Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Orban, după ce PSD a acuzat Guvernul că manipulează datele privind cazurile de COVID: Cine lansează astfel de alegații este complet dus cu capul (HotNews)

orban.jpg

Image source: 
site-ul Guvernului României

Dublă impostură: cum şi-au scornit pensii speciale magistraţii CCR şi tot ei au ajuns să le judece. Ar pierde mii de euro (Adevărul) - Ghișeul.ro a explodat în vremea pandemiei. Peste 160 de mii de români și-au făcut conturi noi. Cu 20 de milioane de euro ar putea fi conectate la sistem toate localitățile din țară (Republica) - Recordurile Evaluării Naționale 2020: Cel mai mare număr de elevi absenți, dar și de prezenți. 20% dintre elevii care au intrat în clasa I, acum 8 ani, nu au mai ajuns la Evaluarea Naţională (Edupedu.ro)

Orban, după ce PSD a acuzat Guvernul că manipulează datele privind cazurile de COVID: Cine lansează astfel de alegații este complet dus cu capul / Creșterea îmbolnăvirilor este îngrijorătoare (HotNews)

Premierul Ludovic Orban spune că este îngrijorătoare creșterea cazurilor de COVID-19 în România - peste 300 de noi îmbolnăviri raportate zilnic în ultima săptămână - și că "bagatelizarea sistematică a pericolului provoacă consecințe extrem de periculoase". Comentând acuzațiile de manipulare a datelor privind numărul de cazuri de coronavirus, lansate de PSD, Orban a afirmat, duminică seară, la România TV, că "cine lansează astfel de alegații în spațiul public este complet dus cu capul".
Ludovic Orban a spus că autoritățile vor menține starea de alertă în România "cât timp va fi necesar", "atâta timp cât nivelul de răspândire a virusului este ridicat", cum se întâmplă acum. El a acuzat că "politicieni iresponsabili au instigat românii la nerespectarea regulilor".
Alte 315 noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, bilanțul îmbolnăvirilor ajungând duminică la 24.045. Este a cincea zi la rând în care numărul de noi cazuri raportate depășește 300. De asemenea, în ultima zi au fost înregistrate 12 decese. De la debutul pandemiei, s-au vindecat 16.911 de români.

 

Dublă impostură: cum şi-au scornit pensii speciale magistraţii CCR şi tot ei au ajuns să le judece. Ar pierde mii de euro (Adevărul)

Pensiile speciale acordate judecătorilor CCR au fost impuse iniţial printr-o decizie chiar a Curţi, Constituţionale, şi nu prin lege, în urma unei sesizări făcute de Monei Pivniceru, ea însăşi judecător CCR. Doi ani mai târziu, PSD doar a dublat decizia printr-o lege. Acum, Curtea va hotărî dacă taxarea cu 85% a pensiilor speciale e constituţională, în condiţiile în care 7 magistraţi din 9 sunt ei înşişi beneficiari de pensii speciale

 

Ghișeul.ro a explodat în vremea pandemiei. Peste 160 de mii de români și-au făcut conturi noi. Cu 20 de milioane de euro ar putea fi conectate la sistem toate localitățile din țară (Republica)

În timpul pandemiei de coronavirus, numărul românilor care și-au plătit taxele și impozitele prin Ghișeul.ro a crescut mai mult decât în mod obișnuit. În primul trimestru al fiecărui an, platforma prin care românii își plătesc taxele și impozitele online câștigă, în mod normal, în jur de 110.000 de noi utilizatori. Apoi numărul celor care folosesc acest serviciu pentru prima dată stagnează până spre sfârșitul anului. „De această dată, a continuat să crească, astfel încât am înregistrat, în perioada care a trecut din 2020, 166.183 de utilizatori noi", spune George Anghel, directorul executiv al Asociației de Plăți Electronice din România (APERO), care administrează Ghiseul.ro.

660.000 de utilizatori își plătesc în prezent taxele și impozitele prin intermediul acestei platforme. Dintre aceștia, 8.700 sunt persoane juridice, care s-au putut înrola în ultimele două luni datorită unei schimbări legislative care permite acest lucru.

Recordurile Evaluării Naționale 2020: Cel mai mare număr de elevi absenți, dar și de prezenți. 20% dintre elevii care au intrat în clasa I, acum 8 ani, nu au mai ajuns la Evaluarea Naţională (Edupedu.ro)

Cel mai mare număr de elevi înscrişi la Evaluarea Naţională din ultimii 7 ani a fost în 2020, potrivit unei analize Edupedu.ro. Organizat în condiţii de distanţare fizică şi norme de igienă suplimentare, examenul pentru absolvenţii clasei a VIII-a a înregistrat şi cel mai mare număr de elevi prezenţi la probele de Matematică şi Limba şi literatura română din perioada 2014-2020. În acelaşi timp, examenul a marcat şi cea mai mare rată de absenteism din perioada analizată. Comparând numărul celor înscrişi în clasa I în 2012 cu cel al prezenţilor la evaluarea de acum, reiese că 2 din 10 elevi ai acestei generaţii nu au mai ajuns la această etapă.
Evaluarea Naţională s-a încheiat pe 18 iunie, iar rezultatele sunt aşteptate de cei peste 161 de mii de elevi înscrişi şi care s-au prezentat la examene, luni, pe 22 iunie. Mediile vor conta pentru adminterea la liceu.
Educația a avut 10 miniștri, în cei 8 ani de școală ai acestei generații.

 
Revista presei românești - 22 iunie 2020