Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Facem nunta la biserică, nu și la restaurant (România liberă)

bloom-1836315_1280.jpg

Guvernul Orban a decis, marţi, un nou set de măsuri, care ar urma, în opinia Executivului, să fie valabile de-a lungul următoarelor 30 de zile.
Guvernul Orban a decis, marţi, un nou set de măsuri, care ar urma, în opinia Executivului, să fie valabile de-a lungul următoarelor 30 de zile.
Sursa imaginii: 
Pixabay (ilustrație)

Prostia și uitarea (Revista 22) - Din toamnă, clase de maximum 10-15 elevi, care să stea 4 ore pe zi la școală, cu ore de 30 de minute și restul clasei, prin rotație, face școală online – Recomandările pentru redeschiderea școlilor, de la Institutul pentru Sănătate Publică (Edupedu) - BANI PENTRU PRESĂ. Grupul Intact, cei mai mulți bani de la Guvern: peste 3,2 milioane de euro. Grupul ProSport, Cancan și Gândul, primul la online. Lista parțială a contractelor. Cine și cât ia? (Pagina de media) - Joacă sau nu Simona Halep la US Open? Clarificări de ultim moment: „Încă nu poate fi scoasă din calcule” (Gazeta Sporturilor)

Facem nunta la biserică, nu și la restaurant (România liberă)

Guvernul Orban a decis, marţi, un nou set de măsuri, care ar urma, în opinia Executivului, să fie valabile de-a lungul următoarelor 30 de zile.
Magazinele tip mall sunt deja deschise, terasele restaurantelor deja funcţionează, iar în zilele următoare credincioșii vor putea intra din nou la slujbele din biserică. Practic, o serie de evenimente sociale foarte importante la români (nunţi, botezuri) se vor putea desfășura fără restricţii. Mesele în interiorul restaurantelor vor fi înlocuite, evident, cu mese pe terasă sau – de ce nu – în cort.
Premierul Ludovic Orban, devenit omul – forte al României, a condus, marți, două ședințe succesive, mai întâi pe aceea a Comitetului pentru Situații de Urgență iar apoi pe aceea a Guvernului.
În urma celor două reuniuni, Cabinetul Orban a aprobat un nou set de restricții menite să țină sub control epidemia de coronavirus. Guvernul consideră că acest set de măsuri trebuie să se aplice pe timpul a încă o lună de stare de alertă, care ar urma să fie în vigoare în continuarea actualei stări de alertă, a cărei ultimă zi a fost cea de marți, 16 iunie.
Decizia de marți a Guvernului Orban trebuie să fie dezbătută și aprobată, în termen de cel mult cinci zile, de Parlamentul României, în care majoritatea e deținută de Opoziție (PSD – ALDE – Pro România). 

Prostia și uitarea (Revista 22)

"Oamenii nu vor să mai audă de noi restricții și sunt gata să le încalce și pe cele vechi, și, la nevoie, i-ar linșa electoral pe cei care ar încerca să le reintroducă. Lumea arde să uite de stările de urgență și de alertă. Iar rațiunile economice și financiare împing pretutindeni și din toate părțile la minimalizarea riscurilor epidemiologice. De asta, cuvântul de ordine este acum „să conviețuim cu virusul", scrie filozoful Andrei Cornea.
"În orice caz, PSD (împreună cu aliații săi, Pro România și ALDE, ba până și cu „noua remorcă” oportunistă, USR), de care depinde reînnoirea stării de alertă în parlament – printr-o procedură, de fapt, cu totul anticonstituțională, votarea unei hotărâri de guvern –, se poartă ca și când se îngrijește mai mult de fericirea covidului decât de sănătatea oamenilor. Ei dau a înțelege că menținerea unor restricții e o manevră politică inventată de liberali pentru a asupri poporul și a stoarce diferite avantaje. De aici și tocmeala imundă pe termenii alertei reînnoite (dacă va fi), pe timpul pentru care va fi votată, pe conținutul ei. Demagogia pesedistă sare în ochi: dacă epidemia revine în forță, fiindcă guvernul n-a avut mijloace legale de a o combate, guvernul va fi de vină. Dacă epidemia nu revine, PSD va poza în „eliberatorul” nației și al economiei, pretinzând direct sau prin propagandă insidioasă că reaua-voință a guvernului liberal a pus țara sub obroc".
Articolul integral aici.

