Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Veniturile faraonice ale judecătorilor care au „răsucit“ legile României (Adevărul)

ccr_adevarul.jpg

Sursa imaginii: 
adevarul.ro

Cu salarii lunare ce ajung la aproape 25.000 de lei, la care se adaugă pensii şi alte indemnizaţii, majoritatea judecătorilor Curţii Constituţionale au declarat venituri fabuloase pentru oamenii de rând. Aceste recompense băneşti mai mult decât generoase pentru o „castă“ ridică semne de întrebare justificate în contextul încrederii scăzute a societăţii faţă de CCR, generată de deciziile controversate din ultimii doi ani.

De profesie avocat, Marian Enache are şi certificat de revoluţionar, deşi Revoluţia din Decembrie 1989 l-a prins în Vaslui, acolo unde nu s-au tras focuri de armă. Potrivit Ziare.com, el a fost printre primii vasluieni care au intrat în biroul prim-secretarului PCR local, însă după fuga cuplului Ceauşescu. Ulterior, acesta a devenit membru al Parlamentului, fiind ales pe listele FSN, ajungând consilier prezidenţial pe probleme juridice şi ambasador în Moldova. De-a lungul carierei politice, el a avut trei mandate de parlamentar şi a fost membru în cinci partide politice: FSN, PDSR ApR, PC şi UNPR.

 

Aici sunt banii dumneavoastră: GSP prezintă salariile handbalistelor de la CSM! Cristina Neagu e peste Dennis Man!

Clubul Primăriei Capitalei a desființat echipele de volei (feminin și masculin), dar și de rugby. A păstrat însă formațiile de handbal, care consumă mai mult de jumătate din bugetul clubului.

Gazeta Sporturilor face publice salariile pe care le încasează lunar, în cont, jucătoarele vicecampioanei României, CSM București, dar și veniturile antrenorilor care conduc clubul patronat de Primăria Capitalei.

Așa cum se știa, cel mai mare salariu la echipa feminină de handbal îl are Cristina Neagu, jucătoarea care se află acum în recuperare după operația suferită la genunchi în luna ianuarie.

 

România Liberă: Armele Vioricăi Dăncilă în lupta cu Victor Ponta/o alianță cu PNL pentru legea traseismului politic

În 22 iunie 2006, a fost adoptată așa zisa legea  a stabilității politice, legea 249/2006 care a interzis traseismul politic al aleșilor locali, care au avut 45 de zile la dispoziție sa aleagă in ce partide rămân. Legea, a fost adoptata tacit.

Liviu Dragnea, prin OUG, în 2016 a suspendat cele doua articole din lege pentru un termen de 45 de zile.

Opoziția a sesizat ambasadele Occidentale, PNL și PDL au sesizat atunci ambasadele statelor UE la București și ambasada SUA în legătură cu ordonanța Guvernului care ar permite migrația politică a primarilor, atenționând asupra ”pericolului fraudării alegerilor prezidențiale de către PSD”.

 
Revista presei românești din 4 septembrie 2019