Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Coronavirus: România vs. Europa: Cum a luat țara noastră fața multor state europene (HotNews.ro)

hotnews.jpg

Romania vs Europa - Situatia cazurilor active de COVID-19
Image source: 
geo-spatial.org

Afaceri pe vreme de pandemie! Maşina de făcut bani cu teste COVID-19 neconcludente (Adevărul) - Doar 3 din 10 directii de sanatate publica reactioneaza la primul apel (Ziare.com)​ - Din cele 250 de mii de tablete, niciuna nu va ajunge la profesori, deși oficialii ministerului anunțau că și 1.900 de cadre didactice vor primi astfel de instrumente. Condiție eliminatorie pentru elevii săraci: nimeni din familie să nu aibă telefon cu internet (Edupedu) - CFR Maxima (Gazeta Sporturilor)

Coronavirus: România vs. Europa: Cum a luat țara noastră fața multor state europene la statistica pe cazuri active și cele raportate la 100.000 de locuitori (HotNews.ro)

La zi România are acum mai multe cazuri active de persoane infectate cu COVID-19 decât Italia, țara cea mai grav afectată în debutul pandemiei de coronavirus și care mult timp a fost fanionul în ceea ce privește gravitatea bolii. La fel și față de Germania, România e mai sus pe grafic, chiar și în cazul datelor raportate la 100.000 de locuitori. Cu toate datele pe grafic, se observă cum România, Republica Moldova sau Suedia sunt în plină „ascensiune” pe scara cazurilor active.

În momentul de față România contabilizează oficial 23.000 de cazuri active de COVID-19, iar Republica Moldova circa 6.700.

Pe HotNews.ro găsiți situația comparabilă din alte state europene.

 

Afaceri pe vreme de pandemie! Maşina de făcut bani cu teste COVID-19 neconcludente (Adevărul)

Nevoia de a dovedi că nu eşti bolnav de COVID-19 este exploatată din plin, unde altundeva decât în zona Mall Băneasa, de o adevărată „maşinărie” de făcut bani care dă şi multe rateuri. Iniţiatorii profită de clienţii sub presiune, pe care-i pun să semneze un Acord înţesat de clauze abuzive prin care renunţă la dreptul la exprimare sau la cel de a cere dreptatea în Justiţie.

Aproximativ 24.000 de oameni sunt testaţi zilnic pentru COVID-19. Dintre aceştia, peste 13.000 sunt testaţi în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical, iar aproximativ 10.000, la cerere. Oamenii vor să se testeze ca să poată pleca în vacanţă - pentru intrarea în unele ţări fiind obligaţi să dovedească faptul că nu sunt bolnavi - sau pur şi simplu pentru liniştea lor.

Reprezentanţii clinicii care fac recoltări de probe pentru COVID-19 în parcarea Mall Băneasa din Bucureşti promit că testele se fac în aceeaşi zi, fără programare, iar rezultatele vin în maximum 48 de ore. Preţul unui test a variat de-a lungul vremii de la 390 de lei la 520 de lei, pentru ca acum să fie 450 de lei. Nu este nicăieri mai scump în Bucureşti. Cu toate acestea, zilnic aici sunt cozi şi de sute de maşini. Şi la fel de multe plângeri. „Am primit rezultatul după două săptămâni”/„Rezultatul meu este INCERT - iar asta ştiam şi înainte să merg să mă testez. Dau foarte multe rezultate incerte pentru a fi repetate contra cost”/„Nu am primit rezultatul testului nici până astăzi, deşi l-am făcut acum multe săptămâni”. Acestea sunt doar câteva dintre reclamaţiile zilnice aduse clinicii care face teste în parcare.

Integral în ziar.

