Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


A zecea listă a lui Ludovic Orban, nici asta sigură (Evenimentul Zilei)

ludovic.jpg

Ludovic Orban a declarat că se aștepta ca Pro România să nu voteze Guvernul în Parlament, însă șansele de a reuși învestirea unui Guvern condus de el rămân în picioare.
Ludovic Orban a declarat că se aștepta ca Pro România să nu voteze Guvernul în Parlament, însă șansele de a reuși învestirea unui Guvern condus de el rămân în picioare.
Image source: 
facebook/Ludovic Orban

Cum poate trece Guvernul Orban de Parlament fără sprijinul lui Ponta. Numărătoarea, bob cu bob (Adevărul) - Mesajul antreprenorilor pentru noul guvern: Vrem infrastructură, miniştri competenţi, investiții și dialog! (Ziarul Financiar)

Cum poate trece Guvernul Orban de Parlament fără sprijinul lui Ponta. Numărătoarea, bob cu bob (Adevărul)

Guvernul PNL are şanse să treacă la limită de Parlament şi fără susţinerea ProRomânia, cu două condiţii: Opoziţia să se mobilizeze la maximum, iar câţiva aleşi care nu mai au apartenenţă politică să-şi respecte cuvântul dat liberalilor. Ludovic Orban va prezenta joi în Parlament programul de guvernare şi lista de miniştri.
Ludovic Orban şi PNL duc negocieri la sânge pentru fiecare deputat şi senator din Parlament care ar putea să voteze noul Guvern, susţin surse politice pentru „Adevărul“. Conform aritmeticii parlamentare, Orban se bazează pe voturile PNL, USR, UDMR, ALDE, ale deputaţilor din grupul minorităţilor naţionale şi aproape sigur ale PMP. Aşadar, în total 216 voturi. Pentru învestirea Guvernului Orban ar mai trebui minimum 17 voturi, pentru că majoritatea parlamentară e asigurată de 233 de aleşi. În condiţiile în care Victor Ponta a declarant că Pro România nu va vota noul guvern, Orban şi PNL vor trebui să caute cele 17 voturi printre neafiliaţi şi în tabăra adversă.

Cel mai bine păzit secret al liberalilor.  A zecea listă a lui Ludovic Orban, nici asta sigură (Evenimentul Zilei)

De când liderul PNL a fost desemnat premier au circulat zece liste cu minștrii care vor face parte din Cabinetul Orban. Acesta a anunțat că depune astăzi în Parlament râvnita listă pe care nu o cunoșteau cu exactitate nici cei mai apropiați oameni ai premierului desemnat.
Singurii „bătuți în cuie”, la dorința lui Klaus Iohannis, au fost Bogdan Aurescu la Externe ți Nicolae Ciucă la Apărare.
În categoria 'Marii anonimi și propuneri cu cântec" publicația îi include, printre alții, pe:
Deputatul Laurențiu Leoreanu, fost primar al municipiului Roman, propus la Ministerul de Interne.
Clujeanul Adrian Oros, deputat la al doilea mandat, este favorit pentru portofoliul Agriculturii.
Propunerea la Educație, Monica Anisie, nu este parlamentar, însă a fost secretar de stat la acest minister pe care l-a dat în judecată. De numele ei se leagă mari decizii controversate, inclusiv decizia de separare a claselor române și maghiare la Colegiul Național Unirea din Târgu Mureș. Asta i-a adus și un drum la DNA, unde a dat declarații de martor.
La Ministerul Sănătății lucrurile sunt foarte complicate, aici a dictat USR. Inițial a fost propus dr. Horațiu Suciu, o personalitate în domeniu. Dan Barna nu l-a vrut și Orban l-a nominalizat pe Victor Costache, tot chirurg cardiolog, medic la un spital din Sibiu.

Mesajul antreprenorilor pentru noul guvern: Vrem infrastructură, miniştri competenţi, investiții și dialog! (Ziarul Financiar)

Desemnat marţea trecută premier, liderul PNL Ludovic Orban trebuie să prezinte Parlamentului până vineri o formulă de guvern şi un program de guvernare.
Deblocarea proiectelor publice, infrastructură, de­birocratizare, com­baterea corupţiei, conti­nui­tate, stabilitate, echi­li­bru. Aşa îşi rezumă antreprenorii şi managerii aşteptările de la noul guvern, mesajele lor fiind transmise la unison, indiferent dacă este vorba despre piaţa de construcţii, imobiliară, farma, alimentară sau a produselor chimice.

 
Revista presei românești - 24 octombrie 2019