut un procent de 15% din totalul de locuri pentru învățământul profesional, iar planul de școlarizare aprobat prin ordin de ministru pentru București conține aceste procente”.
Reprezentanții Inspectoratului Școlar București au dat asigurări că broșura cu datele de admitere la liceu 2019 în Capitală va fi tipărită “până la sfârșitul săptămânii”.

 
Revista presei românești - 29 mai 2019