Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


A patra tranșă de vaccin antiCovid a ajuns în România. Din 15 ianuarie se intră în a doua etapă de vaccinare care vizează persoanele în vârstă și cu boli cronice (HotNews)

mircea_toma_campanie_comunicare_vaccin_covid.jpg

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunțat că până pe 15 ianuarie va fi dezvoltată a doua parte a modulului de programare care este destinat tuturor persoanelor din etapa a doua de vaccinare, respectiv cele cu vârsta peste 65 de ani şi cele cu boli cronice.
Sursa imaginii: 
Captură video dintr-unul din clipurile de promovare a campaniei de vaccinare anti-Covid-19

Virusul mutant se răspândește și în România. Ce ne așteaptă? (Adevărul) - ANAF are acces la conturile din bănci ale populaţiei şi firmelor, pentru a identifica mişcările de bani şi beneficiarii reali ai sumelor (Ziarul Financiar)

A patra tranșă de vaccin antiCovid a ajuns în România. Din 15 ianuarie se intră în a doua etapă de vaccinare care vizează persoanele în vârstă și cu boli cronice (HotNews)

A patra tranșă de vaccin Pfizer a ajuns luni dimineață în România, cele 150.000 de doze fiind transportate cu aeronavele care au aterizat pe aeroporturile din București, Cluj-Napoca și Timișoara urmând să fie distribuite la Institutul Cantacuzino din Capitală și către centrele din țară.

Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) este de 108.294.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că autorităţile şi-au propus o accelerare a campaniei de vaccinare, având în vedere că aceasta a debutat înaintea termenului estimat în luna decembrie.

Vom începe vaccinarea persoanelor din etapa a doua, începând cu beneficiarii care se află internaţi în centrele medico-sociale, rezidenţiale, continuând cu persoanele care sunt cu insuficienţă renală cronică în stadiul de hemodializă, a declarat Valeriu Gheorghiţă duminică seară, la Antena 3, potrivit news.ro.

Acesta a menţionat că până pe data 15 ianuarie va fi dezvoltată a doua parte a modulului de programare care este destinat tuturor persoanelor din etapa a doua de vaccinare, respectiv cele cu vârsta peste 65 de ani şi cele cu boli cronice.

Valeriu Gheorghiţă a precizat că de luni va fi făcută publică lista pentru persoanele cu boli cronice care vor intra în etapa a doua a vaccinării, decizia cu privire la acestea fiind luată în baza recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
 

Virusul mutant se răspândește și în România. Ce ne așteaptă? (Adevărul)

Patru cazuri de infectări cu noua tulpină SARS-COV-2, care este cu 70% mai contagioasă, au fost descoperite până ieri în România. Medicii spun că se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri și că nu exclud apariția unor noi focare provocate de această variantă a virusului.

Vaccinul produs de Pfizer și BioNTech este eficient împotriva noii tulpini de coronavirus..

Ministerul Sămătății susține că monitorizează evoluția noii variante a viruslui. În plus, atrage atenția că, în paralel cu campania de vaccinare, măsurile de protecție la fel de importante: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea aglomerațiilor, distanțarea socială și igiena mâinilor.

 

ANAF are acces la conturile din bănci ale populaţiei şi firmelor, pentru a identifica mişcările de bani şi beneficiarii reali ai sumelor (Ziarul Financiar)

De luni, 11 ianuarie ANAF - Agenţia Naţională de Administrare Fiscală începe operaţionalizarea registrului fiscal electronic pentru conturi bancare şi contul de plăţi indentificate prin IBAN.

Prin acest registru central, ANAF are acces la informaţiile privind conturile din bănci ale firmelor şi populaţiei.

Băncile şi instituţiile care au conturi financiare pentru companii şi persoane fizice sunt obligate să trimită către ANAF toate informaţiile financiare legate de mişcarea conturilor persoanelor fizice şi ale companiilor.

România transpune prin acest registru o directivă europeană pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor.

Registru central electronic pentru contul de plăţi la conturi bancare a fost reglementat prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.111/2020.

În acest registru trebuie înscrise date legate de titularul contului, persoanele care deţin dreptul de semnătură, dar şi persoanele care acţionează în numele clientului.

Pentru casetele de valori de la bănci trebuie menţionat numele concesionarului şi toate datele de verficare ale acestuia. Acestă nouă legislaţie cu toate prevederile ei are ca motivaţie lipsa împotriva spălării banilor şi finanţării terorismului, dar şi identificarea beneficiarului real al mişcărilor de bani.