Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Indisciplinații de la ATI. De ce românii mor cel mai mult din Europa de Covid (Libertatea)

tolo.jpg

Image source: 
Facebook/Cătălin Tolontan

A livrat sub 30% din măști pentru defavorizați, dar cere despăgubiri de 66 de milioane lei (Newsweek.ro) - Cum a ajuns Klaus Iohannis să încaseze pentru greșelile guvernului Orban (G4Media) - Dacia devine autonomă: grupul Renault anunţă un nou plan de organizare (Ziarul Financiar) - Baftă! (Gazeta Sporturilor)

SCANDALOS A livrat sub 30% din măști pentru defavorizați, dar cere despăgubiri de 66 de milioane lei (Newseek.ro)

2,3 milioane de români riscă să se infecteze cu noul coronavirus pentru că afaceristul canadian Michael Topolinski nu a livrat în termen cele 115 milioane de măști medicale contractate de Ministerul Sănătății pentru suma de 73,6 milioane lei.

Până în prezent a livrat doar 32 de milioane de măști, dar se laudă că a furnizat deja aproximativ 50 de milioane de măști.

 

Indisciplinații de la ATI. De ce românii mor cel mai mult din Europa de COVID (Libertatea)

“România are 3,1 morți de COVID la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile. Suntem campioana sumbră a Europei.

În fața recordului îndoliat, președintele a vorbit despre responsabilitatea PSD și a cetățenilor. A repetat și acea frază care sună ciudat, dacă nu vreți să ajungeți în spital, protejați-vă!

În Spania au fost diagnosticate de 3 ori mai multe cazuri, raportat la populaţie, decât în România, însă spaniolii au avut şi de 3 ori mai puţine decese COVID-19. Iar ei nu au PSD! Serios, ca președinte nu poți să-ți explici lumea exclusiv prin demonizarea PSD”, notează jurnalistul Cătălin Tolontan, coordonator editorial Libertatea.

„La peste 6 luni de la începutul pandemiei, guvernul Orban nu are o statistică a infecțiilor intraspitalicești asociate deceselor de COVID-19. În continuare neraportate, infecțiile nosocomiale sunt însă tot acolo, în principal în sălile de ATI. Sigur că nu doar ele contează. Starea de sănătate generală a populației, lipsa de proceduri a sistemului medical, numărul insuficient de medici, mai ales la specialitățile critice, toate contribuie la situația noastră critică”.

Integral în Libertatea.

 

Cum a ajuns Klaus Iohannis să încaseze pentru greșelile guvernului Orban (G4Media)

„Președintele Klaus Iohannis a încasat, miercuri seara, la Cotroceni, o rafală de întrebări grele din partea jurnaliștilor. Pus în dificultate de mai multe ori, șeful statului fie a evitat răspunsrul, fie a trebuit să justifice în numele guvernului și al PNL ceea ce nu prea poate fi nici scuzat, nici explicat. A fost poate cea mai slabă prestație din ultimele săptămâni, de când președintele și-a făcut un obicei să iasă în conferințe de presă săptămânale, miercuri seara, la orele 18. Singura bilă albă este că, bine sfătuit de consilieri, președintele a dat toate răspunsurile proaste cu calm și multă rabdare”, scrie jurnalistul Dan Tăpălagă.

„Klaus Iohannis a ajuns să deconteze erorile guvernării dintr-un motiv banal: el însuși s-a erijat de la începutul epidemiei și pe tot parcursul ei în conducătorul de facto al țării. Tot el i-a convocat pe ministri la Cotroceni în mod regulat din același motiv, pentru a transmite clar partidului și opiniei publice cine este stăpânul inelelor. Prin urmare, faptul că azi presa îi cere socoteală pentru gafele altora, care nu intră în fișa postului de la Cotroceni, este perfect justificat.

Premierul Ludovic Orban ar trebui să-i mulțumească șefului statului că s-a oferit să fie sacul de box al guvernării...”.

Continuarea articolului pe g4media.

 

Dacia devine autonomă: grupul Renault anunţă un nou plan de organizare (Ziarul Financiar)

Grupul Renault are în plan reorganizarea mărcilor sale în patru unităţi autonome de business, ceea ce va oferi prac­tic autonomie mărcii Dacia, potrivit unui comunicat oficial. Alături de Dacia, şi mărcile Renault şi Alpine vor repre­zen­ta unităţi autonome, alături de una numită „Noi mobilităţi“.

Decizia este motivată de faptul că la nivel de grup este nevoie de o schimbare a stilului de joc și să se treacă de la urmărirea volumelor la urmărirrea valorii și profitabilității.

 

Baftă! (Gazeta Sporturilor)

Debutul lui Rădoi pe banca naționalei ănseamnă și startul în noua ediție a Ligii Națiunilor. Casele de pariuri îi văd favoriți pe tricolori, lumea fotbalului așteaptă o nouă atitudine din partea lui Ianis Hagi și compania.

Partida România – Irlanda de Nord va fi în direct la ProTv de la ora 21.45

 
Revista presei românești - 4 septembrie 2020