Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Scandaloasele mușamalizări ale DIICOT în dosarul Mitingul Diasporei (G4Media)

cristian-pantazi-640x400.jpg

Jurnalistul Cristian Pantazi
Sursa imaginii: 
g4media.ro

Cine nu cunoaşte pe nimeni bolnav de COVID e un om norocos (Adevărul) - Guvernul Orban primeşte o lovitură în plin: Curtea Constituţională spune că dublarea alocaţiilor copiilor poate merge înainte. Guvernul trebuie să facă rost acum de 7 mld. lei pe an (Ziarul Financiar) - Lider din fluier (Gazeta Sporturilor)

Scandaloasele mușamalizări ale DIICOT în dosarul Mitingul Diasporei: Șefii care au comandat și executat operațiunea au scăpat neatinși de procurorii Giorgianei Hosu (G4Media)

 
DIICOT, instituție condusă de Giorgiana Hosu, a înregistrat un rateu fără precedent și un dosar cu un mare semn de întrebare. Rateul este dosarul violențelor de la Mitingul Diasporei din 10 august 2018, în care DIICOT nu a găsit niciun vinovat pentru bătăile luate de protestatari. Semnul de întrebare e în dosarul de spionaj la adresa lui Kovesi, unde procurorii DIICOT au trimis în judecată doar executantul, pe fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, fără să spună însă dacă cercetările continuă pentru a-i prinde pe cei care au finanțat operațiunea.
Dosarul 10 august. Sute de români au fost bătuți și gazați de jandarmi la mitingul anti-PSD din 10 august 2018. Parchetul Militar s-a autosesizat și a deschis un dosar, dar DIICOT a luat practic dosarul procurorilor militari și azi a mușamalizat toate faptele. Au scăpat de anchetă atât șefii jandarmilor (Cucoș, Sindile, Cazan), cât și politicienii PSD acuzați la acel moment de protestatari că ar fi comandat reprimarea violentă a mitingului. Niciun cuvânt în comunicatul DIICOT despre Liviu Dragnea, Carmen Dan ori Viorica Dăncilă, cei care conduceau formal și informal guvernul României în momentul declanșării violențelor de la 10 august.
În dosarul 10 august au rămas să plătească doar acarii Păun, prin declinarea unei părți din anchetă către Parchetul Militar în cazul jandarmilor simpli care au lovit și gazat protestatarii. Dar cine a comandat operațiunea? Cine a dat ordinele? Cine a supervizat violențele fără precedent în ultimele decenii împotriva populației? Nu vom ști, pentru că parchetul condus de Giorgiana Hosu a dat clasare pentru principalele fapte.
De notat că, așa cum a scris Europa Liberă, colonelul de Jandarmerie Cătălin Paraschiv, cel supranumit „Fantoma în alb” sau „Dirijorul” în timpul protestelor din 10 august 2018, este prieten de 10 de ani cu soţul Giorgianei Hosu, cea care ar fi trebuit să-l ancheteze pentru rolul jucat în reprimarea demonstraţiei din Piaţa Victoriei. Paraschiv nu a fost decât martor în dosar.
După tergiversarea dosarelor Revoluției și Mineriadei, clasarea faptelor din dosarul 10 august e o rușine majoră pentru justiția din România. Dacă ministrul Cătălin Predoiu, care a propus-o în funcția de șef DIICOT pe Giorgiana Hosu, și președintele Klaus Iohannis – care a semnat decretul în ciuda avizului negativ de la CSM – vor accepta tacit soluția DIICOT, vor fi la fel de vinovați moral ca și Hosu.
Rămâne de văzut doar dacă procurorul general Gabriela Scutea va avea curaj să infirme monstruozitatea referitoare la dosarul 10 august, așa cum a infirmat dosarul Parchetului Militar în legătură cu filajul la ziariști și magistrați. Dacă nu, înseamnă că operațiunea de numire a procurorilor șefi pe filiera Predoiu – Iohannis a avut ca scop fix îngroparea marilor dosare și definitivarea operațiunii de îngropare a justiției, începută de PSD.
Articolul integral aici.
 

Cine nu cunoaşte pe nimeni bolnav de COVID e un om norocos (Adevărul)

 
Publicistul Dan Ionescu consideră că toţi cei care spun că nu există COVID sunt încadrabili la prostie sau la ticăloşie, iar în multe cazuri la ambele categorii.
Tentaţia de a dezbate cu ei trebuie înăbuşită pentru că este inutilă.
Numărul de povesti reale despre tragedia pe care o lasă în urmă coronavirusul creşte de la o zi la alta. Să nu respecţi durerea şi spaima familiilor care pierd părinţi, fraţi sau surori într-o pandemie globală denotă un egoism mizerabil. Să ai curajul de a spune prostii la televizor sau de a ieşi în piaţă pentru a te elibera de mască este dovada lipsei propriului suflet.
Dictatura sanitară din capul unora e boala concretă din familiile altora.
În cazul în care vi se pare o exagerare ce spun despre COVID faceţi o paralelă cu situaţia politică. PSD distrugând justiţia, sprijinit de oameni gata să spună că nu există corupţie pentru că ei personal nu au văzut oameni furând, cu mârlani şmecheri în funcţii-cheie spunând public că nu distrug justiţia şi că, de fapt, o ajută să fie mai puternică, în timp ce ne râd în faţă cu satisfacţie, iar restul partidului paralizat ca un idiot rezervat, refuzând să se amestece în demolarea statului de drept pentru că, nu-i aşa, e o chestiune care nu-i priveşte.
Integral pe blodurile Adevărul.
 

Guvernul Orban primeşte o lovitură în plin: Curtea Constituţională spune că dublarea alocaţiilor copiilor poate merge înainte. Guvernul trebuie să facă rost acum de 7 mld. lei pe an (Ziarul Financiar)

 
Alocaţiile copiilor trebuie dublate de la 1 august, a decis, miercuri Curtea Constituţională a României (CCR), care a respins sesizarea Guvernului.
Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Preşedintelui României.
Guvernul a atacat legea privind dublarea alocaţiilor copiilor, de la 1 august 2020, susţinând că nu există prevăzute sursele de finanţare.
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, pe 14 ianuarie 2020, legea ce prevedea dublarea alocaţiei de stat pentru copii, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv 600 de lei pentru copiii cu handicap.
Deja agenţiile de rating sunt cu lupa pe România, în principal datorită proiectului majorării pensiilor. În cazul în care România va suferi o scădere de rating, cursul leu/euro va fi sub presiune, iar dobânzile la lei s-ar putea să nu mai scadă.
 

Lider din fluier (Gazeta Sporturilor)

 
Greșelile arbitrilor din play-off au adus 7 puncte oltenilor și au luat 3 puncte clujenilor.