
Presa românească
Cine e responsabil pentru scoaterea țării din criză (Adevărul)
ion-m-ionita.jpg

Cine e responsabil pentru scoaterea țării din criză (Adevărul)
Dan Barna zice că ieșirea din criză nu e mandatul USR, deși a votat cu elan moțiunea de cenzură. Ponta și restul lumii baletează grațios prin Parlament, așteptând ca liberalii să cadă pe scări. E cineva responsabil, se întreabă în editorial Ion M Ioniță.
Jurnalistul constată că după ce au dat jos guvernul Dancila, cavalerii dreptății și aliații lor de conjunctură au decis că e greu la putere și că trage curentul la Palatul Victoria. Ludovic Orban a fost lăsat cu cartoful fierbinte în mâini.
În atare condiții, doamna Dăncilă rămâne la butoane pentru o perioadă nedefinită. Și mai frumos este că Guvernul demis de Parlament este și incomplet. Fără legitimitate, fără toți miniștrii, cu puteri limitate, această echipă ar trebui să facă rectificarea bugetară, bugetul pe anul viitor, alegerile prezidențiale și pe cele parlamentare (anticipate). Între timp, s-ar putea ocupa și de alegerile locale.
Cei care se tem că, intrând la guvernare se vor eroda până la alegeri, s-ar putea trezi că vor pierde tocmai pentru că au refuzat să își asume orice responsabilitate. Oamenii vor să vadă că există politicieni care se gândesc nu numai la bani, secretare și voturi ieftine.
Integral în Adevărul.
Arafat, chemat la audieri în dosarul Colectiv, după ce rudele au reclamat îngrijirea și transportul victimelor! (Libertatea)
Săptămâna viitoare se împlinesc patru ani de la incendiul care a zguduit România şi în curând se fac trei ani de la înregistrarea acestei plângeri asumate de 50 de părinţi. Aceştia cereau ca toţi cei vinovaţi pentru moartea răniţilor în spitale să fie pedepsiţi, de la medici şi până la secretarul de stat Raed Arafat, fostul ministru al sănătăţii, Nicolae Bănicioiu şi fostul premier, Victor Ponta.
Luni, a fost audiat fostul manager al Spitalului Universitar de Urgență București, Cătălin Cîrstoiu, potrivit unor surse judiciare citate de Libertatea.
Marți, Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, va fi audiat de procurori în legătură cu rolul pe care acesta l-a jucat în intervenţia la Colectiv. Audierea va loc la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la ora 9, susțin sursele citate. La Colectiv, Raed Arafat a coordonat acţiunea de preluare a răniţilor, repartizarea lor în spitale, iar mai apoi s-a ocupat de transferul unora dintre tinerii arşi în străinătate. Părinţii îi impută că prin acţiunile sale a agravat starea mai multor răniţi.
În 50 de ani în România vor mai rămâne 15 milioane de locuitori. Ce impact are în economie scăderea populației? (Ziarul Financiar)
„Cel mai probabil sistemul public de pensii nu va mai fi sustenabil. Iar România va avea o creștere economică mai redusă și o poulație îmbătrânită”.
Populația României se va reduce cu 5 milioane de persoane până în 2050 și va ajunge la 15 milioane de persoane în contextul actual al ritmului de scădere a natalității și al migrației externe, arată proiecțiile publicată de Eurostat, biroul european de statistică.
Acest lucru va avea un impact puternic asupra economiei, mai ales că migrația va completa îmbătrânirea populației, iar sistemul de pensii de stat ar putea fi grav afectat, este de părere Adrian Codârlașu, președintele CFA România.
Numai în acest an România a pierdut 120.000 de locuitori.
Efectul Șora într-o campanie comercială, explicat de Robert Tiderle, șeful Papaya: „Cea mai mare greșeală a unei campanii este să treacă neobservată” (Republica)
După valul de comentarii în legătură cu campania eMAG realizată de agenția Papaya în care a fost distribuit filosoful Mihai Șora, Cristian Stănciulescu i-a solicitat lui Robert Tiderle, șeful agenției și directorul ei de creație un interviu în care să vorbim despre această campanie, dar și despre altele la fel de virale și de comentate realizate de agenție (Salvați Roșia Montana, Copiii Referendumului).