Din toamnă, clase de maximum 10-15 elevi, care să stea 4 ore pe zi la școală, cu ore de 30 de minute și restul clasei, prin rotație, face școală online – Recomandările pentru redeschiderea școlilor, de la Institutul pentru Sănătate Publică (Edupedu)

Din toamnă, clase de maximum 10-15 elevi, elevii să stea maximum 4 ore pe zi la școală, iar fiecare oră de curs să dureze cel mult 30 de minute, în condițiile în care jumătate din elevi învață de acasă online. Acestea sunt noile reguli care trebuie aplicate la redeschiderea școlilor și care se regăsesc în recomandările oficiale realizate de Institutul Național de Sănătate Publică. Documentul cu regulile a fost publicat de Ministerul Sănătății și trimis în școli de către DSP pe 29 mai. Documentul oficial cuprinde măsurile de protecţie care trebuie aplicate “pentru reluarea activităţilor în unităţile pentru educarea şi instruirea copiilor şi tinerilor, clasele 0-XIII, în contextul epidemiologic al COVID 19”. Redeschiderea școlilor va avea loc pe 14 septembrie 2020, conform structurii anului școlar 2020-2021.

BANI PENTRU PRESĂ. Grupul Intact, cei mai mulți bani de la Guvern: peste 3,2 milioane de euro. Grupul ProSport, Cancan și Gândul, primul la online. Lista parțială a contractelor. Cine și cât ia? (Pagina de media)

Grupul Intact va lua cea mai mare "felie" din campania de informare prin care Guvernul sprijină presa: peste 3,3 milioane de euro pe durata celor patru luni de campanie, prin Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Radio ZU, dar și prin Jurnalul Național și site-urile grupului.
Grupul Pro TV (TV plus online) are în jur de 1,8 milioane.
La online, cei mai mulți bani - jumătate de milion de euro pentru cele patru luni - se duc către grupul lui Radu Budeanu (prin două firme), care are site-urile prosport.ro (cu secțiunea tacataca.ro, axată pe generarea de clickuri, de care Paginademedia.ro a scris în trecut), gândul și cancan.ro. Capital.ro (site despre ale căror titluri de click-bait Paginademedia.ro a scris în trecut) este, de asemenea, în top.
Site-ul Fanatik.ro e în capul listei la categoria "online locale".
Paginademedia.ro a făcut calculul în euro și vă prezintă lista posturilor de televiziune, a radiourilor, site-urilor și a titlurilor din presa scrisă care au fost acceptate în campanie.

Joacă sau nu Simona Halep la US Open? Clarificări de ultim moment: „Încă nu poate fi scoasă din calcule” (Gazeta Sporturilor)

Joacă sau nu Simona Halep la US Open? E întrebarea momentului în rândul fanilor locului doi mondial, chiar în ziua în care s-a făcut anunțul că turneul de la Flushing Meadows se va desfășura fără spectatori.
Inițial, jucătoarea română lăsase de înțeles că nu se va deplasa la New York, preferând să se concentreze pe turneele care se vor disputa în Europa.
Spre seară, jurnalistul Ben Rothenberg a publicat pe contul său de Twitter o informație de ultim moment, venită chiar dinspre echipa Simonei Halep. „Încă nu poate fi scoasă din calcule din moment ce înscrierile la turneu nici n-au început”.
„Suntem în mijlocul unei pandemii globale, există riscuri când vine vorba despre călătorit la care se adăugă o posibilă carantină și toate schimbările din jurul turneului, toate acestea mă fac să mă gândesc bine”, spusese Simona Halep, chestionată cu privire la participarea la US Open. 
31 august e data la care ar urma să înceapă US Open

 
Revista presei românești - 17 iunie 2020