Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


„Învierea 2.0” de la Constanţa, boicotată de credincioşi. ÎPS Teodosie, huiduit (Adevărul)

tea-lights-2223898_1280.jpg

„Veniţi de luaţi Lumină”, asta s-a auzit în curţile bisericilor din judeţul Constanţa cu puţin înainte de miezul nopţii de marţi spre miercuri.
Image source: 
Pixabay (ilustrație)

Ce a discutat Iohannis cu liberalii la întâlnirea informală de la Vila Lac (G4Media) - Funeriu despre isteria PSD de anulare a BAC-ului: Un interes financiar de 400 de milioane euro pe an (Revista 22) - Ghilotina de pe 2 iunie. Numărul real al angajaţilor rămaşi fără loc de muncă va merge spre 1 milion (Ziarul Financiar)

„Învierea 2.0” de la Constanţa, boicotată de credincioşi. ÎPS Teodosie, huiduit: „Eşti Satana. Nu vă e ruşine să faceţi slujbă de Înviere a doua oară?” (Adevărul)

Constănţenii au trăit, în noaptea de marţi spre miercuri (26/27 mai), Învierea în reluare. Deşi ÎPS Teodosie susţinea că oamenii i-au cerut să facă această slujbă, realitatea a arătat că foarte puţini au ieşit din case pentru a fi alături de păstorii lor.

Reporterii „Adevărul” au trecut imediat după miezul nopţii pe la biserica Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul unde erau aproximativ 5-6 credincioşi şi pe la biserica Sfântul Vasile cel Mare unde vreo 20 de oameni ascultau slujba preoţilor. Situaţia a fost la fel şi la biserica Sfinţii Arhangheli - Capela militară sau la biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. Doar la Catedrala Arhiepiscopală, acolo unde principal actor a fost chiar ÎPS Teodosie, au venit mai mulţi oameni. Vreo 200-300 de credincioşi, unii dintre ei curioşi să vadă ce se va întâmpla, au stat câteva zeci de minute printre ruinele vechiului Tomis, aşteptând Lumina. Dotaţi cu candele şi măşti de protecţie a feţei, oamenii s-au salutat cu „Hristos a Înviat” imediat ce ierarhul i-a chemat de trei ori cu tradiţionalul îndemn: „Veniţi de luaţi lumină”.  La final, Teodosie a împărtăşit mai mulţi credincioşi, folosind aceeaşi linguriţă. Găsiți în articol o galerie foto și un material video de la "învierea 2.0" de la Constanța.

Ce a discutat Iohannis cu liberalii la întâlnirea informală de la Vila Lac (G4Media)

Întâlnirea informală dintre președintele Klaus Iohannis și liberali, care a avut loc marți seară la Vila Lac din București, a durat aproximativ patru ore și a fost una ”mobilizatoare” și ”energizantă”, nu s-a discutat despre remaniere guvernamentală, ci despre necesitatea ”unei echipe sudate” în perspectiva alegerilor din această toamnă, au declarat pentru G4Media.ro surse participante la întrevedere. PNL stă bine în sondaje, președintele s-a declarat foarte mulțumit de activitatea premierului Orban și a miniștrilor.

Funeriu despre isteria PSD de anulare a BAC-ului: Un interes financiar de 400 de milioane euro pe an (Revista 22)

În spațiul public a fost lansată o campanie pentru echivalarea Bacalaureatului cu mediile din liceu. Astfel „700.000 de absolvenți din 2011 încoace vor repopula fabricile de diplome”, explică fostul ministru al Educației Daniel Funeriu într-un mesaj postat pe o rețea de socializare.

„Nu vă lăsați învinși de coaliția loazelor, nu vă mai lăsați conduși de proști și mafioți!” îi îndeamnă Funeriu pe elevii și păriții care nu acceptă anularea BAC-ului din acest an.

Avertismentul lui Funeriu vine după ce cu o seară în urmă, la Antena 3, Mihai Gâdea a avut la dispoziție o emisiune de trei ore în care s-a facut propagandă asidua pentru anularea în primul rand a examenului de Bacalaureat pe motiv de Covid-19 și riscul de infectare al elevilor. Despre Evaluarea Națională s-a vorbit mai puțin pentru că principala afacere o reprezintă „fabricile de diplome” ale asa-ziselor universități si mai departe a lucrarilor de doctorat plagiate.

Ghilotina de pe 2 iunie. Numărul real al angajaţilor rămaşi fără loc de muncă va merge spre 1 milion (Ziarul Financiar)

„Am auzit despre concedieri masive în HoReCa, servicii juridice, turism, producţie automotive, textile, industria aeronautică, real estate, comerţul cu ridicata şi amănuntul, industria prelucrătoare“.

Numărul contractelor în­ce­tate, adică numărul oa­menilor care au rămas fără loc de muncă de la decretarea stării de urgenţă, a ajuns la circa 411.000, con­form datelor de la Ministerul Muncii. În timp ce numărul angajaţilor aflaţi în şomaj tehnic a scăzut cu peste 300.000 de la începutul lunii mai, ajungând la circa 600.000, numărul celor care au rămas fără loc de muncă a crescut cu peste 100.000 în aceeaşi perioadă.

Violeta Alexandru, ministrul mun­cii, a anunţat că statul va mai de­conta şomajul tehnic angajaţilor până pe 1 iunie, măsura continuând apoi doar pentru industriile unde se vor men­ţine restricţiile.

Revista presei românești - 27 mai 2020