Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cursa spre Cotroceni, via America (Adevărul)

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Grupul DT/OTE ar fi agreat vânzarea către Orange a operațiunilor fixe din Telekom România: Oficiali din Guvern, SRI și SIE, convocați pentru analiză (HotNews.ro) - Peste 1.000 de planuri de afaceri ale românilor din străinătate au fost selectate pentru a primi finanţare prin programul Diaspora Start-up (Ziarul Financiar)

Cursa spre Cotroceni, via America (Adevărul)

Președintele și premierul, primul dat de toate sondajele de opinie drept finalist și probabil câștigător al alegerilor pentru fotoliul de la Cotroceni, al doilea angajat în bătălia pentru intrarea în turul al doilea, au cap compas America în aceste zile. 
Cu două întâlniri oficiale în Biroul Oval, Klaus Iohannis conduce detașat la acest capitol. Sunt puțini șefi de stat cu două întâlniri la Washington într-un mandat, mai ales în partea noastră de Europa.
 Doamna Dăncilă are mult de recuperat, scrie în editorialul publicației jurnalistul Ion M. Ioniță.
Problema este că în domeniul de securitate acolo unde președintele este factorul decident, lucrurile sunt extrem de solidă. Unde există „se poate și mai bine”? În domeniul economic. Numai că, în domeniul economic, decizia este la Guvern.
Doamna Dăncilă merge în America în calitate de premier care a emis celebra Ordonanța 114. În urma acestui act, cele mai mari proiecte de colaborare economică româno - americane au fost puse în așteptare cu tendința de abandon.
Integral în Adevărul.

Idee stranie a premierului Dăncilă în vizita din SUA: linie aeriană directă între România și un orășel de 300.000 de locuitori (G4media.ro)

Prim-ministrul Viorica Dăncilă, aflată în vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, s-a întâlnit, luni, cu primarul oraşului Jersey City, Steven Fulop, discuţiile vizând, între altele, posibilitatea deschiderii unei linii aeriene directe între Bucureşti şi New Jersey, potrivit Biroului de presă al Guvernului.
Potrivit informării, în Jersey City trăieşte o comunitate importantă de români – peste 35.000.
Primarul din Jersey City are origini româneşti, părinţii lui Steven Fulop venind în SUA în anii ’60.

Grupul DT/OTE ar fi agreat vânzarea către Orange a operațiunilor fixe din Telekom România: Oficiali din Guvern, SRI și SIE, convocați pentru analiză (HotNews.ro)

Grupul Deutsche Telekom/OTE ar fi agreat vânzarea către Orange a acțiunilor deținute la Telekom România (n.a doar Romtelecom), dar mai este nevoie și de acordul statului român care ar avea drept de preemțiune, au precizat pentru HotNews.ro surse apropiate procesului. Ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu, i-a propus în data de 22 iulie premierului Dăncilă să creeze și să coordoneze un grup interministerial din care să facă parte reprezentanți ai Ministerelor de Comunicații, Justiție, Finanțe, Consiliul Concurenței, SRI și SIE, iar miercuri, 25 septembrie, a fost convocată o primă ședință în acest sens.
Orange, liderul pieței de comunicații mobile din România, este interesată de preluarea infrastructurii fixe de comunicații a fostului Romtelecom.
O altă sursă din industrie susține însă că DT ar fi bătut palma cu Orange în urmă cu două săptămâni pentru vânzarea acțiunilor pe care le deține la fostul Romtelecom, dar că în toată această ecuație este și statul român care ar avea drept de preemțiune.

Peste 1.000 de planuri de afaceri ale românilor din străinătate au fost selectate pentru a primi finanţare prin programul Diaspora Start-up (Ziarul Financiar)

Peste 1.000 de planuri de afaceri lansate de antreprenori români stabiliţi în străinătate au fost selectate pentru a primi finanţare prin programul Diaspora Start-up, bugetul total alocat fiind de 50 de milioane de euro. Companiile ce vor fi înființate cu aceste finanțări vor crea aproximativ 2.500 de locuri de muncă, potrivit Ministerului Fondurilor Europene. Înn mare parte, planurile de afaceri selectate au avut ca obiect de activitate domenii precum întreținere și reparații auto, industria hotelieră, coafură, fabricarea pâinii, lucrări de instalații elecctrice și sanitare.

 
Revista presei românești - 24 septembrie 2019