 

EXPERIMENT: Doar 3 din 10 directii de sanatate publica reactioneaza la primul apel. "Avem o singura persoana care raspunde la telefon" (Ziare.com)

Reporterii Ziare.com au incercat sa ia legatura cu angajatii mai multor directii de sanatate publica din Romania, sunand la numarele de telefon afisate pe internet, pentru a le testa capacitatea de reactie in contextul epidemiei de COVID-19.

Au fost selectate directiile de sanatate publica din Bucuresti, Cluj, Timisoara, Dolj, Constanta, Arad, Iasi, Oradea, Suceava si Brasov.

La prima incercare, doar angajatii a trei dintre cele 10 institutii au raspuns: Timisoara, Arad si Brasov. In rest, liniile au fost ocupate. La Constanta telefonul a sunat fara folos.

La a doua incercare, au mai raspuns si angajatii de DSP Dolj si DSP Suceava. Pentru Bucuresti, Cluj si Iasi, liniile au fost in continuare ocupate, iar la Constanta nu a raspuns nimeni.

Toate acestea, in contextul in care vineri seara, pe 31 iulie, Digi 24 a facut un experiment in direct, in prezenta lui Raed Arafat.

Dupa acest experiment, premierul Ludovic Orban a reactionat, spunand ca pana acum scuza Directiilor de Sanatate Publica a fost ca nu exista resursa umana.

 

Din cele 250 de mii de tablete, niciuna nu va ajunge la profesori, deși oficialii ministerului anunțau că și 1.900 de cadre didactice vor primi astfel de instrumente. Condiție eliminatorie pentru elevii săraci: nimeni din familie să nu aibă telefon cu internet (Edupedu)

Din cele 250 de mii de tablete pe care Ministerul Educației a anunțat că le va cumpăra pentru cei care nu au pe ce să învețe online, niciun dispozitiv nu va ajunge la profesori, potrivit ordinului de ministru 4.738 din 20 iulie 2020, obținut de Edupedu.ro. Asta deși ministrul Educației și secretarul general adjunct al Ministerului Educației au declarat că și cadrele didactice care nu au dispozitive vor primi tablete din acest program, pe lângă elevii din medii dezavantajate.

Ministerul a aprobat normele de aplicare ale programului “Școala de acasă” prin ordin de ministru. Documentul obținut de Edupedu.ro arată că “începând cu data prezentului ordin se aprobă necesarul de 250.000 de dispozitiv electronice cu conexiune la internet ce se vor achiziționa prin Programul Național Școala de acasă pentru elevii din învățământul primar, gimnazial și secundar, forma de învățământ de zi și cu frecvență (clasa pregătitoare, clasele I-XII, școala profesională) înmatriculați, la început de an școlar, în unități de învățământ preuniversitar de stat; elevii care provin din medii defavorizate; elevii care au familie nu dețin nici un dispozitiv electronic cu conexiune la internet, precum și pentru elevii care nu dețin, în folosință personală, un dispozitiv electronic cu conexiune la internet”.

Pe lângă elevii mai sus menționați, programul prevede peste 20 de mii de tablete pentru copiii reveniți din diaspora.

 

CFR Maxima (Gazeta Sporturilor)

Dan Petrescu și clujenii săi au subjugat Liga 1, lunâd aseară al treilea titlu consecutiv, după un meci pe care-l au dominat aproape total. Rezultatul a fost decis de cei doi fundași de fier ai Bursucului, Vinicius și Boli . Ambii au marcat, primul a scos și penaltyul de la golul 3.

În finala campionatului, CFR a arătat ca un căpcăun care mătură totul în cale. Chiar dacă au pornit fragil, de la zero la unu, cu un gol semnat de Nistor pentru olteni, clujenii au crescut constant în ritmul și au întors scorul la 3 la 1.

Citiți în ziar și cum a trăit Bănia cea mai tristă seară. Craiova a visat frumos la un nou titlu după 29 de ani. Alb-albastrul a dominat în oraș toată ziua, dar a sfârșit înecat în vișiniu.

Revista presei românești - 4 august 2020