Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Trezirea la realitate: PSD a schimbat doar tabloul de pe perete (Hotnews.ro)

clarice.jpg

Jurnalista Clarice Dinu scrie că "de câteva zile ni se servește penibilul instituționalizat. Nu se mai vorbește despre pandemie, prioritatea națională este acum un excel".
Sursa imaginii: 
Facebook/Clarice Dinu

Prioritățile lui Carmen Dan: pistoale noi la Jandarmerie, praștii pentru polițiști (Adevărul) - Președintele Iohannis are marți primele consultări cu partidele pe tema referendumului (ziare.com)

Trezirea la realitate: PSD a schimbat doar tabloul de pe perete (Hotnews.ro)

L-a luat cineva în serios pe Marian Oprișan care, în ziua în care șeful său de partid se preda la Rahova, zicea că epoca PSDragnea s-a încheiat și PSD este unul nou? Votul de luni din Senat, când PSD, la santajul micului ALDE de care-i atârnă majoritatea, l-a salvat pe Călin Popescu Tăriceanu de procurorii DNA a mai arătat, încă o dată dacă mai era nevoie, că vechile năravuri nu se lecuiesc așa, cu una cu două, la o rundă alegeri. Rămași singuri dincolo de poarta penitenciarului, pesediștii duc mai departe moștenirea nenumitului. 
Votul de luni din Senat ar trebui să fie și o trezire la realitate pentru PNL și USR-PLUS care, amețiți de aburii victoriei la europarlamentare, au uitat că au câștigat o bătălie, nu și războiul. 
Din noaptea alegerilor, au lăsat de-o parte declarațiile rezervate din campanie și au început o răfuială pe față. Însă în timp ce pe preopinenții domni Orban, Barna și Cioloș nu-i mai încăpeau televizoarele și internetul să se contreze, la „mica ciupeală oportunistă” - ca să citez din dl. Barna -, PSD și-a lins rănile în liniște și s-a regrupat. Ba chiar dna Dăncilă a intrat în haina femeii cumsecade, scăpând de oamenii lui Liviu Dragnea, și chiar simpatice, lipindu-se de Papa Francisc peste tot pe unde Suveranul Pontif a mers prin România. 
Dacă PNL și USR-PLUS nu vor deschide mai repede ochii să vadă că PSD și-a schimbat doar tabloul de pe perete, țopăiala din noaptea alegerilor ar putea să nu fie de prea mare folos. Timp mai e încă, scrie Clarice Dinu.

Prioritățile lui Carmen Dan: pistoale noi la Jandarmerie, praștii pentru polițiști (Adevărul)

Subofiţerul de poliţie Cristian Amariei (44 de ani) care a murit în weekend împuşcat de un urmărit internaţional pe care primise ordin să-l prindă, şi-a pierdut viaţa din cauza modului „defectuos” în care a fost organizată operaţiunea de capturare a tâlharului.
Aşa a declarat ieri şeful Poliţiei Române, Ioan Buda, care însă nu a rostit o vorbă despre faptul că 90% din poliţiştii români sunt înarmaţi cu arme din anii 70, iar vestele antiglonţ le lipsesc cu desăvârşire. 
Toate acestea în timp ce, Jandarmeria Română a primit peste 60 de milioane de lei pentru achiziţionarea a 28.000 de pistoale de ultimă generaţie care să înlocuiască pistoalele Carpaţi aflate în dotare încă din 2017. Alocările de fonduri pentru achiziţia de echipamente au continuat atât înainte cât şi după episodul „10 august”, atunci când au fost achiziţionate grenade lacrimogene, veste antiglonţ sau pistoale mitralieră şi lansatoare de gaze lacrimogene. Opoziţia a criticat şi bugetul pe acest an, pe motiv că are prevăzută o creştere cu 6.300 de posturi a personalului din Jandarmerie şi o creştere cu 520% a bugetului pentru muniţie şi armament de tip de război. 

Președintele Iohannis are marți primele consultări cu partidele pe tema referendumului (ziare.com)

Președintele Klaus Iohannis are, marți și miercuri, la Palatul Cotroceni, consultări cu partidele, pentru a stabili cum vor fi puse în practică rezultatele referendumului pentru justiție.
Programul consultărilor pentru azi, 4 iunie va fi următorul:
Ora 12:00 - Partidul Naţional Liberal (PNL);
Ora 14:00 – Uniunea Salvați România (USR);
Ora 15:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR).
Președintele Klaus Iohannis, la solicitarea prim-ministrului Viorica Dăncilă, a reprogramat consultările cu PSD pentru miercuri, ora 15:00 (în loc de marți, ora 13:00).
Astfel, programul consultărilor de mâine, 5 iunie, este următorul:
Ora 11:00 – Partidul Mișcarea Populară (PMP);
Ora 12:00 – Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE);
Ora 13:00 – Grupul parlamentar Pro Europa;
Ora 14:00 – Grupul parlamentar al minorităților naționale;
Ora 15:00 – Partidul Social Democrat (PSD).
Fiecare delegație poate fi formată din maximum 5 persoane, conform Administrației Prezidențiale.
Românii au răspuns covârșitor cu "DA" la referendumul pentru Justiție inițiat de președintele Klaus Iohannis.

 
Revista presei românești din 4 iunie 2019