Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Nu mai ţineţi linia ocupată! Avem treabă cu protecţia infractorilor! (Adevărul)

ion-m-ionita.jpg

Ziaristul Ion M.Ioniță
Sursa imaginii: 
adevarul.ro

Sistemul "Alertă Răpire Copil”, lansat în 2011 pe bani europeni. Poliția: A existat o singură situație "care a impus declanşarea" / Între timp au dispărut şi instrumentele ce asigurau funcţionarea mecanismului (HotNews.ro) - Rectificarea bugetară. Toată lumea vrea bani în plus, iar Finanţele ridică din umeri: Nu avem! Dacă nu avem, nu avem! (Ziarul Financiar)

Nu mai ţineţi linia ocupată! Avem treabă cu protecţia infractorilor! (Adevărul)

Cauza numărul unu în tot ceea ce se întâmplă, fie că este vorba despre cazul Caracal, fie că discutăm despre starea de incapacitate funcţională a sistemelor vitale unei naţiuni, este popularea instituţiilor cheie cu şarlatani şi impostori. Ministerele, agenţiile, administraţia au devenit coloniile unor analfabeţi primitivi, şmecheri politici, pe cât de proşti, pe atât de agresivi. Ceea ce îi uneşte este iresponsabilitatea totală şi credinţa că sunt mai presus de cei pe care ar trebui să-i slujească...
Viaţa Alexandrei a fost curmată cu largul concurs al celor care ar fi trebuit să o salveze...
În cazul Caracal, DIICOT a anunţat că extinde ancheta asupra tuturor celor care au acţionat total neprofesionist, sub acuzaţia de neglijenţă în serviciu. Dacă ar fi intrat în vigoare Codul Iordache, neglijenţa în serviciu nu ar mai fi existat. Nici vreun fel de răspundere pentru modul în care o serie de indivizi plătiţi să salveze vieţi nu au făcut altceva decât să ajute la înfăptuirea unei crime. Crimele de la Caracal au arătat cât de mult a fost subminat statul român. Consecinţa nu este începutul reparaţiilor, nu asumarea răspunderilor, ci declanşarea unei noi campanii de dezinformare, a unei lupte politice şi mai feroce pentru camuflarea realităţii şi păstrarea instituţiilor statului în aceeaşi parametri. Abia numit, ministrul de Interne a plecat ca să scape de bătăi de cap. Dar instituţiile, mentalităţile, cabinetele miilor de demnitari ticsite de consilieri şi de consiliere rămân pe loc, scrie Ion M. Ioniță în editorialul ziarului Adevărul.

Sistemul "Alertă Răpire Copil”, lansat în 2011 pe bani europeni. Poliția: A existat o singură situație "care a impus declanşarea" / Între timp au dispărut şi instrumentele ce asigurau funcţionarea mecanismului (HotNews.ro)

În cazul Caracal, au fost încălcate o serie de proceduri interne, una dintre ele fiind legată de declanșarea și funcționarea mecanismului ”Alertă Răpire Copil”, a afirmat marți președintele Klaus Iohannis. Pentru mulți, dacă i-au ascultat declarația a fost o surpriză să afle că în România există un astfel de sistem. Acesta a fost inaugurat în 2011, cu o finanțare europeană de 236.000 de euro. Mecanismul nu a fost folosit însă. Poliția Română susține că până acum a existat o singură situație "care a impus declanşarea mecanismului". În cazul răpirii sau dispariţiei unui copil în circumstanţe care îi pun în pericol viaţa, ar urma să fie trimisă populației o alertă cu semnalmentele și fotografia copilului, pentru ca cei care au informaţii să poată anunţa imediat autorităţile. 
Jurnalista Adriana Oprea de la Libertatea.ro scria, într-un articol publicat la sfârșitul lunii mai și intitulat "Țara din care dispar copiii dispăruți", că între timp au dispărut şi instrumentele care asigurau funcţionarea mecanismului de alertă. Ultima postare de pe pagina de Facebook a aplicaţiei datează din iunie 2011. Iar pagina oficială alertarapirecopil.ro a căzut, la doar un an de la lansarea aplicaţiei. Astăzi, conform Rotld.ro, domeniul aparţine unei societăţi comerciale din Marea Britanie care comercializează „suplimente” ce vindecă prostata şi ridurile. De altfel, atunci când accesezi alertarapirecopil.ro poti descoperi reclame la astfel de produse.
Integral pe HotNews.ro

Rectificarea bugetară. Toată lumea vrea bani în plus, iar Finanţele ridică din umeri: Nu avem! Dacă nu avem, nu avem! (Ziarul Financiar)

Toată lumea vrea bani în plus: administraţia locală, ministerele. Dar banii sunt puţini, iar deficitul bugetar la şase luni a ajuns aproape de 2% din PIB, în jur de 20 de miliarde de lei, după ce la cinci luni ajunsese la 1,43% din PIB (14,7 miliarde de lei). Finanţele ar dori să taie fonduri de la Educaţie, Sănătate şi Transporturi. Dar lucrurile nu sunt bătute în cuie.
Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat marţi rectificarea bugetară propusă de Ministerul Finanţelor
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat marţi seară că proiectul de rectificare bugetară va intra miercuri, 31 iulie, în dezbatere publică, iar luni, 5 august, el va fi prezentat guvernului. Continuarea în Ziarul Financiar.

 
Revista presei românești - 31 iulie 2019