Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Țara miniștrilor șocați: fiecare zi în care nu se întâmplă o nenorocire de proporții e un miracol (Republica)

ministri.jpg

Țara miniștrilor șocați: fiecare zi în care nu se întâmplă o nenorocire de proporții e un miracol.
Țara miniștrilor șocați: fiecare zi în care nu se întâmplă o nenorocire de proporții e un miracol.
Image source: 
republica.ro

Stenograme. Cum au respins liderii PSD alianţa cu ProRomânia (Adevărul) - România a exportat pantofi de peste un miliard de dolari în 2018 (Ziarul Financiar) - O româncă scrie povești foileton pentru o cafenea din Londra. Atrași de poveștile Nanei Năforniță, clienții revin până află finalul (Libertatea)

Țara miniștrilor șocați: fiecare zi în care nu se întâmplă o nenorocire de proporții e un miracol (Republica)

"Descoperim șocați, de la televizor, că România nu are polițiști sau că, dacă are, mulți sunt frați cu interlopii.
Avem revelații cum că într-un spital de tratare a afecțiunilor psihiatrice un pacient internat pune mâna pe un suport de perfuzii și în câteva minute lasă fără suflare 3 oameni. Unul a murit la spital câteva ore mai târziu, alți 9 au ajuns cu traume la Urgențe. 
Plânge un popor după o tragedie despre care am crezut că va schimba România din rădăcini: 65 de tineri au murit și alte câteva zeci se luptă cu efectele arsurilor după ce clubul în care veniseră să-și vadă formația favorită a luat foc.
Rămânem șocați că la Vrancea, o tânără amenințată de niște șmecheri în trafic e pusă pe așteptare din cauză că peste noapte era de gardă numai un echipaj de poliție.
Împreună cu noi, se șochează miniștrii, și premierul. Avem toleranță zero față de asemenea cazuri/ cine a greșit plătește/ depunem plângere penală pe numele asistentelor de la spitalul din Buzău pentru că nu au respectat procedurile.
Începe teatrul la televizor, se vede implicarea. Se merge la fața locului, se trimit corpuri de control la fiecare incident, se coordonează anchetele de înșiși miniștrii de resort...
Dar miniștrii șocați nu au timp prea mult să se șocheze pe post. Sunt schimbați la 2-3 luni, ca să nu ridice pretenții, ca să fie satisfăcute alte guri de hrănit de la Partid, ca să se arunce praf în ochii publicului că s-au luat măsuri...
Fiecare zi în care nu se întâmplă o nenorocire de proporții este un miracol. România este o țară ruginită, în care podurile peste care trec zilnic trenuri sunt în afara perioadei de garanție, șoselele sunt capcane ale morții, spitalele colcăie de bacterii, iar școlile au fose fără capace. Aceasta-i țara pe care au călărit-o de 30 de ani, ale cărei haine au început să crape din toate încheieturile". 
Textul  integral, semnat de Alex Livadaru, este pe republica.ro.

Stenograme. Cum au respins liderii PSD alianţa cu ProRomânia (Adevărul)

Liderii PSD au respins ferm cooptarea Pro România la guvernare. „Pe Ponta îl ştim cu toţii: lipsă de caracter“, a spus Paul Stănescu în ultima şedinţa a CEx, potrivit unor stenograme obţinute de „Adevărul“. 
La negocierile cu Viorica Dăncilă pentru intrarea ProRomânia la guvernare, Ponta a cerut patru ministere cu greutate: Finanţele, Internele, Educaţia şi Transporturile, susţin surse politice pentru „Adevărul“. Ponta a cerut restructurarea Guvernului, astfel încât PSD să mai rămână cu 10 portofolii, iar ALDE şi ProRomânia să  primească 9 ministere. Premierul Viorica Dăncilă a refuzat şi apoi a cerut un vot în CEX pentru o alianţă cu Ponta. Cei mai mulţi liderii locali ai PSD au refuzat categoric colaborarea cu ProRomânia, după cum reiese din stenogramele publicate de  „Adevărul“. 
Potrivit surselor citate, liderii PSD sunt pregătiţi şi pentru ieşirea ALDE de la guvernare.
În acest timp, Victor Ponta încearcă să transfere cât mai mulţi senatori şi deputaţi de la PSD, astfel încât să decidă viitoarea majoritate parlamentară după alegerile prezidneţiale. Planul lui Ponta e formarea unui Guvern condus de un premier ProRomânia, susţinut de ALDE şi bucăţi din PSD, în condiţiile în care Viorica Dăncilă are zilele numărate în fruntea social-democraţilor.  Ponta crede că are şanse mari să intre la guvernare, pentru că PNL nu poate strânge o majoritate parlamentară, mai ales că USR refuză să intre la guvernare până la alegerile din decembrie 2020.   

România a exportat pantofi de peste un miliard de dolari în 2018 (Ziarul Financiar)

România este unul dintre cei mai mari producători de încălţăminte din UE.
România a exportat în 2018 pantofi de 1,1 miliarde de dolari un nivel relativ constant.
Pe de altă parte, importurile s-au apropiat de 700 mil. dolari după un avans de aproape 16% în 2018 versus anul anterior. Deși importurile au o evoluție mult mai accelerată decât exporturile, piața de încăltăminte rămâne încă una dintre puținele industrii care creează valoare adăugată și rămâne pe surplus.
Încălțările „made in Romania” iau în special drumul Occidentului, pe când consumatorii lcali cumpără în special pantofi produși în Polonia și China.

O româncă scrie povești foileton pentru o cafenea din Londra. Atrași de poveștile Nanei Năforniță, clienții revin până află finalul (Libertatea)

O scriitoare româncă scrie proză pentru o cafenea din Londra și astfel a fidelizat publicul. Ea primește cafea gratis pentru poveștile ei și simpatia publicului. Scrie o poveste pe lună, în patru episoade: de dragoste, aventuri, călătorii, piese de teatru.