Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


“Purtați-vă ca și cum nu v-ați vaccinat” (Libertatea)

dezinfectant.jpg

Până la primirea rapelului nu trebuie să renunțăm la niciuna din măsurile de prevenție, spun experții.
Până la primirea rapelului nu trebuie să renunțăm la niciuna din măsurile de prevenție, spun experții.
Image source: 
Pixabay (ilustrație)

S-a umflat lista domeniilor esențiale ale căror lucrători se pot vaccina în etapa a II-a (Adevărul) - „Transhumanţa“ vaccinării. În 31 de judeţe programările sunt blocate pentru următoarele trei săptămâni (Ziarul Financiar) - Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC (HotNews.ro) - Aici sunt banii dumneavoastră! (Gazeta Sporturilor)

S-a umflat lista domeniilor esențiale ale căror lucrători se pot vaccina în etapa a II-a (Adevărul)

Guvernul a decis ca în etapa a doua de vaccinare să intre și pesonalul cheie de la Curtea Constituțională, Banca Națională, Avocatul Poporului și Curtea de Conturi. Angajații din HoReCa și cei din saloanele de înfrumusețare vor fi imunizați în etapa a III-a.

Estimările autorităților sunt că 1,2 milioane de români vor fi inoculați cu serul anticovid până în luna martie. Premierul Cîțu spune că în perioada următoare vin 2 milioane de doze de la Pfizer, iar Moderna va trimite 400.000. Dacă AstraZeneca se ține de plan, se va accelera și etapa a III-a de vaccinare. Astfel, într-un scenariu optimist am putea ajunge la 4,2 milioane de persoane imunizate în 2 luni. Etapa a III-a de imunizare va avea și o subcategorie, cea a persoanelor care lucrează direct cu publicul, a mai precizat premierul.

 

„Transhumanţa“ vaccinării. În 31 de judeţe programările sunt blocate pentru următoarele trei săptămâni (Ziarul Financiar)

Situația programărilor la vaccinare este scăpată de sub control, iar oamenii merg dintr-un judeţ în altul pentru imunizare. Categoriile vulnerabile – vârstincii și bolnavii cronic, nu se mai pot programa la vaccinare în 31 de județe din țară.

„Nu mai există vaccin pentru noi programări, primim doze în cantitate limitată“.

Autoritățile mizează pe suplimentarea dozelor de vaccin de la Pfizer, însă până la 9 februarie nu se vor putea debloca programările.

Calendarul programărilor şi suplimentarea numărului de locuri de programare se stabilesc în colaborare cu INSP şi cu direcţiile de sănătate publică. La nivel naţional sunt 659 de centre de vaccinare.

 

“Purtați-vă ca și cum nu v-ați vaccinat” (Libertatea)

Mai mulți experți susțin că doar prima doză de ser anti-COVID nu asigură protecție în fața noului coronavirus și atrag atenția că până la primirea rapelului nu trebuie să renunțăm la niciuna din măsurile de prevenție.

 

Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC (HotNews.ro)

Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record: 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe în satul Dobresti, locul său de naștere. Catedralei Neamului i-au fost de asemenea alocați aproape 70 de milioane de lei în 2020, potrivit răspunsurilor primite de la Secretariatul de Stat ca urmare a solicitărilor HotNews.ro. Instituția coordonată de Victor Opaschi este destul de discretă în a publica sumele cu care sprijină cultele religioase recunoscute oficial și nu a făcut publică nici procedura operațională prin care Secretariatul de Stat pentru Culte hotărăște căror unități de cult li se alocă finanțare din bani publici și cărora nu. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC, mai scrie HotNews.ro.

 

Aici sunt banii dumneavoastră! (Gazeta Sporturilor)

Arena Națională a înregistrat pierderi de 13 milioane de euro din 2011 și până în prezent, sumă care a fost acoperită din bugetul Capitalei. În niciun an nu s-a produs profit, iar în 2020 a fost îngrozitor: s-au acumulat datorii de 4,4 milioane de euro!

 
Revista presei românești - 21 ianuarie 2021