
Presa românească
După ce au lovit UBER, „comunistoizii” interzic închirierile în regim Airbnb, prin noua lege a turismului (Republica)
cristian_paun.jpg

Au început jocurile de culise pentru moţiunea de cenzură: doi deputaţi PSD trădează. Nouă aleşi ai Opoziţiei trec de partea Guvernului (Adevărul)
Doi parlamentari PSD au semnat moţiunea de cenzură a PNL, susţin surse politice pentru Adevărul. În schimb, nouă parlamentari ai Opoziţei - de la ALDE, PMP şi ProRomânia - au trecut de partea premierului Viorica Dăncilă, deşi au semnat moţiunea.
PNL a strâns cele 233 de semnături, care ar duce la căderea Guvernului, în timp ce surse din PSD susţin că unii parlamentari care au semnat moţiunea vor absenta de la vot.
Liderul PNL Ludovic Orban le-a transmis liberalilor că moţiunea de cenzură va fi depusă luni, 30 septembrie.
Călin Popescu Tăriceanu i-a promis peste 20 de voturi de la ALDE, însă Orban nu e atât de optimist, susţin surse din conducerea PNL pentru „Adevărul“.
„Avem promisiunea de 22 de voturi de la ALDE, dar eu estimez 18-19 voturi, mai discutam cu minoritatile plus o serie de parlamentari PSD. Voi propune ca moţiunea să fie depusa pe 30, lunea viitoare. Dacă cei de la ALDE votează moţiunea, trece“, a spus Ludovic Orban în şedinţa conducerii PNL, potrivit surselor citate.
Călin Popescu Tăriceanu susţine că partidul său va vota moţiunea. Problema e ce mai rămâne din ALDE, în condiţiile în care mai mulţi parlamentari negociază cu PSD.
Propusă Comisar pentru Transporturi, Rovana Plumb este cel mai leneș europarlamentar român (Newsweek)
La patru luni de la preluarea mandatului, Plumb are activitate zero în Parlamentul European.
Pe siteul oficial al Parlamentului European, fiecare deputat european are parte de o prezentare care bifează câteva rubrici. Este vorba de: CV, declarații (pe propria răspundere), asistenți.
Cea mai importantă este categoria „principalele/altele activități parlamentare” care lipsește de pe pagina de prezentare a Rovanei Plumb.
De unde deducem că Rovana Plumb nu a avut contribuții la dezbateri în plen, nu a fost raportor, nu a semnat rapoarte, nici nu a făcut interpelări. Colega sa de partid, Carmen Avarm a depus peste 10 de întrebări în scris și alte peste 10 explicații, tot în scris, ale votului dat.
Rovana Plumb este membră în Comisia pentru mediu, sănătate și siguranță publică.
După ce au lovit UBER, „comunistoizii” interzic închirierile în regim Airbnb, prin noua lege a turismului (Republica)
După ce au lovit UBER et al., acum comunistoizii ăștia de pe meleagurile noastre dau o altă lovitură intermedierii în stilul lor caracteristic (noaptea pe răcoare și cât mai tacit): interzic închirierile în regim Airbnb prin noua lege a turismului, notează profesorul Cristian Păun de la ASE.
Legea prevede aberant:
„Obligativitatea site-urilor sau platformelor dedicate închirierii de spații de cazare de a nu promova anunțurile pentru structuri neînregistrate sau neclasificate”
Autorizarea, înregistrarea, clasificarea de către stat nu reprezintă decât bariere și taxe în plus care, în final, se vor duce tot înspre buzunarul celor ce folosesc astfel de servicii. După ce că suntem vai de noi în competiție cu alte țări în materie de turism...
Adoptarea tacită nu vă scapă de răspundere pentru ceea ce faceți și ceea ce votați. Sunt sigur că anumiți actori economici din turism aplaudă victoria lor. În loc să înțeleagă de ce omul preferă să ia cu chirie un apartament la mare prin Booking.com sau Airbnb.com, ei umblă cu șmecherii pe la prietenii lor politicienii. Suntem țara în care concurența nu e bună niciodată. Țara unde concurența e mereu suprimată șmecherește.
Cultură „zdrobită“: producţia de struguri a scăzut cu 30% în 2019 din cauza vremii, însă preţul vinului a rămas acelaşi ca anul trecut (Ziarul Fianciar)
Viticultorii au recoltat în 2019 o cantitate mai mică de struguri cu 30-70%, din cauza condiţiilor climatice nefavorabile, după ce anul trecut au înregistrat o producţie record de 1,3 milioane de tone. Cu toate acestea, fermierii nu se așteaptă să crească prețul vinului, pentru că au deja stocuri mari de anul trecut, care pot satisface nevoile pieței.