Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Adevărul: Prima mărturie completă a monstrului din Caracal

Cazul de la Caracal rămâne și săptămâna aceasta în atenția presei locale.

Gheorghe Dincă le-a declarat anchetatorilor că i-a fost frică atunci când Alexandra se afla în maşina sa şi încerca să bage autoturismul în curtea casei, întrucât în apropiere erau două poliţiste. La acel moment, fata fusese deja bătută şi zăcea inconştientă pe bancheta din spate. Bărbatul de 66 de ani a povestit cum a atacat-o pe Alexandra în zona Liceului Mihai Viteazul, acolo unde fata ceruse să coboare din maşina de ocazie. Mai multe citiți în ziar.

Din Evenimentul Zilei aflăm că de azi în Capitală se ridică mașinile parcate neregulamentar. În ziar puteți găsi lista străzilor unde șoferii riscă amenzi. Tariful de ridicare este de 200 de lei pentru mașinile sub 5 tone, 270 de lei pentru cele cu gabarit și mai mare, cel de transport 150 de lei, iar cel de depozitare de 150 lei pe zi.

Presa scrie despre Congresul PSD din Weekend

Din Adevarul aflam ca, potrivit, planurilor iniţiale, Viorica Dăncilă ar fi trebuit să anunţe la Congres că va merge în tandem cu Eugen Teodorovici în campania pentru alegerile prezidenţiale: Dăncilă – preşedinte, Teodorovici – premier. Însă liderul PSD s-a răzgâdnit subit, chiar în ajunul Congresului, decizie ce a stârnit nemulţumirea ministrului de Finanţe, susţin surse politice pentru „Adevărul“.

Sursele citate susţin că decizia premierului ar putea afecta campania electorală, în condiţiile în care Eugen Teodorovici, din postura de ministru de Finanţe, are o relaţie foarte apropiată cu liderii PSD din teritoriu, care bat mereu la uşa sa în căutare de finanţare pentru diverse proiecte locale. „A fost o greşeală tactică, să vorbeşti mai întâi de tandem în interiorul partidului, apoi să te faci că uiţi. Cei care au încredere în Eugen îşi pun acum semne de întrebare. Ne va costa politic“, a comentat unul dintre liderii PSD.

Romania Libera notează că în discursul ținut la Congres, Viorica Dăncilă i-a criticat pe contracandidaţii săi la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis şi Dan Barna, susţinând că aceştia "nu sunt apropiaţi de oameni". Ea şi-a exprimat convingerea că poate câştiga alegerile din noiembrie şi a spus că România este pregătită pentru primul preşedinte femeie.

Compania canadiană Gabriel Resources, principalul acționar al Roșia Montană Gold Corporation (RMGC), a atras aproape 19 milioane de dolari de la investitori, bani ce vor fi folosiți pentru acoperirea unor costuri legate de procesul de arbitraj cu România și finanțarea capitalului de lucru scrie Profit.ro

Noua finanțare vizată de companie vine după ce, în ianuarie, a obținut o sumă similară de la acționari, printr-un plasament privat anunțat în decembrie. În iulie 2015, Gabriel Resources a reclamat statul român la Centrul Internațional de Reglementare a Disputelor privind Investițiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) de la Washington, acuzând încălcarea de către România a tratatelor bilaterale de protejare reciprocă a investițiilor semnate de autoritățile de la București cu Canada și Marea Britanie.

Piaţa de restaurante s-a triplat iar un ospătar bun poate ajunge să câştige din bacşişuri şi 1000 de euro net pe lună scrie Ziarul Financiar. Indiferent cât de albă sau gri este piaţa HoReCa cifrele şi cererile de personal, şi banii care se învârt, fie pentru ospătari, bucătari, barmani, până la patroni, arată mai bine decât datele statistice creşterea puterii de cumpărare din economia românească.