Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ce leafă avea Gelu Voican Voiculescu ca director al Institutului Revoluţiei (Adevărul)

Gelu Voican Voiculescu a peluat prin forţă şefia IRRD în martie 2018, însă nu şi-a publicat declaraţia de avere pe site-ul instituţiei, aşa cum cere legea. Leafa sa era de 7.359 de lei, potrivit informaţiilor „Adevărul“

Potrivit Mediafax, fostul şef al statului s-a arătat revoltat când a aflat despre decizia Guvernului.

Din Adevărul aflăm ce leafă avea Gelu Voican Voiculescu ca director al Institutului Revoluţiei. Gelu Voican Voiculescu a peluat prin forţă şefia IRRD în martie 2018, însă nu şi-a publicat declaraţia de avere pe site-ul instituţiei, aşa cum cere legea. Leafa sa era de 7.359 de lei, potrivit informaţiilor „Adevărul“

În primăvara anului trecut, „Adevărul” publica în exclusivitate stenograme dintr-o şedinţă a Institutului Revoluţiei, în care Gelu Voican Voiculescu, Cazimir Ionescu, Răzvan Theodorescu şi Emilian Cutean, toţi apropiaţi de Ion Iliescu, încercau să-l şantajeze pe Claudiu Iordache, directorul IRRD la acea vreme, spunându-i că, dacă demisionează, vor opri o anchetă împotriva sa. „Să ne lase funcţia de director liberă, să ne putem vedea de treabă“, a cerut Cazimir Ionescu, potrivit stenogramelor obţinute de „Adevărul“. Claudiu Iordache, unul dintre liderii Revoluţiei de la Timişoara, n-a cedat şantajului, însă, până la urmă, tot a fost îndepărtat. elu Voican Voiculescu conduce IRRD din martie 2018, însă nu şi-a publicat declaraţia de avere pe site-ul instituţiei, în pofida legii.

G4media.ro ne reamintește că Institutul s-a aflat recent în centrul unui scandal după ce a anunțat organizarea unui concert pe 22 decembrie de omagiere a Revoluției din 1989. După ce au apărut acuzații în spațiul public legate de faptul că respectivul concert ar fi o lipsă de respect față de victimele din decembrie 1989, iar o parte dintre artiștii anunțați pe afiș s-au retras, concertul a fost anulat.

Povestea pacientei de 66 de ani, care a luat foc pe masa de operații la Spitalul de Urgență Floreasca, a șocat Europa. Sub semnatura lui Petre M. Iancu, Deutche Welle publică o opinie dură la adresa sistemului medical din România.

O avalanşă de informaţii s-a abătut cu furie asupra românilor în urma uciderii unei paciente arse de vie într-o sală de operaţie bucureşteană, sub ”oblăduirea” chirurgului M. Beuran. S-a aflat relativ rapid că, la spitalul Floreasca, pacienta ar fi fost dezinfectată, înaintea intervenţiei chirurgicale, cu o substanţă conţinând cantităţi mari de alcool. Care, extrem de inflamabil fiind, e la mintea cocoşului că nu se foloseşte niciodată în conjuncţie cu un bisturiu electric.

Or, pare clar încă înaintea finalizării oricăror anchete, că echipa doctorului Beuran a comis elementara eroare. Femeia a luat foc şi a murit. Iar probabilul responsabil principal nu se mulţumeşte să-şi nege vina. Neagă şi responsabilităţile celorlalţi. El, unul, n-a fost de faţă când femeia s-a aprins. A venit mai târziu, la spital afirmă chirurgul-şef. Şi mai afirmă, că (răspunderea) nu i se poate ”pune în spate unui om care nu-i acolo, cum nici cei care operau nu aveau nicio treabă cu de ce s-a aprins bolnavul.’

În ce-o priveşte pe femeia arsă, pare clar mai spune Petre Iancu în editorialul din Deutsche Welle. Înţelegem, după cum ni se sugerează, că femeia ar fi murit cu zile din vina ei proprie. O fi fost nedisciplinată pe masă şi-a luat foc. Ce-o fi căutat neobrăzata acolo? Ruşine să-i fie! Nu putea sta ea liniştită acasă, cu tot cu pancreasul ei canceros, cu tot cu hemoragia ei necesitând o urgentă intervenţie chirurgicală? La urma urmei, ce-or fi căutat revoluţionarii pe străzile Timişoarei? Dar ale Sibiului şi Bucureştiului? N-a luat foc Colectivul, din senin, din cer, din piatră seacă, dar în niciun caz din corupţie?

„Oricum murea”. „În primul rând, să nu faci rău”. Este principiul sacrosanct care li se insuflă viitorilor doctori, încă din prima zi în care pătrund pe porțile Facultății de Medicină scrie Republica. Este un jurământ hipocratic pe care medicii îl fac cu ei înșiși, cu pacienții lor și cu profesia pe care o îmbrățișează. Ca medic, încerci să faci bine și îți pui toate cunoștințele și tot talentul în slujba vieții. Uneori îți iese, alteori nu. Poate mai mult decât în alte profesii, în meseria asta ai nevoie de noroc, iar unii medici nu se feresc să numească norocul ajutor divin. Important e să nu faci rău. O mașină poate fi trimisă la casat și reasamblată într-un ciclu nesfârșit de mașinării, o pădure poate fi tăiată și plantată din nou, acest text poate fi aruncat în recycle bin ca și când n-ar fi existat, însă la hotarul dintre viață și moarte nu există drum de întoarcere, arată Republica.

Din Libertatea mai aflăm de ce șeful Societății de Radiodifuziune Română, Georgică Severin are nevoie de bufetier. Posturile Radio România au mulți invitați spune el precizând că singurul angajat pentru asigurarea zilnică a tuturor serviciilor de protocol nu mai face față.

Georgică Severin susține că postul face parte de mai bine de 20 de ani din structura cabinetului său și înșiră apoi organismele internaționale în care Radio România este membru, calitate care obligă instituția la găzduirea de reuniuni la nivel înalt. Pentru acestea însă sunt necesare servicii de protocol.

Acesta mai menționează că în organigramă sunt chiar trei bufetieri, însă în momentul de față este angajat doar unul singur, iar acesta nu mai poate acoperi întreaga activitate de la serviciul de protocol. Recrutarea, în vederea ocupării postului, se realizează din motive bine întemeiate, ce țin de volumul mare de lucru și de buna desfășurare a activităților de protocol la nivelul SRR.

Libertatea a scris ieri că Radio România vrea să angajeze bufetier pentru cabinetul directorului general și a publicat un document de la departamentul de Resurse Umane. În anunțul de scoatere a postului la concurs se menționează inclusiv fișa postului: principala sarcină a viitorului angajat este “pregătirea sălii de ședințe pentru diferite activități și evenimente”.

Dacă vă interesează postul înscrierile se fac până pe 14 ianuarie, iar a doua zi va avea loc selecția dosarelor. Pe 20 ianuarie se va susține proba practică (conform tematicii – “pregătirea sălii de ședințe pentru diverse activități și evenimente”), iar ultima etapă, interviul, este programată pentru 23 ianuarie. Atenție, candidații nu trebuie„să se afle în incompatibilitate cu funcția pe care o ocupă”.