Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cum poate pica Guvernul Dăncilă. Ce plan are PSD (Adevărul)

Viorica Dăncilă este nevoită să ceară un nou vot de încredere în Parlament în maximum 45 de zile. Însă un vot negativ nu atrage automat căderea Executivului Dăncilă, cum susţine Victor Ponta. Guvernul poate pica doar prin moţiune de cenzură. PNL lucrează deja la textul moţiunii, însă trântirea Vioricăi Dăncilă exact la startul campaniei pentru prezidenţiale l-ar încurca pe Klaus Iohannis. PSD joacă la trecerea timpului, scrie Adevărul.

Victor Ponta negociază în forţă. Moţiunea de cenzură şi viitorul guvern depind de ProRomânia. Ponta se poate descotorosi şi de Tăriceanu scrie Adevărul. Victor Ponta e politicianul de care depinde soarta Guvernului Dăncilă şi a viitoarei majorităţi parlamentare. Moţiunea de cenzură anunţată de PNL nu poate trece fără voturile ProRomânia, arată aritmetica legislativă. Voturile Opoziţiei reunite (PNL, USR, PMP, UDMR) sunt insuficiente pentru a trânti Guvernul Dăncilă, rămas fără o majoritate clară. Ca moţiune de cenzură să treacă, e nevoie de 233 de voturi.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că respinge integral remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, precizând că propunerile pe care le-a primit sunt inacceptabile scrie și România Liberă. Preşedintele Iohannis a mai afirmat că România are nevoie de o schimbare autentică, iar votul românilor din 26 mai îi dă legitimitatea să se opună propunerilor PSD.

La umbra ministrului Cuc, penalii o duc ca în sânul lui Avram scrie Evenimentul Zilei.

Supriza momentului vine de la dreapta ministrului Cuc, inventatorul autostrăzilor-muzeu. Astfel, directorul general al CNAIR, Sorin Florin Scarlat, cunoscut ca apropiat al ministrului Cuc, a emis, pe 26 august, o împuternicire prin care este uns mare șef la CNAIR Cluj numitul Eugen Cecan. Despre dosarul penal la care se face referire, directorul DRDP Cluj a declarat că se bucură de prezumția de nevinovăție și că are încredere în instanțele de judecată care vor dispune achitarea lui pe motiv că fapta nu există.

Un grup de firme în care a fost implicat și fratele șefului diviziei românești a companiei petroliere de stat din Azerbaijan vrea să preia rafinăria RAFO Onești ENERGIE susțin sursele citate de Profit. Ro.

Offshore-ul cipriot cu acționariat necunoscut Uroco Ltd, care a cumpărat în vara aceasta creanța de 305 milioane lei asupra RAFO Onești deținută de fostul acționar majoritar al companiei, Petrochemical Holding, creanță care reprezintă peste 90% din totalul datoriilor RAFO înscrise la masa credală și este garantată cu principalele active ale RAFO, reprezentând instalații și echipamente de pe platforma industrială, s-a retras din cursa pentru cumpărarea rafinăriei, potrivit informațiilor Profit.ro.

Revista presei românești din 29 august 2019