Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Știe cineva unde se depun CV-urile pentru poziția de Ministru al Sănătății? (Republica.ro)

dragos-damian.jpg

Dragoș Damian, CEO al Terapia Cluj, a inventariat o listă de candidați la care ar putea să se uite reprezentanții partidelor politice, dacă ar dori cu adevărat să recruteze un expert pentru Ministerul Sănătății.
Dragoș Damian, CEO al Terapia Cluj, a inventariat o listă de candidați la care ar putea să se uite reprezentanții partidelor politice, dacă ar dori cu adevărat să recruteze un expert pentru Ministerul Sănătății.
Sursa imaginii: 
Facebook/Dragoș Damian

PNL, USR-PLUS și UDMR au semnat un act adițional la protocolul Coaliției (HotNews.ro) - Cine este Ioana Mihăilă, propunerea USR PLUS la ministerul Sănătății: medic edocrinolog, deține o clinică privată împreună cu soțul ei (G4Media.ro) - Vor fi tot mai puțini cei care doresc să se vaccineze, iar coerciția nu funcționează. Ce e de făcut? (SpotMedia.ro) - Continuă turismul de vaccinare (Adevărul) - Patriarhul anunță slujbe de Înviere și în interiorul bisericilor. Premierul spusese că se vor ține în aer liber (Libertatea)

PNL, USR-PLUS și UDMR au semnat un act adițional la protocolul Coaliției (HotNews.ro)

După aproape o săptămână de la demiterea lui Vlad Voiculescu și două runde de discuții și condiții puse în Coaliție, PNL, USR-PLUS și UDMR au ajuns marți la un acord. Liderii celor trei formațiuni au semnat „un act adițional” la protocolul Coaliției și au anunțat că noul ministru al Sănătății va fi aflat miercuri.

Documentul prevede că deciziile politice majore se iau colegial, cu acordul formaţiunilor din coaliţie şi că responsabilitatea politică se asumă împreună, cu participarea la decizie a tuturor membrilor coaliţiei şi a premierului. Prerogativa constituţională a prim-ministrului privind trimiterea cererii de revocare a unui ministru către Preşedinte se exercită după informarea prealabilă a formaţiunii care l-a propus pe ministru, pe baza unor argumente cuprinse într-o evaluare obiectivă făcută de premier şi după o dezbatere în coaliţie, se mai arată în document.

Citiți pe HotNews.ro ce conține protocolul, care sunte agendele coaliției, guvernului și parlamentului, dar și care sunt prioritățile asumate la nivelul Coaliției.

 

Cine este Ioana Mihăilă, propunerea USR PLUS la ministerul Sănătății: medic edocrinolog, deține o clinică privată împreună cu soțul ei (G4Media.ro)

Liderii coaliției au declarat, marți seara, după mai bine de șase ore de negocieri, că numele viitorului ministru al sănătății va fi anunțat miercuri dimineață. Potrivit informațiilor G4Media, USR PLUS a susținut-o pe actualul secretar de stat, Ioana Mihăilă (PLUS), care ar urma să fie noul ministru al sănătății.

Cine este Ioana Mihăilă? În prezent secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, şi cu mari şanse de a fi nominalizată pentru postul de ministru, este medic endocrinolog deţine împreună cu soţul său o clinică medicală, a candidat la Primăria Oradea şi,potrivit propriilor declaraţii, s-a înscris în PLUS din prima zi de existenţă a partidului. Ea deţine mai multe terenuri şi case în Oradea, are peste 400.000 de lei în conturi şi a acordat un împrumut de 20.000 de lei USR în campania electorală, se arată într-un profil realizat de News.ro.

 

Știe cineva unde se depun CV-urile pentru poziția de Ministru al Sănătății? (Republica.ro)

Dragoș Damian, CEO al Terapia Cluj, a inventariat o listă de candidați la care ar putea să se uite reprezentanții partidelor politice, dacă ar dori cu adevărat să recruteze un expert pentru Ministerul Sănătății:

- proprietarii sau directorii executivi ai marilor spitale și rețele medicale private. Au dezvoltat de la zero rețele în toată țara, practic un întreg sistem privat de servicii medicale de calitate, au experiență în tot ceea ce înseamnă managementul sanitar;

- proprietarii sau directorii executivi ai companiilor private de echipamente și alte servicii medicale.

