Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Urzeala tronurilor în PSD înainte de Congres (Adevărul)

vioricadancila3.jpg

Image source: 
Site-ul Partidului Social Democrat

România, în topul statelor UE cu cei mai mulţi tineri care stau degeaba: peste 730.000 de români cu vârsta între 20 şi 34 de ani nu lucrează şi nici nu învaţă (Ziarul Financiar) - Nimic nu s-a terminat. Gloria abia începe! (Gazeta Sporturilor)

Urzeala tronurilor în PSD înainte de Congres (Adevărul)

Premierul Viorica Dăncilă încearcă să evite o dispută la scenă deschisă între tabere la Congres pentru a nu lăsa impresia că Partidul Social Democrat este unul divizat.
Lupta pentru putere din PSD va bifa astăzi primul episod. Comitetul Executiv va decide ce funcții vor fi supuse la vot în Congresul de mâine al partidului. Cu siguranță, vor fi alegeri pentru postul de președinte, acolo unde premierul Viorica Dăncilă are prima șansă, în condițiile în care deține puterea executivă. Rivalii Vioricăi Dăncilă sunt ministrul Educației Ecaterina Andronescu, senatorul Șerban Nicolae și deputatul Liviu Pleșoianu.
Marți seara, într-o întâlnire la Vila Lac, premierul Viorica Dăncilă le-a transmis liderilor PSD că va demisiona din fruntea Guvernului în cazul în care nu va câștiga șefia partidului la congres, susțin pentru Adevărul surse participante la discuție. 

România, în topul statelor UE cu cei mai mulţi tineri care stau degeaba: peste 730.000 de români cu vârsta între 20 şi 34 de ani nu lucrează şi nici nu învaţă (Ziarul Financiar)

România ocupă o poziţie defavorabilă în rândul statelor Uniunii Europene în ceea ce priveşte indicatorul NEET (acronimul pentru formularea „Not in Education, Employment or Training“), fiind pe locul 4 în 2018 în topul statelor cu cele mai mari niveluri ale acestui indicator, arată datele Eurostat.
„Acești tineri reprezintă un segment al populației parțial inactivă, nu total, în sensul că mulți dintre ei sunt freelanceri nedeclarați, adică desfășoară o activitate care nu este fiscalizată și care nu reprezintă neapărat o muncă calificată: azi sunt zilieri, mâine aduc o mașină din Germania pe care să o vîndă”, a explicat Sorin Faur, fondator Academia de HR.

Nimic nu s-a terminat. Gloria abia începe! (Gazeta Sporturilor)

Ziarul sportiv remarcă faptul că o primă repriză fantastică în semifinalele Campionatului European nu a fost suficientă pentru România. Băieții care au condus Germania la pauză chiar merită un titlu de Ioan Chirilă din păcate, unul trist. Ar fi fost prea frumos. Nemții au întors și ne-au învins cu 4 la 2  în minutele 90 și 90 + 4.  În urma unui turneu entuziasmant rămân cea mai mare performanță din istoria naționalei U21, calificarea la Olimpiada de anul viitor și speranța unei generații care să strălucească și la prima reprezentativă.

 
Revista presei românești - 28 iunie 2019