Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


O zi neagră pentru presa din România. Cine a câștigat? (ziare.com)

dogioiu.jpg

Ioana Ene Dogioiu este senior editor ziare.com
Sursa imaginii: 
ziare.com

„Adevărul” a intrat în baza SUA de la Deveselu - Terapie cu suspendare (Gazeta Sporturilor)

O zi neagră pentru presa din România. Cine a câștigat? (ziare.com)

Ioana Ene Dogioiu consideră că „cele doua pseudodezbateri de marti seara au fost momente triste pentru democratia si pentru presa din Romania. A fost creat un precedent periculos care mai devreme sau mai tarziu va fi decontat cu asupra de masura.

Viorica Dancila

Dna Dancila a fost in pozitia candidatului care, in mod paradoxal, pentru ca poate pierde totul nu are nimic de pierdut. Daca nu reuseste macar un scor decent duminica, cu 4 in fata sau foarte aproape, nu mai are niciun viitor politic si pentru a-l obtine trebuie sa se arunce ca si cum nu ar avea nimic de pierdut. Nu-si poate permite ramanerea intr-o zona calduta si sigura.

Si asta a facut prin conferinta de presa organizata pe picior si extrem de lunga. A punctat prin faptul ca a acceptat pe toata lumea si a raspuns la toate intrebarile fara nicio limitare. Si nu a fost scutita...

Klaus Iohannis

Mi-e imposibil sa definesc din punct de vedere jurnalistic ce s-a intamplat marti seara la BCU. Nu a fost o dezbatere, nu a fost interviu, nu a fost nici conferinta de presa, incepand cu asezarea in cadru, adica in semicerc, fara contact vizual direct intre interlocurori.

Apoi nu pricep ce fel de produs jurnalistic este acela in care un candidat isi modereaza propria dezbatere. Cum sa fii si jucator, si arbitru, si antrenor si observator federal?

Si nu e vorba despre persoane, ci in primul rand despre institutii de presa. De ce Antena 3 si Romania TV (care, e drept, au pus printre cele mai blande intrebari), dar nu Realitatea si Digi? De ce institutii media care au aplaudat jandarmii pe 10 august si au sustinut OUG 13, dar nu si cele care au luptat in mod real cu abuzurile PSD?l”, se întreabă jurnalista. Integral pe ziare.com.

„Adevărul” a intrat în baza SUA de la Deveselu

După ce a trecut printr-un amplu program de modernizare, sistemul antibalistic de la Deveselu, care a fost puternic criticat de președintele rus Vladimir Putin, a fost dezvăluit ieri presei. Cel mai modern sistem de apărare din Europa, care găzduiește 44 de rachete și care a costat aproape 1 miliard de dolari este extrem de securizat, fiind supravegheat 24 de ore din 24 de un sistem integrat de senzori. Mai mult, în jurul bazei există și o zonă restricționată. „Și nu e ușor să o respecți când înjurai nu mai fermieri și crescător de animale”, a declarat Răzvan Gabriel Bratulescu, comandantul unității, făcând aluzie la ciobanul care are stână la mică distanță de gardurile bazei. În plus, deasupra bazei 99 există o zonă de restricție aeriană cu raza de peste 8 km până la o altitudine maximă de 20 km.

Terapie cu suspendare (Gazeta Sporturilor)

Gazeta a vizitat ieri clinica din Brașov în care jucătoarele de la Corona au făcut tratament cu laser intravenos. Bianca Bazaliu și Cristina Laslo au fost excluse din lotul pentru Mondial și riscă o suspendare de până la patru ani. Ele au fost înlocuită cu Anca Polocoșer și Patricia Vizitiu.

 
Revista presei românești - 20 noiembrie 2019