- proprietarii sau directorii executivi ai companiilor producătoare sau distribuitoare de medicamente sau ale lanțurilor de farmacii.

Și lista poate fi completată cu bancheri, pentru că în sănătate vorbim de 60 de miliarde care trebuie administrați.

Prin absurd, dacă cineva s-ar gândi la posibilii candidați de mai sus, probabil că aceștia ar refuza.

Pentru că li s-ar radiografia și apoi televiza rudele, cunoștintele, prietenii, averile, casele, bolizii etc, pentru că s-au găsit „slăbiciuni”. De parcă asta ar avea vreo relevanță cu fișa postului de la Ministerul Sănătății.

Și totuși, dacă unii dintre cei enumerați mai sus și fără afiliere politică și-ar lua inima în dinți și ar dori să își depună CV-ul ca să fie luat în calcul pentru postul de Ministru al Sănătății, să ne spună politicienii care sunt firmele de recrutare care îl primesc.

Integral pe Republica.ro.

 

Vor fi tot mai puțini cei care doresc să se vaccineze, iar coerciția nu funcționează. Ce e de făcut? (SpotMedia.ro)

Scăderea numărului celor interesați de vaccinarea anti-Covid este „un fenomen social banal” spune sociologul Alfred Bulai, iar coerciția e o metodă care nu funcționează pe termen lung, întotdeauna fiind necesare și ”politici pozitive”.

”Trebuie să fii un pic mai realist când gestionezi pandemia și să-i creezi omului senzația că e decident de-adevăratelea. (…) Uitați-vă la liderii occidentali: Au ieșit de N ori, au explicat, au vorbit frumos, i-au rugat, au încercat să responsabilizeze oamenii (…). Dacă vrei să favorizezi o politică publică, trebuie să ai o coaliție de susținere, formată din mai mulți, nu doar politicieni”, mai spune Alfred Bulai, prodecan al Facultății de Științe Politice din cadrul SNSPA București, într-un interviu acordat pentru Spotmedia.ro.

 

Continuă turismul de vaccinare (Adevărul)

Al doilea vaccin cu serul AstraZeneca nu poate fi făcut decât în centrul în care a fost făcut şi primul vaccin. Practic, nu există posibilitatea ca cineva care a făcut o doză de vaccin într-un centru aflat la mare distanţă de casă să facă a doua doză în alt centru, mai aproape de reşedinţă. Asta deşi din 15 aprilie orice persoană care optează pentru acest ser poate să se prezinte la oricare dintre centrele din localitatea de domiciliu.

Continuarea în Adevărul.

 

Patriarhul anunță slujbe de Înviere și în interiorul bisericilor. Premierul spusese că se vor ține în aer liber (Libertatea)

Marți, patriarhul Daniel a aprobat și a făcut public un set de recomandări pentru slujbele din sâmbăta Floriilor și noaptea de Înviere. Una dintre recomandări vine în contradicție cu declarația făcută de premierul Florin Cîțu cu o seară înainte.

Cancelaria Sfântului Sinod a elaborat îndrumările Bisericii Ortodoxe Române în ceea ce privește slujbele care vor fi ținute în perioada dintre sâmbăta Floriilor și sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, adică 24 aprilie-7 mai.

Îndrumările BOR pentru slujba de Paște

- Dezinfectarea mâinilor la intrarea în lăcașul de cult, purtarea obligatorie a măștii sanitare;

- Asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp pentru fiecare persoană și o distanță de minimum 2 m între persoane, în interior, și 1,5 m între persoane, în exterior.

- Preoții parohi, stareții sau ecleziarhii vor calcula numărul persoanelor care pot intra în lăcașul de cult, astfel încât să fie respectate normele legale privind distanțarea fizică;

- Pentru evitarea deplasărilor și aglomerărilor, se recomandă credincioșilor să participe la slujbele săvârșite la unitățile de cult de care aparțin din punct de vedere teritorial.

Pe larg în Libertatea.

 

 
Revista presei românești - 21 aprilie 2021