Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Situația pieței muncii la șase luni din 2020 și după cinci luni de pandemie (Ziarul Financiar)

cv.jpg

Conform Institutului Național de Statistică, numărul șomerilor a ajuns la 467.000 în iunie.
Conform Institutului Național de Statistică, numărul șomerilor a ajuns la 467.000 în iunie.
Sursa imaginii: 
Pixabay (Ilustrație)

Explozie de infectări. Tot mai mulți pacienți fără comorbidități pierd lupta cu virusul (Adevărul) - O instituție din subordinea lui Firea pompează zeci de mii de euro pentru a le da vârstnicilor sfaturi de nutriție pe Facebook (Libertatea) - Furia roja (Gazeta Sporturilor)

Explozie de infectări. Tot mai mulți pacienți fără comorbidități pierd lupta cu virusul (Adevărul)

1.454 de noi infecţii din 22.649 de teste efectuate, şi 53 de decese în ultimele 24 de ore, erau înregistrate joi în România. Însă doar 49 dintre decesele înregistrate erau ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, 4 pacienţi care au murit neavând alte boli cunoscute.

Este oficial. Starea de alertă va fi prelungită după ce şi joi au fost înregistrate extrem de multe cazuri noi de infectări cu noul coronavirus. Acesta este anunţul făcut de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. „Suntem într-un moment cu un număr crescut de cazuri de la o zi la alta. Suntem în apropierea unei perioade în care va trebui să prelungim o stare de alertă. Suntem într-un moment în care pregătim începerea unui nou an şcolar şi pregătim o serie de evenimente electorale”, a spus Tătaru. În ceea ce priveşte modul în care va începe noul an şcolar, el a afirmat că trebuie observată evoluţia din a doua jumătate a lunii august. „A doua jumătate a lunii august este cea care ne va da efectiv şi evoluţia... Trebuie să vedem evoluţia de atunci. Noi avem scenarii care pot fi aplicate în funcţie de evoluţia de atunci. Nu putem şti care este evoluţia de atunci. O previzionăm în contextul în care dacă toată lumea ar respecta regulile, ar trebui să avem o săptămână în care să stabilizăm. Prezenţa măştilor şi a dezinfectantului, chiar dacă ar fi acea distanţare de un metru, credeţi că copiii vor păstra acea distanţare de un metru? Noi trebuie să adaptăm suplimentând cu obligativitatea măştii şi a dezinfectantului, precum şi observarea inclusiv în pauzele dintre ore, precum şi în curtea şcolilor, acolo unde este aglomeraţie”, a susţinut Tătaru.

 

Situația pieței muncii la șase luni din 2020 și după cinci luni de pandemie (Ziarul Financiar)

Premierul Ludovic Orban apără măsurile pe care le-a luat guvernul pentru sprijinirea angajatorilor şi spune că sunt doar 256.000 şomeri în România. Specialiştii de pe piaţa muncii spun că sunt mult mai mulţi oamenii care şi-au pierdut locurile de muncă şi că oferta pentru noi locuri de muncă a scăzut. Unde este adevărul?

Conform Institutului Național de Statistică, numărul șomerilor a ajuns la 467.000 în iunie, în creștere cu 4.000 de persoane comparativ cu luna precedentă și cu 124.000 mai mulți decât în luna iunie a anului trecut .

Rata șomajului a ajuns la 5,2 % în luna iunie a acestui an, cu 1,2% mai mare decât cea din luna iunie a anului 2019, conform datelor INS.

Domeniile mai puțin afectate au fost IT sau telecom, financiar și curierat logistică. În schimb, impactul cel mai ridicat s-a resimțit în cazul angajaților din transport, HoReCa, producție sau turism, care au avut de înfruntat provocări de tipul pierderii locului de muncă, șomajului tehnic sau reducerilor salariale. Locurile de muncă disponibile au scăzut în perioada pandemiei și, cu toate încercările angajatorilor de a-și proteja angajații, au fost sectoare care au fost nevoite să concedieze, declară pentru ZF Miruna Bălteanu.

 

O instituție din subordinea lui Firea pompează zeci de mii de euro pentru a le da vârstnicilor sfaturi de nutriție pe Facebook (Libertatea)

Centrul pentru Seniori al Municipiului București, instituție înființată de primarul Gabriela Firea și condusă de apropiata sa Alexandra Dobre a demarat recent un nou program menit să aducă alinare pensionarilor. Cu condiția să aibă conexiune la internet și un cont pe Facebook.

Intitulat E-sănătate pentru Seniori, programul constă din difuzarea unor emisiuni video pe pagina de Facebook a centrului. De două ori pe săptămână, timp de oră, o fostă jurnalistă TVR, Mădălina Samoilă, pune întrebări unor specialiști din nutriție prezenți în platou.

Costurile pentru realizarea unei singure producții video sunt de 6.800 de lei, informează Centrul pentru Seniori, la solicitarea Libertatea. Moderatorul ia 1.000 de lei. Contractul total prevede realizarea a 40 de emisiuni.

În medie, o emisiune adună o mie de accesări. Expertul digital Dragoș Stanca susține că eficiența acestor emisiuni în raport de costuri/beneficii este „poate nu chiar zero, dar nu departe de zero”.

 

Furia roja (Gazeta Sporturilor)

Dinamo intră în era spaniolă. Pablo Cortacero a bătut aseară palma cu Ionuț Negoiță pentru preluarea clubului, insistă pe lângă Csmin Contra să preia echipa și promite cel puțin șapte achiziții. Noul patron anunță o investiție de minimum 5 milioane de euro în primul an.

 
Revista presei românești - 14 august 2020