Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Floarea ofilită a PSD bântuită de fantoma lui Liviu Dragnea (Contributors)

congres_psd.jpg

Congresul Extraordinar al Partidului Social Democrat a avut loc sâmbătă, 29 iunie 2019, la Sala Palatului din București
Congresul Extraordinar al Partidului Social Democrat a avut loc sâmbătă, 29 iunie 2019, la Sala Palatului din București
Sursa imaginii: 
Site-ul Partidului Social Democrat

Cea mai bună veste de la începutul anului  (Ziarul Financiar) - Maia Sandu: „Contăm foarte mult pe sprijinul României” (Evenimentul Zilei) - Legiunea străină 2 (Gazeta Sporturilor)

Floarea ofilită a PSD bântuită de fantoma lui Liviu Dragnea (Contributors)

 
„Aproape nimic din ceea ce s-a întâmplat sâmbăta trecută sub cupola Sălii Mari a Palatului, cu ocazia Congresului extraordinar al PSD, nu arată că pretinsa floare a social-democraților români s-ar fi eliberat de fantoma lui Liviu Nicolae Dragnea.
Dacă d-na Viorica Dăncilă a evitat să-i pronunțe numele celui căruia până în ziua de 26 mai i-a ascultat și îndeplinit orbește ordinele fiindcă nu era ea, iar baronul de Vrancea, dl. Marian Oprișan, a plusat pretinzând că ar fi terorizat-o pe biata femeie de-a dreptul, unii delegați la Congres, fie de la tribună, fie pe la colțuri i-au regretat lui El Lider Máximo absența, nedreapta încarcerare la Rahova, faptul că el privește astăzi lumea, precum eroii din ilegalitate ai PCdR, de după gratii de fier.
Aplauzele îndelungate, ovațiile prelungite de care a avut parte discursul înflăcărat, de „revoluționar de profesie” al lui Liviu Pleșoianu, așa cum nu au auzit Sala Palatului din zilele în care a găzduit Congresul al XIV lea al PCR, mi se pare grăitor din cale afară. De fapt, delegații au ales-o în fruntea PSD pe d-na Viorica Vasilica Dăncilă de teamă că, în caz contrar, partidul ar putea pierde guvernarea și nu o va mai pupa mulți ani de acum încolo. Din aceleași motive și calcule i-au ales și pe super-încântatul de sine Orlando Teodorovici ca și pe tenebrosul Mihai Fifor, însă cu totul alta aveau ei în suflet.
Nimeni, nici unul dintre vorbitori nu s-a arătat îngrijorat de faptul că în sondajul IMAS dat publicității cu doar câteva ore înainte de începerea Congresului, se arăta negru pe alb că în doar o lună de la precedentele alegeri PSD a pierdut patru procente în preferințele electoratului”.
Mircea Morariu este critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013) 
 

Cea mai bună veste de la începutul anului: rata fertilităţii din România a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimul deceniu (Ziarul Financiar)

 
Rata totală de fertilitate, calculată ca numărul mediu de copii pe care i-ar naşte o femeie în cursul vieţii sale fertile, a ajuns la 1,7 copii pentru o femeie în 2017, peste media europeană de 1,59 copii/femeie, arată datele Eurostat. Astfel, rata fertilităţii din România a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, fiind în creştere faţă de nivelul de 1,6 copii/ femeie înregistrat în 2008.
În România, eliminarea plafonului maxim de 3.500 de lei pe lună pentru indemnizaţiile primite de mame pentru creşterea copilului din iulie 2016 a avut un impact direct în creşterea fertilităţii, a explicat sociologul Vasile Gheţău.
 

Maia Sandu: „Contăm foarte mult pe sprijinul României” (Evenimentul Zilei)

 
Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, va avea, în cadrul vizitei ofi ciale pe care o va face la București, pe 2 iulie, discuții importante cu autoritățile de aici. Acestea se vor axa pe dezvoltarea mai multor proiecte cu ajutorul României. În exclusivitate pentru „Evenimentul zilei”, prin intermediul evzmd.md, Maia Sandu a acceptat să răspundă la mai multe întrebări, înaintea primei sale vizite oficiale, în calitate de prim-ministru.
Merită menționat faptul că preşedintele Klaus Iohannis a avut miercurea trecută convorbiri telefonice cu prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, cu viceprim-ministrul moldovean, Andrei Năstase, şi cu omologul său din acest stat, Igor Dodon. În timpul convorbirii cu prim-ministrul Maia Sandu şi cu viceprim-ministrul Andrei Năstase a fost accentuată susţinerea României, atât timp cât noul Guvern păstrează parcursul european și lupta pentru avansarea Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova. De asemenea, a fost promisă continuarea proiectelor de interconectare strategică, derulate de România în Republica Moldova. În momentul de față, România este cel mai important avocat al Republicii Moldova în procesul de integrare europeană.
 

Legiunea străină 2 (Gazeta Sporturilor)

 
Câinii l-au transefrat ieri pe Filip Mrzljak, al șaselea jucător străin adus în această vară.
În sezonul trecut, cel mai slab din istoria clublui, Dinamo a fost formația care a folosit cei mai mulți fotbaliști născuți în afara României.
 
Revista presei românești - 1 iulie 2019