Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Noul Avocat al Poporului, fost director al Fundaţiei Soros, a susţinut asaltul PSD la Justiţie şi Rusia în Parlamentul European (Adevărul)

renate.jpg

Avocatul Poporului, Renate Weber
Sursa imaginii: 
Facebook/Renate Weber

Legea pensiilor va costa 172 de miliarde de lei (România Liberă) - Producţia de pepeni din Dăbuleni a scăzut cu 50% în 2019 faţă de 2018 (Ziarul Financiar) - „Finala ar fi peste <<sfertul>> din ‘94” (Gazeta Sporturilor)

Legea pensiilor va costa 172 de miliarde de lei (România Liberă)

Camera Deputaților a adoptat, în calitate de for decizional, legea sistemului public de pensii. Impactul bugetar va fi de 172 miliarde de lei, în perioada 2019-2022. După votul din parlament, semnele de întrebare rămâne: vor reușit guvernanții să finanțeze aplicarea proiectului de lege? Legea prevede o creștere a punctului de pensie care va intra în vigoare treptat, începând din 1 septembrie 2019 și până în 2012. Punctul de pensie ar urma să fie de 1.265 lei la 1 septembrie 2019, de 1.775 lei la 1 septembrie 2020, de 1.875 lei la 1 septembrie 2021.

Respinsă de popor la alegeri, Renate Weber a fost pusă de PSD – ALDE Avocat al Poporului (Adevărul)

Renate Weber a ratat mandatul de europarlamentar, după ce poporul a lăsat ALDE sub pragul electoral. Însă coaliția de guvernare a trimis-o pe Weber înfuncția de Avocat al Poporului, în locul lui Victor Ciorbea. Biografia doamnei este contradictorie. 
Fostă militantă pentru drepturile omului în anii '90, susţinătoare a lui George Soros şi critic al PSD-ului până în 2014, Weber s-a transformat în avocat al asaltului PSD la Justiţie. În Parlamentul European, Renate Weber s-a poziţionat de partea Rusiei.

La 30 de ani de la Revoluție, Înalta Curte trebuie să stabilească ce se întâmplă cu libretele CEC cu câștiguri în mașini Dacia (Ziare.com)

Posesorii celebrelor librete CEC de economii cu dobanda si castiguri in autoturisme Dacia, in valoare de 5.000 de lei, care erau in mare voga in perioada comunista, mai au vreun drept de a obtine despagubiri din partea CEC Bank si a Statului Roman pentru sumele depuse pe aceste instrumente de economisire?
Proprietarii depozitelor trebuie sa primeasca inapoi sumele depuse, actualizate in raport de indicele inflatiei, plus dobanda aferenta, sau sa nu mai primeasca nimic?
La aceste intrebari trebuie sa raspunda in luna septembrie Inalta Curte de Casatie si Justitie. Pentru ca deciziile date de instante in procesele deschise de posesorii acestor librete sunt contradictorii, procurorul general al Romaniei a sesizat, in luna martie 2019, Inalta Curte cu un recurs in interesul legii.

Producţia de pepeni din Dăbuleni a scăzut cu 50% în 2019 faţă de 2018 (Ziarul Financiar)

Preţul pepenilor este de 0,7 lei/kg, în scădere  faţă de 2018, când era 1-1,2 lei/kg. Producţia de pepeni din Dăbuleni, cel mai mare bazin de producţie de pepeni verzi şi galbeni din țară, s-a înjumătățit în 2019 față de 2018. 
Fermierii marii spun că nu se confruntă cu problema de a nu șîi acoperi investiția, dar recunosc că producția este mai mică decât cea de anul trecut.

„Finala ar fi peste <<sfertul>> din ‘94” (Gazeta Sporturilor)

Mirel Rădoi este încrezător că elevii săi se pot califica diseară în penultimul act  al CE U21, depășind astfel performanța generație de aur, care la Mondialul de acum 25 de ani s-a oprit în sferturi.
Rădoi va trimite pe teren e tot ce are mai bun azi contra Germaniei. Diseară putem ajunge la lovituri de la 11 m. Suntem pregătiți pentru penalty-uri. Radu e as în momente critice. Nici executanții nu stau rău.

 
Revista presei românești - 27 iunie 2019