Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


80% dintre copiii din Registrul Național pentru Adopții sunt încadrați la profilul „greu adoptabili” (Hotnews.ro)

familie.jpg

Sondaj INSCOP: aproape 60% dintre români ar vota un partid naţionalist, care promovează valori religioase şi susţine familia tradiţională
Sondaj INSCOP: aproape 60% dintre români ar vota un partid naţionalist, care promovează valori religioase şi susţine familia tradiţională
Sursa imaginii: 
pixabay.com

Isărescu, susținut de PSD-ALDE pentru un nou mandat la BNR (România Liberă) - Rebeliune în PSD, înainte de congres. Oltenii îi vor pe Paul Stănescu și Lia Olguța Vasilescu în fruntea partidului (Evenimentul Zilei) - Un sfert dintre angajaţii din România activează în agricultură, deşi ponderea acestui sector în PIB este de doar 4,3% (Ziarul Financiar) - Felicitări, băieți! Sunteți mai mari decât orice rezultat (Gazeta Sporturilor)

Date oficiale: 80% dintre copiii din Registrul Național pentru Adopții sunt încadrați la profilul „greu adoptabili” / Câți asistenți maternali sunt în România, cum se obține atestatul și ce obligații au (Hotnews.ro)

 
Sorina, fețița de 8 ani care a stârnit un val de emoție fără precedent în ultimele zile, este unul dintre miile de copii care figurează în registrele statului român ca greu adoptabili. Potrivit datelor Autorității Naționale pentru Protecția Dreptului Copilului și Adopții(ANPDCA), furnizate la solicitarea Hotnews.ro, în Registrul Național pentru Adopții, în ultima zi a anului trecut, erau înregistrați 3.123 de copii adoptabili, 80% dintre aceștia, mai exact 2.508, fiind la profilul greu adoptabili. În total, în România, 50.608 copii sunt în sistemul de protecție specială, dintre care 17.916 se află în îngrijirea celor 11.218 asistenți maternali atestați. Femeii care o îngrijise pe Sorina i s-a retras atestatul în luna mai, însă la nivelul autorităților există date centralizate privind numărul atestatelor retrase, ca urmare a neîndeplinirii obligațiilor, vechi de opt ani. Mai exact, în 2010 au fost 25 de asistenți maternali cărora nu li s-a reînnoit atestatul, iar în primele nouă luni ale lui 2011, 16. „Pentru perioada 2012-2019 vom solicita de la nivelul DGAPC-urilor acest tip de date”, precizează ANPDCA.
 

Isărescu, susținut de PSD-ALDE pentru un nou mandat la BNR (România Liberă)

 
Mugur Isărescu va fi susținut de coaliția PSD-ALDE pentru un nou mandat de guvernator al BNR. „Discuția pe care am făcut-o azi ne-a dus la concluzia că vom merge pe reînnoirea mandatului lui Mugur Isărescu”, a anunțat Călin Popescu Tăriceanu la finalul unei ședințe a coaliției PSD-ALDE. Susținerea lui Isărescu pentru un nou mandat la BNR reprezintă o schimbare radicală a strategiei PSD, care, în mandatul de președinte al lui Liviu Dragnea, îl transformase pe guvernatorul Băncii Centrale într-o țintă predilectă a atacurilor politice.
 

Rebeliune în PSD, înainte de congres. Oltenii îi vor pe Paul Stănescu și Lia Olguța Vasilescu în fruntea partidului (Evenimentul Zilei)

 
Liderii PSD și miniștrii sunt consemnați în București până sâmbătă, când are loc congresul extraordinar al partidului la care se va alege conducerea la vârf: președinte, președinte executiv și secretar general. În aceste zile, au loc negocieri dure, chiar dacă la reuniunea de la Neptun, de la sfârșitul săptămânii, s-a stabilit trio-ul care va conduce partidul până la congresul ordinar.
Doi dintre cei trei puciști care au uneltit împotriva lui Liviu Dragnea continuă lupta, doar că au schimbat ținta. Acum, Viorica Dăncilă este luată în vizor. Paul Stănescu este vârful de lance, iar Gabriela Firea, care era lidera puciștilor, îl susține mai din umbră și este mai binevoitoare în declarații față de premier. Cât despre al treilea pucist, Adrian Țuțuianu, acesta a dezertat și s-a alăturat lui Victor Ponta.
 

Un sfert dintre angajaţii din România activează în agricultură, deşi ponderea acestui sector în PIB este de doar 4,3% (Ziarul Financiar)

 
Tendinţa la nivel european este de reducere a proporţiei angajaţilor din agricultură din totalul angajaţilor. 
Datele Biroului de statistică european, Eurostat, indică faptul că în agricultura din România activează aproape un sfert din totalul angajaților din România, cea mai mare pondere din Uniunea Europeană, unde media este de 4,3 la sută.
Cu toate acestea, agricultura a contribuit la formarea PIB-ului României în 2018 cu 4,3 la sută, iar la creșterea economică de 4,1 la sută aferent anului 2018 sectorul a contribuit cu 0,4 puncte procentuale.
În Bulgaria, 17,7 % dintre angajați activează în agricultură, în timp ce în Grecia ponderea angajaților în agricultură este de 11,4%. La polul opus se află țări precum Marea Britanie și Belgia, cu ponderi ale angajaților din acest sector de 1,2% fiecare.
 

Felicitări, băieți! Sunteți mai mari decât orice rezultat (Gazeta Sporturilor)

 
Tricolorii și au văzut interesul contra Franței. Au scos punctul pentru semifinalele Campionatului European U21 și vor juca fără absenți în penultimul act istoric împotriva Germaniei, joi, 27 iunie.
 
Revista presei românești - 25 iunie 2019