Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Academia Română pune frână pe modernizarea Educaţiei (Adevărul)

school-2051712_1280.jpg

Limba latină reintrodusă la Bacalaureat și cultivarea identității naționale vor stârpi analfabetismul funcțional, sunt de părere academicienii României.
Image source: 
Pixabay (Ilustrație)

”Steaua României” nu face lumină în scandalul decorațiilor retrase. Iohannis se folosește de o lege ambiguă (Libertatea) - România poate fi numărul 1 pe harta mondială a apelor minerale (Ziarul Financiar) - Ce au căutat românii pe Google în 2019? (Pagina de media)

”Steaua României” nu face lumină în scandalul decorațiilor retrase. Iohannis se folosește de o lege ambiguă (Libertatea)

Miercuri, 11 decembrie 2019, președintele a semnat decretul prin care decorații acordate unor persoane condamnate penal au fost retrase. Totuși, potrivit legii în vigoare, președintele nu poate face acest lucru în lipsa unei propuneri din partea unui Consiliu de Onoare al ordinului.

Pe site-ul Cancelariei ordinelor, parte a site-ului Administrației Prezidențiale, din Consiliul de onoare al Ordinului național „Steaua României“ fac parte, printre alții, Ecaterina Andronescu, Gabi Firea, Șerban Brădișteanu, Costin Georgescu Contactați telefonic, doamna Ecaterina Andronescu și domnul Costin Georgescu au confirmat : Consiliul de onoare al Ordinului național „Steaua României“ din care făceau parte și-a încheiat mandatul la data de 19 septembrie 2018 

Direcția de comunicare din cadrul Administrației prezidențiale nu a transmis lămuriri privind existența și componența unui nou Consiliu de Onoare

Scandalul a început de Ziua Națională când Adrian Năstase, condamnat de două ori la pedepse privative de libertate, în doasarele „Trofeul Calității“ și „Zambaccian“ a fost invitat la Cotroceni, prin grija Cancelariei Ordinelor, la recepția de Ziua Națională a României.

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul prin care decorații acordate unor persoane condamnate penal au fost retrase. Au rămas fără titlurile conferite de mai mulți președinți ai României, până în prezent, mai multe persoane publice, printre care Adrian Năstase, Dan Voiculescu, profesorul Gheorghe Mencinicopschi, fostul ministru al transporturilor Miron Mitrea și ex- ministrul de externe Adrian Severin.

Academia Română pune frână pe modernizarea Educaţiei (Adevărul)

Dezbaterea despre soarta sistemului de educație din România a fost tranșată din vârful stiloului și de academicienii României: Limba latină reintrodusă la Bacalaureat și cultivarea identității naționale vor stârpi analfabetismul funcțional,sunt de părere aceștia.

Rezultatele testelor PISA au scos la iveală, ca o hârtie de turnesol, falii adânci între concepţiile despre scopul ultim al şcolii prezente în societatea românească, iar întâiul for al culturii române nu a pierdut ocazia aruncării perspectivei sale paliative în dezbatere: prezervarea unui model clasic de educaţie, rupt şi de contextul social al rezultatelor educaţionale, dar şi de constrângerile formării profesionale

România poate fi numărul 1 pe harta mondială a apelor minerale (Ziarul Financiar)

România deţine resursa naturală necesară - izvoarele de apă -  pentru a deveni un jucător de top pe piaţa apelor minerale la ni­vel mondial, iar miza bran­du­ri­lor româneşti poate creşte de la o piaţă locală de 1 mld. euro la o piaţă globală de 175 mld. Euro.

Aproape 150 de executivi, consultanţi, bancheri, avocaţi, antreprenori au participat ieri la conferinţa ZF În căutarea brandului de ţară. România, izvorul de ape minerale al Europei.

Ce au căutat românii pe Google în 2019? (Pagina de media)

Ce au mai căutat românii pe motorul de căutare în 2019? Au fost curiozități din toate domeniile: Fotbal, filme, muzică, alegerile europarlamentare sau Black Friday, potrivit datelor furnizate de Google. 

Una dintre cele mai surprinzătoare căutări vine din categoria „Versuri”. Nici Selly cu melodiile 5Gang, nici alte piese populare nu s-au clasat pe primul loc. Românii au fost curioși să afle care sunt versurile Prohodului. 

Cântecul bisericesc de la înmormântare s-a clasat pe primul loc în topul celor mai căutate versuri din anul care tocmai a trecut. 

Revista presei românești - 12 decembrie 2019