Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Site-ul de angajări al statului este cea mai populară platformă online din istoria guvernului (Ziarul Financiar)

ziare.jpg

Image source: 
Pixabay (Ilustrație)

Guvernul Orban 2: Programul audierilor și al votului de investitură (HotNews.ro) - Dezvăluire. Camarila PSD s-a regrupat sub aripa ministrului Boloş de la Fonduri Europene (Adevărul) - Critici la Raportul lui Vulpescu (România Liberă)

Guvernul Orban 2: Programul audierilor și al votului de investitură (HotNews.ro)

​Luni încep audierile miniștrilor în Parlament, acestea urmând să se desfășoare timp de trei zile, până miercuri, votul asupra Guvernului fiind programat peste o săptămână, pe 24 februarie.

Ludovic Orban vine în Parlament pentru votul de reînvestire cu aceeași formulă de guvern.

Programul audierilor miniștrilor în comisiile parlamentare:

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice - luni, ora 12.00

Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene - luni, ora 13.00

Nicolae Ciucă, ministrul Apărării - luni, ora 14.00

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne - luni, ora 15.00 etc

Premierul desemnat Ludovic Orban le-a cerut joi miniştrilor "să fie la înălţime" la audierile din comisiile de specialitate din Parlament programate săptămâna viitoare în vederea învestirii noului Guvern. La începutul primei ședințe de guvern convocate după demiterea Executivului prin moțiune de cenzură, Orban le-a transmis miniștrilor că nu trebuie să le pese de votul efectiv din Parlament, pentru că nu îi "judecă parlamentarii născuţi din pixul lui Dragnea, pesedişti sau de alte culori" și le-a cerut să îi "pună la punct mai ales pe obraznicii care au făcut praf bugetul".

Dezvăluire. Camarila PSD s-a regrupat sub aripa ministrului Boloş de la Fonduri Europene (Adevărul)

Guvernul Orban a început în forţă prin demiterea politrucilor PSD. Apoi, pe tăcute, a reinstalat camarila social-democrată pe poziţii înalte. Cel mai relevant caz e la Fonduri Europene, unde ministrul PNL Marcel Boloş s-a înconjurat de oamenii PSD. Printre ei se numără: fiul unuia dintre locotenenţii lui Liviu Dragnea, mâna dreaptă a Rovanei Plumb şi o cunoştinţă a lui Ciolacu. În paralel, ministrul îşi pregăteşte transferul la Transporturi, au declarat surse politice pentru Adevărul.

Critici la Raportul lui Vulpescu (România Liberă)

 "Raportul “PSD, încotro?” al lui Ionuţ Vulpescu, preşedintele interimar al Consiliului Naţional al PSD, este un indicator de criză apărut la ţanc. Intervenţiile sale chirurgicale au stârnit reacţii din partea unui organism ce părea anchilozat. Înseamnă că partidul nu e mort", consideră Marius Ghilezan în editorial.

Dar ce spune sau nu spune raportul?

 "Printr-o minuţiozitate şi o acurateţe, demnă de şcoala germană, documentul adună date, cifre şi opinii, numai bun de analizat în forurile interne ale partidului. Mai rar în lumea politică aşa o analiză profundă.

Nu doresc să laud concizia muncii de cercetare, pe alocuri, chiar ştiinţifică, ci doar să critic.

În raportul amintit şi pe care l-am citit cu ochiul psihologului, nu am observat redefinirea termenilor şi a climatului social în noua paradigmă.

Preocupat de redefiniri doctrinare şi de readucere a electoratului pierdut vine cu o serie de soluţii, unele realizabile, altele nu. Ar fi trebuit să reseteze codul de corelare, astfel ca rezultatele să fie validate social. Meritul lucrării e că deschide discuţia, altfel închisă între CEx-uri şi alte BPN-uri, de unde nu răzbate nicio idee măreaţă, în stare să emoţioneze şi să impulsioneze o parte din electorat.

Bine e că a deschis cutia Pandorei. Raportul a provocat discuţii...".

Integral în România Liberă.

Site-ul de angajări al statului este cea mai populară platformă online din istoria guvernului (Ziarul Financiar)

Platforma posturi.gov.ro, care centralizează toate posturile vacante din instituțiile statului, este cea ai populară platformă online din istoria guvernului. De la lansare și până în prezent  portalul posturilor vacante a fost accesat de 7,5 milioane de persoane, iar anunțurile de angajare au fost vizualizate de 209,3 milioane de ori.

Platforma posturi.gov.ro a fost lansată în septembrie 2013, după ce guvernul a preluat propunerea ZF de a-l angaja pe tânărul care a reuşit să centralizeze toate locurile de muncă de la stat, un lucru pe care statul nu a reușit să îl facă în 20 de ani.

Revista presei românești - 17 februarie 2020