Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Averile candidaților vedetă la parlamentare (Libertatea)

averi-parlamentari-1.jpg

Image source: 
site-ul ziarului Libertatea

Curs de dat pumni în ceață: scurtă analiză a programelor pe educație ale partidelor (Contributors.ro)  - Medicii, în război fratricid: Să ia toți cazuri Covid! (Adevărul) - Salarii uriașe în spitalul groazei din Reșița: peste 20.000 lei, medicii, asistentele - 8.000 lei (Newsweek.ro) - Handbal: „Tricolorele” debutează la Campionatul European din Danemarca (Gazeta Sporturilor)

Medicii, în război fratricid: Să ia toți cazuri Covid! (Adevărul)

Pandemia a provocat o ruptură ți în sistemul sanitar: medicii din prima linie cer ajutorul celorlalți colegi, din așa numitele spitale non-Covid, dar aceștia din urmă refuzî. Ambele tabere au argumente solide.

Medicii din prima linie spun că România este singura ţară unde spitalele au fost împărţite în Covid şi non Covid şi cer ca toate unităţile sanitare să se reorganizeze şi să se implice în lupta pe care ei o poartă de aproape 10 luni. Cadrele medicale care sunt, însă, arătate cu degetul spun că aducerea pacienţilor infectaţi în spitalele non Covid ar însemna un risc prea mare. "Nu există circuite, nu avem cum să punem în aplicare recomandarea ministerului Sănătăţii. Nu puteam crea circuite sigure. Sunt spitale cu o singură intrare, ar însemna să ducem pacienţii cu Covid pe acelaşi traseu pe care merg şi pacienţii neinfectaţi. Cei care vin la noi cu alte probleme.Noi vrem să ajutăm. Dar, nu putem în condiţiile astea. Ce facem cu pacienţii neinfectaţi? Îi omorâm? Trebuie să se găsească alte soluţii", au declarat mai mulţi medici care-şi desfăşoară activitatea în spitale non-Covid, dar care au dorit să rămână sub protecţia anonimatului. "Capacitatea de a trata pacienti infectaţi cu Sars Cov2 a spitalelor de stat şi private din România este în realitate MULT mai mare, doar că aşa-zisele spitale "non Covid", prin conducerile lor, refuză efectiv să participe la acest efort de a trata pacienţii Covid, invocând pretexte de genul "nu avem circuite" (pretexte... pt că se pot face circuite!!!!!)", scriu în petiţia lansată de medicii protestatari.

Integral în Adevărul.

 

Salarii uriașe în spitalul groazei din Reșița: peste 20.000 lei, medicii, asistentele - 8.000 lei (Newsweek.ro)

Medicii de la secțiile de pneumoftiziologie, boli-infecțioase și dermato-venerice, din așa numitul Staționar III al spitalului, au salarii brute care sar de 20.000 de lei pe lună și pot ajunge la 25.000 de lei/lună. Șeful de secție câștiga peste 25.000 de lei, iar alte trei salarii ale unor medici primari se aflau cam la același nivel. Asistentul șef de la pneumoftiziologie primea, în august, 11.399 lei, brut. Asistentele, în majoritatea lor, aveau peste 8.000 de lei/ lună, dar erau și salarii care se apropiau de 10.000 de lei, dezvăluie Newsweek.

Între timp, inspectorii sanitari au dat primele sancțiuni la Reșița. Amenzi de peste 18.000 de lei pentru manager și asistentele care fi trebuit să aibă grijă de pacienții internați la secțiile de pneumologie și boli infecțioase.

Controlul demarat de Ministerul Sănătății, după ce în spațiul public au apărut mai multe imagini degradante cu bolnavi de COVID-19 zăcând dezbrăcați pe holuri, în condiții de nedescris, va continua și în zilele următoare.

 

Averile candidaților vedetă la parlamentare (Libertatea)

Publicația a luat la bani mărunți declarațiile de avere ale primelor propuneri făcute de PSD, PNL, USRPLUS, Pro România și PMP pe listele pentru Senat și Camera Deputaților, în perspectiva scrutinului programat duminică.

Concluzia este că respectivii candicați alcătuiesc una dintre cele mai prospere serii de politicieni înscriși într-o campanie electorală în ultimii 30 de ani. Spre deosebire de mulți alți români niciunul dintre ei nu are grija zilei de mâine.

Vedeți în ziar ce conțin declarațiile de avere ale lui Florin Cîțu, Ludovic Orban, Gabrile Firea, Alexandru Rafila, Claudiu Năsui, Ștefan Pălărie, Eugen Tomac, Cristian Diaconescu, Victor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu.

 

Curs de dat pumni în ceață: scurtă analiză a programelor pe educație ale partidelor (Contributors.ro)

Nici PNL, nici USRPLUS, nici PSD nu au în programul lor de guvernare cele două concepte esențiale, fără de care niciun sistem, oricât de bine finanțat, nu poate produce rezultate în România. Aceste două concepte sunt ”exigența” și ”autoritatea”. Fără exigența profesorilor nu poți forma tineri cu o minte organizată. Nu poți forma tineri capabili să își corecteze erorile și să învețe din ele, aspect esențial pentru succesul în viață. Fără exigență nu poți crea caractere puternice, nu poți crea un mediu în care tânărul să știe ce se așteaptă de la el, în care să înțeleagă că viața nu e o eternă mângâiere pe creștet, scrie Daniel Funeriu pe Contributors.ro.

 

Handbal: „Tricolorele” debutează la Campionatul European din Danemarca (Gazeta Sporturilor)

România-Germania este partida care deschide Campionatul European de Handbal Feminin 2020. Meciul se dispută azi, 3 decembrie, de la ora 19:00, la Kolding (Danemarca). Nemțoaicele sunt favorite, dar româncele promit o primă victorie.

Partida va putea fi urmărită în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Digi Sport, Telekom Sport și Look Sport;

Celălalt meci al grupei este disputat de Norvegia și Polonia, de la ora 21:30, în același oraș.