Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Tot mai cert: intrăm în valul doi de infectări cu noul coronavirus (Adevărul)

coronavirus.jpg

Image source: 
Pixabay (ilustrație)

Corupția provoacă inundații: Digul rupt de pe râul Timiș a fost construit de o firmă care a dat șpagă 2,3 milioane de lei și un teren ca să primească bani europeni pentru lucrare / Afacerea ducea la fostul ministrul al Mediului, Laszlo Borbely, scăpat de două ori de Parlament de urmărire penală (G4Media) - Muncitorii români din abatorul Tönnies îi răspund lui Ion Țiriac: ”Uitați fluturașii cu cât câștigăm! 1.250 de euro la 180 de ore pe lună! 1.500 la 230 de ore” (Libertatea) - Evaluarea Națională 2020, etapa specială, începe luni. Peste 200 de absolvenți s-au înscris la a doua sesiune, organizată în premieră în istoria acestui examen (Edupedu) - Oamenii dau camera de hotel pe rulotă (Ziarul Financiar)

Tot mai cert: intrăm în valul doi de infectări cu noul coronavirus (Adevărul)

Evoluţia epidemică din ţara noastră a devenit îngrijorătoare, după numărul de noi cazuri, decese şi pacienţi în stare gravă, astfel încât tot mai mulţi medici sunt de părere că asistăm deja la un al doilea val de infectări în anumite judeţe ale ţării. 
23 de noi decese şi 217 pacienţi la Terapie Intensivă. Numărul cazurilor active din ţara noastră a ajuns la 5.887, într-o uşoară scădere faţă de acum două zile când erau 5.937, dar departe de minimul de 4.444 înregistrat în data de 8 iunie.
Medicul Virgil Musta, specialist în cadrul Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara, unul din spitalele care au înregistrat una din cele mai ridicate rate de vindecare a pacienţilor COVID-19, este de părere că numărul ridicat de cazuri înregistrat în ultima săptămână ne arată că aşa-numitul val secund al pandemiei a început deja să lovească în unele judeţe din ţară. „Asistăm deja la un val doi în anumite zone ale ţării. Dacă ne uităm la Braşov, numărul de cazuri este mai mare decât în perioada acută a pandemiei. Sunt zone în ţară în care numărul de cazuri a crescut chiar alarmant, cum sunt Braşovul, Bucureştiul, unde riscul de sufocare a sistemului de sănătate este deja prezent. Asta din cauză că oamenii nu înţeleg că există virus, că există transmitere, că trebuie să respectăm regulile şi că dacă nu le respectăm riscăm să ne relaxăm cu reguli mai stricte”, a precizat acesta.

Corupția provoacă inundații: Digul rupt de pe râul Timiș a fost construit de o firmă care a dat șpagă 2,3 milioane de lei și un teren ca să primească bani europeni pentru lucrare / Afacerea ducea la fostul ministrul al Mediului, Laszlo Borbely, scăpat de două ori de Parlament de urmărire penală (G4Media)

Digul a fost construit de o firmă care i-ar fi dat mită fostului director de investiții de la Apele Române, Vasile Ofimiaș, ca să primească finanțare pentru lucrarea contractată în 2007, după inundațiile din 2005, au precizat pentru G4Media.ro surse judiciare.
E vorba de firma Tehnodomus din Arad, reprezentantă de Sorin-Virgil Henț. Acesta a recunoscut faptele la DNA Oradea.
”Lucrările nu pot fi de calitate dacă sume mari de bani sunt deturnate pentru a plăti mita oficialilor de la toate nivelurile”, au explicat sursele G4media.ro.
Potrivit rechizitoriului din decembrie 2017, fostul director de investiții de la Apele Române, Vasile Ofimiaș, a fost deferit Justiției pentru că ar fi primit mită aproape 9 milioane de lei ca să acorde contracte sau finanțări pentru lucrări de îndiguire și regularizare.

Muncitorii români din abatorul Tönnies îi răspund lui Ion Țiriac: ”Uitați fluturașii cu cât câștigăm! 1.250 de euro la 180 de ore pe lună! 1.500 la 230 de ore” (Libertatea)

Românii susțin că marea majoritate a celor 1.000 de români contaminați cu COVID-19 lucrează ”la minus 4 grade, pentru salariul minim de 9,35 euro pe oră”. Oamenii au trimis ziarului Libertatea fluturași cu 1.200-1.300 de euro net pe lună, dobândiți pentru o medie de 10 ore pe zi de muncă și doar o zi liberă pe săptămână.

Evaluarea Națională 2020, etapa specială, începe luni. Peste 200 de absolvenți s-au înscris la a doua sesiune, organizată în premieră în istoria acestui examen (Edupedu)

Examenul începe luni, 29 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. La această probă s-au înscris 192 de candidați.
Marți, 30 iunie, se desfășoară proba la Matematică. La această probă sunt 206 de candidați înscriși.
Miercuri, 1 iulie, va avea loc proba la Limba și literatura maternă (9 candidați înscriși).
Probele încep la ora 9:00 și se vor desfășura în 60 de centre de examen din 37 de județe.
Primele rezultate se vor  afișa  joi, 2 iulie, până la ora 12.00, în centrele de examen.
Contestațiile pot fi depuse în ziua de 2 iulie, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

Oamenii dau camera de hotel pe rulotă (Ziarul Financiar)

Obiceiurile de consum ale turiştilor se schimbă odată cu pandemia de COVID-19, iar autorulotele devin din ce în ce mai populare în rândul celor care doresc să îşi facă o vacanţă.
Companiile care închiriază autorulote abia dacă mai au vreo maşină disponibilă pentru vara aceasta, multe dintre ele având vara plină de rezervări.
„Avem mulţi clienţi noi care nu au mai mers cu o autorulotă niciodată“, spun reprezentanții firmelor care închiriază rulote. Prețurile variaza între 90 și 192 de euro pe zi.

Revista presei românești - 29 iunie 2020