Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


“Îmi era frică să adorm. Vedeam cum colegii de salon plecau în saci”. Mărturia unuia dintre supraviețuitorii din secțiile ATI (Libertatea)

spital-nasta-covid.jpg

GCS: 244 cazuri noi și 2 decese. Crește numărul pacienților de la ATI
Secție ATI covid la Institutul Marius Nasta

Record de morți în Constanța/ Municipiul intră în carantină vineri (G4Media) - Programul de guvernare PNL 2021-2024, contrazis de economisti: E prea departe de realitate (Ziare.com) - Surse. UDMR se pregăteşte de guvernare. Ce ministere ţintesc liderii maghiari (Adevărul) - “Povestea mea frumoasă s-a încheiat” (Gazeta Sporturilor)

“Îmi era frică să adorm. Vedeam cum colegii de salon plecau în saci”. Mărturia unuia dintre supraviețuitorii din secțiile ATI (Libertatea)

La spitalele COVID care tratează cazuri grele, Boli Infecțioase Timișoara, Arad sau “Marius Nasta”, rata supraviețuirii în secțiile ATI este între 30% și 40%, din datele comunicate până acum. Aceasta este povestea unuia dintre cei care au fost salvați, spusă de el.

Gabriel Rotaru era, în urmă cu două săptămâni, unul din cei 1.000 de pacienți COVID comunicați ca fiind în secțiile de ATI. Bărbatul de 43 de ani este bine acum, dar are în continuare nevoie de oxigen.

S-a dus imediat la Spitalul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din București. “Norocul meu a fost că mi-am făcut testul PCR acolo și așa am prins un pat într-un salon cu alți trei pacienți. A doua zi de la internare am aflat că mă transferă în secția ATI din cauza saturației mici de oxigen, care scăzuse la 70%”, a spus bucureșteanul. “Când am ajuns acolo, m-a apucat frica de moarte”. Medicii i-au spus că are nevoie de oxigen și i-au dat o mască.

Continuarea în Libertatea, ediția online.

 

Record de morți în Constanța/ Municipiul intră în carantină vineri (G4Media)

Constanța a înregistrat un record de morți, joi, după ce 15 persoane au fost declarate decedate în urma infectării cu coronavirus. Este vorba de 8 femei și 7 bărbați cu vârste cuprinse între 50 și 91 de ani, transmite Info Sud-Est.

Joi au fost raportate 562 de persoane internate, dintre care 545 din județul Constanța și 17 din alte județe.

Municipiul Constanța intră în carantină vineri seară, pentru două săptămâni, după ce incidența cazurilor de infectare cu noul coronavirus a depășit 9 la mia de locuitori

Carantina, propusă de DSP Constanța, a fost aprobată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și vizată miercuri de Institutul Național de Sănătate Publică.

În acest moment, sunt în carantină șapte reședințe de județ: Sibiu, Bistrița, Satu Mare, Zalău, Baia Mare, Slobozia și Alba Iulia.

 

Programul de guvernare PNL 2021-2024, contrazis de economisti: E prea departe de realitate (Ziare.com)

A venit randul liberalilor sa isi prezinte programul de guvernare pana 2024. Si, surpriza! Se asemana foarte mult, la promisiuni, cu cel al PSD. Si PNL, ca si PSD, promit majorari peste majorari la pensii si salarii, la alocatii, numar ridicat de crese si gradinite, construire si modernizare de spitale. Problema este ca economistii si realitatea financiara contrazic fiecare cifra pe care politicienii o scot la inaintare pentru a atrage voturi. Liberalii ne asigura in programul lor de guvernare de pana in 2024 de cresterea nivelului de trai, care va fi asigurata de majorarea veniturilor salariale nominale nete cu un ritm mediu anual de circa 10,7% in perioada 2021-2024, scrie Ziare.com.

 

Surse. UDMR se pregăteşte de guvernare. Ce ministere ţintesc liderii maghiari (Adevărul)

UDMR plănuieşte să intre la guvernare alături de PNL după alegerile parlamentare. Liderii maghiari vor duce negocieri pentru trei ministere: Cultură, Mediu şi Sănătate, susţin surse politice pentru Adevărul. UDMR nu se mulţumeşte doar cu funcţii de prefect şi secretari de stat.

Formaţiunea maghiară îşi doreşte să revină efectiv la putere într-un guvern liberal, în ciuda disensiunilor dintre Kelemen Hunor şi preşedintele Klaus Iohannis. Liderii UDMR nu mai sunt dispuşi să suţină viitorul guvern doar în schimbul unor funcţii pe plan local şi a banilor din PNDL. Ultima dată, UDMR a fost la guvernare în 2014, în cabinetul condus de Victor Ponta. În 2016, maghiarii au semant un protocol de colaborare cu PSD şi ALDE, fără a avea miniştri în Executiv.

 

“Povestea mea frumoasă s-a încheiat” (Gazeta Sporturilor)

Ciprian Tătărușanu a anunțat ieri că se retrage din echipa națională, luându-și la revedere de la suporteri printr-o scrisoare emoționantă.

“Tătă” e liderul incontestabil al selecțiilor din actuala generație, 73 de meciuri în 10 ani petrecuți sub tricolor, dar spune sto cu regretul că n-a prins decât un singur turneu final cu România, Euro 2016.