Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


PNL a decis să joace cinstit, cu cărțile pe masă (contributors.ro)

orban_iohannis.jpg

Image source: 
site-ul Administrației Prezidențiale

Cine sunt favoriţi să conducă Parchetul General, DNA şi DIICOT (Adevărul) - Ziarele print au un indice de încredere de trei ori mai mare decât mediul digital. Surprinzător, milenialii consideră presa scrisă cel de mai încredere canal (Ziarul Financiar)

PNL a decis să joace cinstit, cu cărțile pe masă (contributors.ro)

Criticul de teatru Mircea Morariu scrie astfel: "Premierul Ludovic Orban a făcut duminică ceva ce trebuia să facă mai demult. Adică încă înainte de Anul Nou, atunci când deja orice om lucid știa ori măcar putea intui cu destulă precizie care e adevărata situație a economiei românești, care ar putea fi cuantumul deficitului bugetar pe anul 2019, dar și că pentru a plăti pensii și salarii Ministerul Finanțelor este obligat să contracteze împrumuturi la dobânzi din ce în ce mai mari...

În cursul interviului acordat publicației Hotnews, dl Ludovic Orban a admis că nu poate oferi garanții 100% că guvernul pe care îl conduce va avea posibilitatea de a dubla nici măcar de la 1 august alocațiile de stat pentru copii. Totodată, prim-ministrul a spus că nici creșterea cu 40% a pensiilor de la 1 septembrie nu este chiar foarte sigură.Chiar dacă aceasta, spre deosebire de alocații, este prevăzută în Legea bugetului de stat pentru anul 2020. Totul depinde, a precizat dl. Orban, de mersul economiei, dar și de cum evoluează colectările la buget...

Nu cred că d-lui Orban i-a fost chiar foarte simplu să le spună, în sfârșit, românilor adevărul referitor la situația economică a țării. Cu atât mai mult cu cât aceste două vești proaste afectează speranțele de mai bine ale unor consistente segmente ale populației...

Indiscutabil, anunțul făcut duminică de președintele PNL va costa consistent din punct de vedere electoral partidul. Nu mă îndoiesc că și dl. Orban, și dl. Cîțu, și președintele Klaus Iohannis știu foarte bine asta. Tocmai de aceea cred că trebuie apreciat curajul d-lui Orban. Acest anunț odată făcut privează PSD de un instrument de atac mișel, hoțesc pe care acesta conta indubitabil. Pretinsa șleată social-democrată spunea oricui avea timp și nervi să o mai asculte că PNL și președintele Klaus Iohannis țin cu tot dinadinsul să facă alegeri anticipate pentru ca după acestea, odată câștigate, să nu mai mărească nici pensii și nici alocații. PNL a ales să joace cinstit, cu cărțile pe masă.

Să fie oare acesta semnul că României i se oferă, în fine,șansa unui alt fel de politică? Mult mai aproape de cinste, realism și adevăr". Integral pe contributors.ro..

Cine sunt favoriţi să conducă Parchetul General, DNA şi DIICOT (Adevărul)

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, va anunţa mâine, propunerile sale pentru ocuparea funcţiilor de procuror-şef în fruntea marilor parchete, DIICOT, DNA şi Parchetul General. Sfaturile îi vin de la specialişti în drept, dar politicienii au şi ei favoriţii lor.

Pentru conducerea Parchetului General, potrivit surselor „Adevărul”, preferat de către PNL ar fi Sorin-Săndel Vasilache, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov. În cadrul interviului, acesta a susţinut că trebuie acordat un respect sporit drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţeanului, inclusiv sub aspectul soluţionării cauzelor într-un termen rezonabil, iar în ceea ce priveşte Secţia Specială, a spus că structura trebuie regândită. Totuşi, printre cei opt candidaţi la şefia Ministerului Public sunt şi procurori cu un CV impresionant şi care s-au prezentat mai bine la interviu, precum Gabriela Scutea, fosta adjunctă a Laurei Codruţa Kovesi şi Răzvan Horaţiu Radu, fost agent guvernamental la CEDO, demis după un conflict cu Liviu Dragnea.

Pentru şefia DNA, din cei patru procurori rămaşi în cursă Camelia Elena Grecu, fostă şefă a Parchetului Curţii de Apel Constanţa, în prezent procuror DNA, respinsă în trecut de Tudorel Toader pentru aceeaşi funcţie, a avut una din cele mai de încredere prestaţii în faţa comisiei. Ea a subliniat faptul că în ultima perioadă Direcţia a pierdut mulţi procurori valoroşi din lipsa motivării şi a comunicării.

Bătălia pe şefia DIICOT:   Favorit în această cursă este procurorul criminalist Viorel Badea, în prezent, director adjunct responsabil cu formarea continuă în cadrul Institutului Naţional al Magistraturii. În trecut, el a lucrat mai mulţi ani şi în cadrul DIICOT. În cadrul interviului acesta a susţinut că parchetele au fost adeseori slăbite de chiar liderii lor care nu s-au raportat etic la aceste funcţii.

Ziarele print au un indice de încredere de trei ori mai mare decât mediul digital. Surprinzător, milenialii consideră presa scrisă cel de mai încredere canal (Ziarul Financiar)

Ziarele sunt cea mai de încredere sursă de informaţii cu privire la branduri şi produse, urmate de panourile publicitare şi reviste, în timp ce mediul digital şi internetul beneficiază de mai puţină încredere din partea consumatorilor, arată un studiu realizat de firma de cercetare de piaţă Nielsen.

Practic, chiar dacă la nivel global consumatorii au tendinţa de a folosi des canalele digitale şi reţelele de socializare, atunci când vine vorba de încredere ei se bazează pe surse tradiţionale. 

Mai mult de jumătate dintre respondenţii la studiul Nielsen (58%) confirmă că discuţiile personale îi influenţează într-o mai mare măsură (versus 46% reţele de socializare) şi 71% indică faptul că atunci când sunt purtate în viaţa reală, conversaţiile au un impact puternic asupra deciziilor de cumpărare.